آخرین مطالب

همکاران

عادل فردوسی‌پور، دولت پزشکیان را آچمز می‌کند؟

عادل فردوسی پور، پرمخاطب ترین مجری دو دهه اخیر، بار دیگر مورد بی توجهی تلویزیون و در رده پایین تر، ساترا قرار گرفته است. ساترا که زیر نظر صدا و سیما مشغول صدور مجوز برای فضای مجازی و برنامه های اینترنتی است، اخیرا از انتشار گزارش عادل فردوسی پور در فضای مجازی جلوگیری کرده است.

این اتفاق در شرایطی افتاد که همه از رابطه شکرآب و عادل فردوسی پور خبر دارند. در سال 1396 درست از زمانی که علی فروغی کنترل شبکه سه را به دست گرفت، برنامه 90 را که پرمخاطب ترین برنامه آن روزها تلویزیون بود، لغو کرد. خیلی ها آن اقدام را یک آزار آشکار خواندند، اما در آن روزها موضوع روی «مدار» بودن یا نبودن او از سوی مسئولان تلویزیون مطرح شد و ادعا شد که عادل فردوسی پور به دلیل عدم تمایل او جایی نخواهد داشت. برای حرکت در مدار تعریف شده

عادل با وجود چنین بی مهری های فراوان به همکاری خود با شبکه ورزش ادامه داد اما پس از مدتی با اعلام اینکه دیگر تحمل افکار حاکم بر این نهاد را ندارد به همکاری خود با تلویزیون پایان داد. همه اینها در شرایطی بود که از سال ۱۳۹۶ عادل که همیشه بهترین گزارشگر صدا و سیما محسوب می شد، گزارش فوتبالی نمی کرد. فردوسی پور به سراغ برنامه های خاص خودش برای شبکه های خانگی و البته بستر اینترنت رفت که آنجا هم خیلی راحت نیست. داستان جدید را همه می دانند. او بعد از نزدیک به 6 سال با گزارش رقابت های لیگ قهرمانان اروپا در یکی از شبکه های اینترنتی خانگی بازگشت اما حالا حوصله دیدن همین موضوع را ندارند. آن طور که مدیر آپارات اسپورت و فیلمو اعلام کرد ساترا از آنها خواست تا از گزارش عادل فردوسی پور جلوگیری کنند. این درخواست اگرچه با شوک بزرگی همراه بود، اما عجیب است که مسئولان و مشاوران دولتی را نیز شوکه کرده است.

برای ورود به این بحث کافی است واکنش ها به اولین گزارش عادل فردوسی پور در ایران پس از نزدیک به 6 سال را مشاهده کنید. آن روز موج جدیدی از شادی در بین هواداران فوتبال شروع شد. کار به جایی رسید که فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت در صفحه شخصی خود در فضای مجازی نوشت: «بازگشت از برخی تصمیمات که باعث خوشحالی مردم می شود، هم به نفع فوتبالدوستان است و هم قابلیت افزایش سرمایه اجتماعی را دارد». گاهی با یک تصمیم ساده می توان یک اجماع بزرگ در جامعه ایجاد کرد».

تاکید بر کلمه توافق باعث این شایعه شد که ظاهرا قرار است اتفاق جدیدی در این زمینه بیفتد. برخی حتی شایعه بازگشت احتمالی فردوسی پور به تلویزیون را مطرح کردند که عادل بعداً آن را تکذیب کرد. روند گزارش عادل چندین بار ادامه داشت تا اینکه بالاخره ساروکله ساترا پیدا شد و فعلاً می خواهد از ادامه گزارش های فردوسی پور جلوگیری کند.

این روند هم اکنون وارد مسیری شده است که ظاهرا دولت مسعود بیزیکیان و مشاوران رئیس جمهور نیز آن را طی کرده اند. آنها که به تغییر محسوس اوضاع امیدوار بودند، اکنون آشکارا با پدیده ای روبرو هستند که در کوتاه مدت قادر به حل آن نیستند. این را می توان در اظهارات علی ربیعی معاون اجتماعی رئیس جمهور دریافت که در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس از چنین تصمیمی ابراز تعجب کرده است. او نوشته بود که «عجب می کنم چرا بعضی ها حوصله دیدن حال خوب مردم را ندارند، از چیزی که اندک هم شادی و سرگرمی و دل خوشی برای جامعه به ارمغان می آورد غافل نمی شوند. در اخبار خواندم که ساترا دستور توقیف “گزارش” عادل فردوسی پور و “حالا” سروش صحت را صادر کرده است، نمی دانم چرا آنها را دوست دارم همه ما نگران اقتدار رسانه در داخل هستیم، متولیان آن هیچ نگرانی در این مورد ندارند.”

نکته عجیب ماجرا اینجاست که دولت‌هایی که انتظار داشتند با ورودشان همگرایی صورت گیرد، حالا متحیر شده‌اند، از چاله خارج شده‌اند و با چشم‌هایی که از حدقه بیرون زده‌اند، حادثه سخت‌گیری عادل را تماشا می‌کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *