آخرین مطالب

همکاران

داستان آخرین نقاش قهوه خانه‌ای ایران بر روی پرده/ در زنجان مستند را نمی‌شناسند

علی قاسمی در گفتگو با خبر اوراری اظهار داشت: «هدف خلکوب» مستند پرتره یکی از نقاشان قدیمی قهوه خانه ای است. این فرد در رشته های مختلفی از جمله نقاشی کلاسیک و قهوه خانه ای، عکاسی، فیلمسازی، حکاکی روی مس، مجسمه سازی و نجاری فعالیت داشته است.

وی افزود: دلیل اینکه به این موضوع پرداختم ابتدا ناخودآگاه بود. اما واقعیت این است که من به دنبال موضوعاتی هستم که احساس می کنم در آینده نخواهم داشت. با نگاهی دقیق تر، میراث معنوی در حال تغییر است، مانند دست بافته ها، موسیقی، داستان ها، صداها و هر آنچه در دنیای مدرن فراموش می شود.

کارگردان فیلم سینمایی «اژدر خالکوبی شده» تصریح کرد: علاوه بر این ارتباط با سوژه نیز مهم است. اژدر شخصیت قابل توجهی دارد و به نظر می رسد وظیفه ابدی و ابدی او نقاشی است، اما این نقاشی می تواند روی مس، چوب و یا روی بدنه باشد.

قاسمی با بیان اینکه علاقه خاصی به دنیای اساطیر دارد، ادامه داد: این مستند طی دو سال در زنجان ساخته شده است. شهری که پر از سوژه است اما برای مستند ارزشی قائل نیست.

این کارگردان معتقد است مستندسازی در زنجان جدی نیست. نه خانه سند دارد و نه مسئولان فرهنگی و هنری از آن خبر دارند. آنها از ارزش آن آگاه نیستند و این باعث شده تعداد قابل توجهی از سوژه های کار نشده باشد.

وی افزود: برخی از این موضوعات مربوط به هویت و فرهنگ منطقه است که به عنوان مثال اخلاق در بازار زنجان و اخلاق و اخلاق نیک بازار و ادبیات خاص آن از موضوعات قابل اجرا است.

این کارگردان و مستندساز به ضعف توپوگرافی در شهرستان ها اشاره کرد و گفت: در زنجان مکان های زیادی داریم که خاطرات زیادی دارند اما به دلیل بی توجهی تغییر کرده و متاسفانه روی آن ها کار نشده است.

لازم به ذکر است مستند اژدر خلکوب در هجدهمین جشنواره بین المللی فیلم مستند ایران «سینما حقیقت» به نمایش درآمد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *