آخرین مطالب

همکاران

قدیمی‌ترین لوح سنگی ده فرمان موسی که زمانی سنگ‌فرشی بیش نبود ۵ میلیون دلار فروش رفت

این سنگ 52 کیلوگرمی تنها نمونه کامل در نوع خود است که ده فرمان حضرت موسی را به خط عبری باستان (عبری سرخپوشان) بر روی آن حک شده است.

این لوح که مربوط به دوره بین 300 تا 800 میلادی است در سال 1913 در حفاری راه آهن در سواحل جنوبی اسرائیل کشف شد.

در ابتدا کسی متوجه ارزش تاریخی آن نشد و حتی از این لوح به عنوان سنگ فرش استفاده می شد که حکاکی های آن رو به پایین بود.

قدیمی‌ترین لوح کامل ده فرمان، با وزن 115 پوند و تقریباً 1500 سال قدمت، در ساتبی در نیویورک نمایش داده شد. تمامی حقوق محفوظ است.

این حراج بیش از ده دقیقه با رقابت شدید همراه بود و در نهایت با خرید تبلت توسط خریدار ناشناس به پایان رسید. به گفته ساتبیز، خریدار قصد دارد این اثر را به یک موسسه اسرائیلی اهدا کند و در معرض دید عموم قرار دهد.

نوشته روی سنگ شبیه به ده فرمان شناخته شده در سنت های یهودی و مسیحی است، اما با چند تفاوت قابل توجه. به عنوان مثال، فرمان سوم حذف شد و به جای آن دستور ویژه ای برای سامریان به وجود آمد که آنها را به عبادت در کوه جرزیم که مکانی مقدس برای مردم سامری است دعوت می کند. امروزه این کوه در نزدیکی نابلس در کرانه باختری قرار دارد.

شارون لیبرمن مینتز، متخصص ساتبی، کتاب‌ها و دست‌نوشته‌ها، درباره قدیمی‌ترین لوح کامل ده فرمان بحث می‌کند.

شارون لیبرمن مینتز، متخصص ساتبی، کتاب‌ها و دست‌نوشته‌ها، درباره قدیمی‌ترین لوح کامل ده فرمان صحبت می‌کند. تمامی حقوق محفوظ است.

این اثر فوق العاده تاریخچه ای پر از فراز و نشیب دارد. این لوح در سال 1943 توسط ژاکوب کاپلان دوباره کشف شد و ارزش آن مشخص شد و او یافته های خود را در سال 1947 در نشریه منتشر کرد. بولتن انجمن کاوش فلسطین یهودی منتشر شده است

پس از آن تبلت چندین بار دست به دست شد تا سرانجام به دست فروشندگان آثار باستانی اسرائیلی افتاد و در نهایت به موزه راه یافت. تورات زنده واقع در بروکلین. کلکسیونری به نام Mitchell S. Capel آن را در سال 2016 به قیمت 850000 دلار خرید و اخیرا تصمیم گرفت آن را به حراج بگذارد.

ساتبیز درباره این اثر گفت: این اثر پیوندی ملموس به باورهای باستانی است که عمیقاً سنت‌های مذهبی و فرهنگی جهانی را شکل داده و به عنوان گواهی نادری برای تاریخ عمل می‌کند.

علیرغم اهمیت تاریخی آن، اصالت این لوح هنوز توسط کارشناسان مورد بحث است، موضوعی رایج برای چنین آثار باستانی.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *