آخرین مطالب

همکاران

هیجان دروغین دلار فرو ریخت ، اما هیچ قیمت ندارد!

هیجان کاذب فرو نشست دلار ارزان شد، اما قیمت‌ها نه!



روزنامه Etemad متعلق به رئیس شورای اطلاعات دولت اذعان کرد که قیمت ها پس از مذاکرات غیر واقعی بودند ، اما قیمت ها نبودند!






روزنامه Etemad در گزارشی با عنوان “دلار ، اما هیچ قیمت” نوشت: “در سالهای اخیر ، نوسانات نرخ ارز تأثیر عمیقی بر اقتصاد و معیشت مردم داشته است.” افزایش دلار به سرعت منجر به افزایش قیمت کالاهای مختلف می شود ، اما کاهش آن به ندرت منجر به پایین آمدن قیمت این کالاها می شود. این پدیده به عنوان “چسبندگی قیمت” شناخته می شود. در حال حاضر ، مذاکرات ایران در یک مسیر مثبت قرار دارد و نتایج این روند در کاهش نرخ دلار و طلا در بازار مشهود است. برخلاف انتظار عمومی ، افت نرخ ارز تأثیر مستقیمی در کاهش قیمت کالاها در بازار نداشته است. بنابراین ، اختلاف بین ارز و کالا نگرانی های جدیدی در مورد ساختار اقتصادی ، سیاست گذاری اجرایی و بی اعتمادی عمومی به ثبات تصمیمات در کشور ایجاد کرده است. موضوعی که به یک نگرانی اساسی برای مردم و انتقاد جدی از متخصصان و نمایندگان تبدیل شده است.

سوال این است که چرا قیمت ها به عنوان افت دلار کاهش نمی یابد؟ این به دلیل “چسبندگی قیمت” همانطور که گفته شد. یعنی قیمت کالاها در برابر نرخ ارز مقاومت می کنند. این به دلیل عدم اعتماد به ثبات اقتصادی ، هزینه های جایگزینی ، ساختارهای انحصاری و نظارت ناکافی است. اما از آنجایی که بازار با روند مثبت مذاکرات ایران -us پالس های مثبتی دریافت کرده است و منجر به سقوط دلار و طلا در بازار شده است ، جامعه انتظار دارد که بر قیمت سایر کالاها تأثیر بگذارد. در حالی که تاکنون این اتفاق نیفتاده است. به عنوان یک راه حل ، ما قصد داریم برخی از پیشنهادات را برای این کار مفید واقع کنیم. اول ، ما می توانیم نظارت بر بازار را تقویت کنیم. دومین راه برای حمایت از رقابت سالم در بازار و سومین راه حل پیشنهادی افزایش شفافیت اقتصادی است. علاوه بر موارد فوق ، ما با برخی از نمایندگان در مورد پدیده اقتصادی صحبت کردیم که به هر یک از آنها اشاره شده است.

مصطفی پورداغان ، نماینده اردکان ، در مصاحبه با اعتماد ، با اشاره به پاسخ مثبت بازار ارز و بازار طلا به مذاکرات ، تأکید کرد که ثبات در بازار ارز مستلزم صلح سیاسی و اجتناب از تنش های غیرقابل پیش بینی است. وی بر تأثیر مثبت مذاکرات در مورد کاهش نرخ ارز و طلا تأکید کرد و گفت: نوسانات ارزی مخرب ترین عامل در اقتصاد کشور است. به گفته نماینده آرداکان ، افزایش نرخ ارز منجر به افزایش فوری قیمت ها می شود ، اما وقتی دلار کاهش می یابد ، فروشندگان به دلیل ذخیره سازی با قیمت بالا و همچنین شک و تردید در مورد نرخ پایین ، از پایین آمدن قیمت خودداری می کنند.

حمید رضا گودارزی ، نماینده مردم الیگودارز در پارلمان ، همچنین گفت: “با افزایش قیمت دلار و طلا ، همه کالاها نیز در قیمت ها افزایش می یابد ، اما وقتی قیمت ارز کاهش می یابد ، قیمت کالاها معمولاً به سطح قبلی خود باز نمی گردد.” این به دلیل منافع برخی مردم است “.

البته روزنامه Etemad هیچ اشاره ای به این واقعیت نکرد که دولت هنوز هیچ اراده ای برای معرفی پنجاه روز جایگزین پس از عزل وزیر اقتصاد (به دلیل سوء مدیریت و نقش وی در تورم) ندارد. یا این واقعیت که فروشندگان کالاهایی مانند سیب زمینی ، میوه ، برنج و غیره را با قیمت بسیار کم از کشاورزان و باغبانان خریداری می کنند و با قیمت های بالا به فروش می رسند ، اما وزارتخانه های مربوطه هیچ نقش نظارتی در تنظیم بازار و احترام به حقوق مصرف کننده و تولید کنندگان ندارند.

از طرف دیگر ، ایجاد انتظارات و آرزوهای غیرواقعی در مورد سرنوشت مذاکرات (مانند چند سال تأخیر در کشور در داستان براجام) باعث شک و تردید تولید کنندگان و رکود اقتصادی و در نهایت تشدید تورم می شود.

همچنین ، بازی با قیمت ارزی و دستکاری آن در فضای مجازی به ابزاری مهم برای تهویه و فریب مخاطبان تبدیل شده است ، که در آن دولت نیز تماشاگران منفعل بیشتری بازی می کند. از همه بدتر ، رفتار کسانی مانند الیاس هزرات (مدیر روزنامه Etemad و رئیس شورای اطلاعات دولت) است که با ترویج مطالب غیرواقعی مانند جذب 2 میلیارد دلار سرمایه خارجی اگر با ایالات متحده توافق کنند ، فضای اقتصادی حباب و جلوه های منفی آن را تقویت می کنند.

همچنین لازم به ذکر است که این دلار در ابتدای فعالیت فعلی دولت و تا 105،000 تومن حدود 60،000 تومن بود ، بنابراین کاهش 20،000 تومن خوشحال و خوشحال نیست.







۰