آخرین مطالب

همکاران

دانلود رایگان سوالات استعداد تحصیلی دکتری با پاسخ تشریحی

درس استعداد تحصیلی دکتری منبع مشخصی ندارد و سوالات این آزمون هر سال در بخش های متنوع برای سنجش میزان آمادگی ذهنی متقاضیان آزمون دکتری قرار داده می شود. برای پاسخ گویی به سوالات این آزمون شما نیاز به دانستن اصول اولیه و مقدماتی ریاضی و هندسه دارید. سایر بخش های این آزمون شامل بخش درک مطلب ، بخش استدلال منطقی و بخش معما ها می باشد.

در ایران برای داوطلبان کنکور دکتری، از سال ۱۳۹۰ درس استعداد تحصیلی دکتری به عنوان یکی از مواد امتحانی کنکور نیمه متمرکز مقطع دکتری دانشگاه سراسری در آمد. سئوالات این درس در آزمون دکتری در ۴ بخش مطرح می شود:

🌟 بخش اولدرک مطلب

🌟 بخش دوممنطقی

🌟 بخش سوماستدلال تحلیلی

🌟 بخش چهارمکمیتی

برای درک مطلب که عموما متن ها بسیار بزرگ است بیشتر از همه نیاز به تمرکز و سرعت عمل دارید. جواب سوالات معمولا به وضوح در متن آمده است هرچند گاهی سوالات غیر مستقیم و ادراکی نیز پرسیده می شود. تمرین، تکرار، افزایش تمرکز و سرعت عمل برای این بخش ضروری است. همچنین جزوه های وجود دارد که به راه های تست زنی سوالات درک مطلب می پردازد که می تواند برای این بخش مناسب باشد.
برای بخش استدلال منطقی شما باید اصول به کار گرفته شده در طراحی تست های استدلال منطقی را بدانید و برای معما ها نیز نیاز به تمرین زیاد و افزایش سرعت عمل دارید و معما های این بخش کاملا مشابه معمای انیشتین می باشد و شما به احتمال زیاد می توانید به این معما ها پاسخ دهید. مهم ترین عامل در پاسخ گویی به سوالات استعداد تحصیلی سرعت عمل و تمرکز ذهن است که تنها با تمرین و تکرار زیاد بدست می آید.
در این زمان باقیمانده ، هرگز در دام حفظ استعداد تحصیلی دکتری نیوفتید و حتما با روش مهندسی معکوس به یادگیری تکنیک های این درس بپردازید.

دانلود رایگان سوالات استعداد تحصیلی دکتری با پاسخ تشریحی

جالب است بدانید با بررسی های انجام شده ، متوسط درصدهای زیر منجر به کسب رتبه خوبی خواهد شد:
✔️ گروه فنی و مهندسیزبان ۱۷.۲درصد و استعداد ۲۶.۵ درصد
✔️ گروه علوم انسانیزبان ۱۹.۸درصد و استعداد ۲۰.۳ درصد
✔️ گروه علوم پایه زبان ۲۱.۳درصد و استعداد ۱۸.۴ درصد
✔️ گروه کشاورزیزبان ۱۸درصد و استعداد ۲۲.۸ درصد
✔️ گروه هنر زبان ۱۶درصد و استعداد ۲۱.۵ درصد
✔️ گروه زبان زبان ۳۷.۸درصد و استعداد ۲۸.۲ درصد
حجم منابع آزمون دکتری بسیار زیاد بوده و علاوه بر اینکه داوطلبان فرصت کافی برای مطالعه آنها نداشته، از اهمیت هر مبحث نیز مطلع نیستند. برای شناخت منابع بهترین کار این است که: اولا، سوالات آزمون دکتری سال‌های گذشته را بررسی کنید و بهترین منابع را شناسایی کنید. دوما، از افرادی که در سال‌های گذشته رتبه‌های برتر را کسب کرده‌اند سوال کنید.

منابع آموزشی که در اختیار شما قرار می‌ گیرد علاوه بر حجم بسیار کم آنها، شامل مباحث پرتکرار و کلیدی هستند که سولات آزمون دکتری از این مباحث هستند. این منابع و پک های آموزشی برای داوطلبان پرمشغله و داوطلبان تغییر رشته ای و داوطلبانی که پایه ضعیفی داشته و یا چندین سال از تحصیل دور بوده اند بسیار کارساز است و می توانند با درنظر گرفتن ساعات مطالعه محدود خود را با برنامه ریزی تخصصی آزمون دکتری، ویژه ی شاغلین همگام کرده و به موفقیت خود دست یابند.

آخرین قسمت سؤالات استعداد تحصیلی کنکور دکتری مربوط به سؤالات کمی شامل هوش، مقایسه‌های کمی، استعداد عددی و ریاضیاتی و حل مسئله و … است. برای این قبیل سؤالات، در ابتدای هر سؤال دستورالعمل ویژه‌ای ذکر شده که با به‌کارگیری هوش و دانش ریاضی خود توانایی پاسخ دادن به آن‌ها را خواهید داشت. قابل توجه است که اگر چه تعداد زیادی از سؤالات این بخش با وجود ماهیت ریاضی خود، ساده هستند، اما داوطلبان به این بخش رغبت کمی نشان می‌دهند.

این در حالی است که معمولاً سطح دشواری سؤالات این بخش با توجه به دانش ریاضی گروه‌های مختلف تعریف شده و با یادآوری برخی مباحث ساده ریاضی و البته تمرین کافی می‌توان جهت پاسخ‌گویی به برخی سؤالات آمادگی پیدا کرد. سؤالات این بخش از آزمون در گروه‌های مختلف آزمایشی عموماً شامل چهار دسته سؤالات هوش، حل مسأله، سؤالات کمی مقایسه‌ای و سؤالات محاسباتی است.

طبق آخرین تغییرات، ۷ سؤال در بخش کمی مطرح شده است. انواع سؤالات در همه گروه‌ها بجز گروه فنی و مهندسی به این شرح است: یک سؤال هوش؛ سه سؤال حل مسأله؛ یک سؤال مقایسه کمی؛ دو سؤال محاسبات.

بر اساس مصوبه شورای سنجش و پذیرش دانشجو در دوره‌های تحصیلات تکمیلی مواد آزمون و ضرایب دروس آزمون دکتری به شرح زیر خواهد بود:
🔴 الف) آزمون زبان با ضریب (۱) (سرفصل درس زبان انگلیسی عمومی آزمون دکتری)
🔴ب) آزمون استعداد تحصیلی با ضریب (۱) (سرفصل درس استعداد تحصیلی آزمون دکتری)
🔴 ج) آزمون دروس تخصصی(در سطح کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری) با ضریب (۴)
سنجش و پذیرش برای تمامی دوره ها شامل: روزانه، نوبت دوم (شبانه)، پردیس های خودگردان، پیام نور، مؤسسات غیرانتفاعی، دانشگاه آزاد اسلامی و …. بر اساس قانون فوق و آیین نامه اجرایی آن و مصوبات مرتبط شورا انجام خواهد گرفت.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *