دلار به عنوان پرطرفدارترین اسکناس بازار ارز و پیشتاز قیمت در سایر بازارها، نام ها و اصطلاحات مختلفی دارد. اسکناس دلار سفید یا سبز، دلار آبی و دلار سفارت از جمله اصطلاحاتی است که در خرید دلار با آن مواجه می شویم و بیشتر توسط دلار فروشان در کف بازار استفاده می شود. اما تفاوت این دلارها چیست و خرید کدام دلار مقرون به صرفه تر است؟
دلار سفید بخریم یا دلار آبی؟ دلار سفارت چیست؟ کدام اسکناس ارزشمندتر است؟ اینها سوالاتی است که ممکن است هنگام خرید دلار با آن مواجه شویم. سوالاتی که بدون شک هر خریداری را سردرگم می کند.
دلار سبز چیست؟
دلار سفید در واقع سبز است و هیچ راه راه قابل مشاهده ای ندارد. تا سال 2009 اسکناس 100 دلاری به رنگ سبز چاپ می شد، اما از آن سال با تغییرات گسترده، امکانات امنیتی جدید و نوار آبی ضخیم در وسط اسکناس منتشر و توزیع شد.
دلار آبی چه ویژگی هایی دارد؟
با گذشت زمان استفاده از اسکناس های سفید یا سبز کاهش یافت و به تدریج حذف می شود. بانک مرکزی آمریکا با چاپ اسکناس های آبی امکان جعل دلار را کاهش داد.
تفاوت رنگ، چاپ عدد 100 با رنگ طلایی روی اسکناس آبی، چاپ عدد 100 با فونت متفاوت در بالای اسکناس آبی، چاپ تصویر بنجامین فرانکلین بدون دایره و حاشیه و اضافه کردن زنگ (زنگ آزادی) ) علامت روی اسکناس آبی از جمله نکاتی است که اسکناس آبی را از سبز متمایز می کند.
دلار شکسته چیست؟
اما دلار سفارت چیست؟ تفاوت این دلار با دلارهای دیگر در نو و دست اول بودن و بدون چین و به صورت دسته ای است.
این اصطلاح معادل همان اسکناس های جدیدی است که اول سال از بانک ها می گیریم و عیدی می دهیم. دلار سفارت گاهی از طریق سفارتخانه ها به دست فروشندگان می رسد و به اصطلاح تبدیل شده است. بنابراین دلار فروش الزاما به سفارت نمی رسد.
کارشناسان بازار ارز توصیه می کنند اگر می خواهید دلار بخرید یک اسکناس 100 دلاری آبی تهیه کنید که قابل اعتمادتر است.
منبع: دیده بان