آخرین مطالب

همکاران

جنجال بخاطر فایل صوتی لو رفته از جلسه مدیران صداوسیما/ ویدئو

طی روزهای گذشته فایل صوتی دیدار واعظ با پیمان جبلی رئیس صداوسیما منتشر شده است که از انتقادات تند حجت الاسلام سرلک از رئیس صداوسیما و وحید جلیلی می گوید. انتقاداتی مشابه آنچه پیش از این در رسانه های مختلف مطرح شده بود اما این بار از سوی یکی از روحانیون در دیدار با رئیس رسانه ملی و معاون وی وحید جلیلی که ابتدا در شبکه های مجازی و سپس در خبرگزاری ها و این مقام مسئول حضور داشت. رسانه ها هم رسیدند.

حجت الاسلام علی سرلک رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه هنر و از اعضای هیات علمی این دانشگاه است. علی سرلک متولد 1350 در الیگودرز و دارای مدرک سطح 4 حوزه است و هم اکنون در حال تحصیل در دروس خارج از حوزه است. از مهم ترین اساتید ایشان می توان به آیات جوادی عاملی، هاشمی شاهرودی، مقام معظم رهبری، میر باقری، آدینوند و علیدوست اشاره کرد. حجت الاسلام سرلک در زمینه های تعلیم و تربیت اسلامی، مشاوره ازدواج و خانواده با صداو سیما همکاری دارد.

جالب است که انتقادات این استاد حوزه و دانشگاه همان انتقاداتی است که بارها در رسانه های مختلف از مدیریت رسانه ملی مطرح شده است، اما جبلی از آنها به عنوان انتقادهای بی اساس با کینه توزی یاد کرده و آن را به مخالفان در حالی که این گونه انتقادات به دلیل شرایط حاکم بر رسانه ملی و از بین رفتن بودجه این رسانه صورت می گرفت. مدیریت فعلی سازمان از ابتدا با هدف ریل گذاری جدید و ایجاد چرخی جدید از ابتدا وارد این رسانه شد و به مدیران قبلی این سازمان حمله کرد و روش های مدیریتی آنها را زیر سوال برد که انگار قرار است همه چیز درست شود. قرار بود انقلابی در سازمان صدا و سیما رخ دهد. و برنامه هایی با نیروهای جدید و تازه تولید می کند که میلیون ها بیننده را به همراه دارد.

غافل از اینکه این سازمان کم کم مخاطبان خود را مدیون برنامه ها و نیروهایی بود که در آن ساخته و آموزش دیده بودند و با حفظ قوانین و شرایط خود و خط قرمزهای رسانه ملی دست به تولید برنامه هایی زدند که هر دو را راضی کند. مخاطبان و منتقدان جذب شد اما از آنجایی که مدیریت فعلی به اقدامات انقلابی عادت کرده است، فکر کرد باید رسانه ملی را متحول کند، با طرد قبلی ها از این سازمان و همراهی نیروهای خودی به این رسانه، تطهیر سازمانی را آغاز کرد. بسیاری از مدیران شبکه که سال ها توانایی و اعتبار خود را ثابت کرده بودند برکنار شدند. در کنار سازمان عریض و طویل کنونی نهادهای جدیدی مانند سیمرغ شکل گرفت که هرکدام دارای مدیران و نیروهای جدیدی بودند که باعث رشد بیشتر این سازمان و افزایش هزینه های آن شد. مرکز سیمرغ به نهادی تبدیل شد که تمامی فعالیت هایی که قبلا در سازمان انجام می شد به آن سپرده شد بدون اینکه دلیل موجه و منطقی برای خارج کردن این فعالیت ها از سازمان صداوسیما وجود داشته باشد.

اما نکته مهمتر این بود که خروجی این موسسه و سایر تولیدات سازمان به گونه ای نبود که نظر مخاطب را جلب کند. «سیدخندان» نتوانست جای «خندوانه» را بگیرد و «دیدی نو» و «داستان شد» آنقدر ضعیف، شلخته و سطحی تولید شدند که حتی یک درصد از مخاطبان «کتاباز» را به خود جذب نکردند.

رد چهره های مطرح و برنامه های آنها باعث افت شدید بینندگان تلویزیون و کاهش شدید تاثیر آن بر اقشار مختلف جامعه شد. حالا مخاطبانی که به شبکه های ماهواره ای گرایش داشتند از تلویزیون روی گردان شدند و کسانی که شبکه خانگی را ترجیح دادند پای برنامه های آن نشستند. کاهش مخاطبان سیما همزمان با افزایش تولیدات شبکه خانگی بود که تلویزیون به دلیل تسلط بر تولید و پخش برنامه هایش، این شبکه را نه به عنوان بازوی فرعی بلکه به عنوان رقیب تلقی کرد. همان هایی که چندی پیش در تلویزیون برنامه تولید می کردند به شبکه خانگی رفته اند و افرادی چون احسان علیخانی، سروش صحت، عادل فردوسی پور، مهران مدیری و رامبد جوان برنامه های پرمخاطب این شبکه ها را تولید می کنند. برنامه هایی که هنوز هم مخاطب دارند و اتفاقا با دستمزد بیشتر و دست بازتر در این شبکه ها شروع به کار کردند. به طوری که دیگر حاضر نیستند به خانه خود و رسانه هایی که آنها را معروف و محبوب کرده اند برگردند.

حال همه اینها که بارها در رسانه های مختلف ظاهر شده و سیل انتقادات را متوجه مدیران صداوسیما کرده است، خود روحانی که یکی از کارشناسان مذهبی این رسانه است و در این سازمان از اعتبار خاصی برخوردار است، می گوید.

سرلک خطاب به جبلی گفت: با توجه به اطلاعات عمومی من، شما خبره ترین رئیس صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران هستید که تمامی عرصه های فرهنگی، رسانه ای، خبری و مدیریتی را در خارج و داخل کشور تجربه کرده اید، اما نوع مدیریت که در اینجا اتفاق می افتد بسیار مشکوک است که آقای جلیلی که در مقابل ما نشسته است، قبل از اینکه به تلویزیون بیاید، شخص باهوشی است و در دوره مدیریتش خیلی کم مصاحبه می کند الان حتی یک نفر را ندیدم که از او راضی باشد، او بزرگترین اتهام دوره مدیریت شماست».

وی با ابراز نگرانی از هزینه های حضور جلیلی برای این سازمان، ادامه داد: جلیلی برای صداوسیما پول می گیرد، نباید به جلیلی برچسب رادیو و تلویزیون زد و در بهترین حالت آقای جلیلی ۵ درصد اختلاف دارد. مدیریت از سوی بدترین فرد، و ما نباید برای او هزینه زیادی بپردازیم.”

سرلک با انتقاد از اخراج چهره های شناخته شده این سازمان تاکید کرد: چرا صداوسیما باید فردی را که او را مطرح و معتبر کرده است (حذف کند) مگر می شود صداوسیما بدون چهره جلو رفت؟ یکی از صحبت های جلیلی این بود که صدا و سیما در دست سلبریتی ها بود و با این شعار آمدند و به سلبریتی ها حمله کردند. پس از مدتی، با چه سلام و صلوات، واگذاری و دستمزدهای عجیب افسانه ای که مانند دیه می ماند (بازگشتند)».

وی با ذکر پیشنهادی درباره مدیریت این رسانه گفت: فکر می کنم یک عده از فرهیختگان قدیمی صدا و سیما، یک عده از امثال آقای پورمحمدی بیایند و بنشینند، افرادی که به حق یا ناحق. این سریال را که نفع جمهوری اسلامی است از مجری کارشناس رها کرده اند (برای بازگشت) از عباراتی مانند آسایشگاه و کمپ برای این کار استفاده کردند زبان بسته است و ما نمی توانیم چیزی بگوییم.

سرلک تاکید کرد: همین الان آقای خاکپور در مورد ورزشگاه آزادی (این اتفاق) صحبت کردند، بهترین پاس گل این است که صداوسیما در این باره توضیح دهد. چرا از ظرفیتشون برای توضیح استفاده نمیکنن…سریع حذف میکنن…مگر اینکه اینها به راحتی بدست بیاد. فکر می کنم صداوسیما در مورد منابع انسانی تصمیمات بی پروا می گیرد و سرمایه های کلان خود را از دست داده است. اینها را می گویم چون تو را می پذیرم و دوستت دارم.»

فایل صوتی این اظهارات در حالی منتشر شده است که همزمان در فضای مجازی به گزینه های جدیدی برای مدیریت سازمان صدا و سیما اشاره می شود. از جمله احسان محمد حسنی مدیرعامل سابق سازمان فرهنگی رسانه ای اوج و محمدحسین صفرهرندی از اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز نام برده می شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *