آخرین مطالب

همکاران

چوب حراج به تاریخ ایران در آمریکا/ فروش سکه هخامنشی و ساسانی در نیویورک

بیش از یک ماه پیش از تصمیم این مزایده برای فروش سکه های قاچاق اعلام شد. اما سخنگوی معاونت میراث فرهنگی اعلام کرد که وزارت میراث بر اساس قوانین بین المللی اجازه فروش این سکه ها را نمی دهد.

فروش سکه های ایران دوره هخامنشی و ساسانی در نیویورک در حالی صورت گرفته است که مکاتبه با حراج سی.ان.جی نیویورک و عدم مکاتبه به موقع با وزارت امور خارجه و دفتر حقوقی ریاست جمهوری با تاخیر زیادی همراه بوده است. به از دست دادن فرصت بازگرداندن آثار قاچاق از نیویورک به تهران.

سکه های فروخته شده شامل یک سکه هرمز اول پادشاه ساسانی و دو سکه نقره هخامنشی بود. سکه هخامنشی از جمله سکه های کمیاب بود که با قیمت 45 هزار دلار عرضه و به قیمت 110 هزار دلار فروخته شد.

دو قطعه سکه دیگر نیز با قیمت پایه 12 هزار دلار عرضه شد و 22500 دلار فروخته شد. سکه طلای هرمز اول پادشاه ساسانی نیز با قیمت 65 هزار دلار عرضه شد که در نهایت به قیمت 80 هزار دلار فروخته شد.

چوب حراج تاریخ ایران در آمریکا; فروش سکه های هخامنشی و ساسانی در نیویورک + عکس

طبق قوانین بین المللی و تاکید یونسکو، اشیاء تاریخی به دست آمده از حفاری های غیرقانونی و آثار به دست آمده از قاچاق، حق خرید و فروش در هیچ موزه و حراجی در جهان را ندارند و باید به کشور مبدا بازگردانده شوند. به صورت غیرقانونی در استان فارس به دست آمده و در تلاش برای فروش آنها با 6 خریدار اشیاء تاریخی که 2 نفر از آنها خریدار بین المللی بودند دیدار کردند و اکنون تعدادی از این سکه ها از آمریکاست.

فاطمه داوری، سخنگوی وزارت میراث، پیشتر گفته بود: در پی اخبار واصله مبنی بر اعلام حراج تعدادی از سکه های تاریخی ایران متعلق به دوره هخامنشی و ساسانی در حراجی در آمریکا ماه آینده. معاونت میراث فرهنگی به محض اطلاع موضوع را بررسی و موضوع را بررسی خواهد کرد.» اقدام کرده است

هیئت منصفه ادامه داد: با توجه به اینکه این سکه ها به صورت غیرقانونی و به خارج از کشور کشف شده و بررسی های اولیه حاکی از اصالت این 2 سکه و تعلق آنها به یکی از محوطه های تاریخی جنوب ایران است، موضوع قاچاق و حراج غیرقانونی است. از این آثار توسط وزارت میراث فرهنگی بررسی و تلاش های لازم برای جلوگیری از حراج و بازگرداندن آنها به کشور آغاز شده است.»

چوب حراج تاریخ ایران در آمریکا; فروش سکه های هخامنشی و ساسانی در نیویورک + عکس

حراج سکه خط کش زن ساسانی 770 میلیون تومان در آمریکا حراج خصوصی CNG در آمریکا قیمت پایه حراج تنها یک سکه ساسانی قاچاق از ایران به آن کشور را 6 هزار دلار معادل 462 میلیون تومان اعلام کرد و قیمت تخمینی فروش آن به شرح زیر است. 10 هزار دلار معادل 770 میلیون تومان.

سکه حراج شده معروف به سکه «آذر میدخت» دختر خسروپرویز به وزن 3.75 گرم که روی نیم تنه خسروپرویز پدر آذرمیدخت نام آذرمیدخت به زبان پهلوی دور نیم تنه پادشاه ساسانی حک شده است. همچنین بر سر خسرو تاج کیانی مزین به دو بال با ماه و ستاره در وسط حک شده است. در پشت سکه آتشدان ساسانی با دو نگهبان آتش نقش بسته است که امضای ضرابخانه سلطنتی شیراز را که در دوره ساسانی ضرب سکه بوده، نقش بسته است. سکه آذرمیدخت طبق آگهی حراج 3. آن. J یکی از کمیاب ترین سکه ها است.

چوب حراج تاریخ ایران در آمریکا; فروش سکه های هخامنشی و ساسانی در نیویورک + عکس

حراج C. آن. جی در نیویورک در اقدامی جدید از 15 سکه دیگر هخامنشی و ساسانی برای فروش در حراج 20 روزه خود رونمایی کرد. این اقدام نشان می دهد که تنها دو سکه نقره آذرمیدخت و شاه پارسه هخامنشی که حاصل حفاری های غیرمجاز در شهرستان بیضا در استان فارس بوده اند به این حراج در نیویورک نرسیده و بیش از 600 سکه توسط حفاران غیرمجاز برداشته شده است. قاچاقچیان به این حراجی. رسیده است

این سکه ها حاصل استخراج غیرمجاز دو نوجوان 17 ساله است که به صورت قاچاق به آمریکا منتقل شده و اکنون قرار است به حراج گذاشته شود. قدمت این سکه به 300 سال قبل از میلاد یعنی بیش از 2300 سال پیش می رسد و از نقره ساخته شده و 17.07 گرم وزن دارد.

حفاران غیرمجاز با هجوم به محوطه باستانی بیضا در استان فارس، 600 سکه باستانی از دوره های مختلف تاریخی را به غنیمت گرفتند و درصدد فروش این آثار در بازار زیرزمینی اشیای تاریخی هستند.

دو نوجوان 17 ساله با حفاری غیرمجاز 380 سکه سلوکی، 97 سکه مربوط به دوران اسکندر مقدونی، 19 سکه هوور متعلق به دوره یکی از شاهنشاهان ایرانی در شیراز و 1 سکه ماز را کشف کردند. به مازائوس یکی از ساتراپ های هخامنشی و 2 سکه فنیقی از معروف‌ترین سکه‌ها با علاقه زیاد به اشیای باستانی از یکی از محوطه‌های باستانی بیضا بیرون کشیده شد و 6 خریدار آثار باستانی نیز برای خرید این سکه‌ها با قیمت‌های متفاوت به شیراز سفر کردند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *