نکوداشت هنرمندی که هنر و اندیشه‌اش رنگ کهنگی نمی‌گیرد

مراسم تجلیل از چهره ماندگار هنر نقاشی ایران علی اکبر صادقی، چهره ماندگار هنر نقاشی ایران در سالروز تولد این هنرمند با حضور جمعی از اساتید، پژوهشگران و هنرمندان برجسته نقاشی، طراحی و سینما در تالار شهید مطهری برگزار شد. انجمن صنفی فرهنگی هنری.

در این مراسم چهره هایی چون ایرج طهماسب، ابراهیم حقیقی، مهدی حسینی، جمشید گرگین، بهرام عظیمی، عباس مشهدی زاده، سهیل محمودی و احسان آقایی حضور داشتند.

محمود شلاوی، رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی در این مراسم گفت: در عرصه هنر معاصر ایران، علی اکبر صادقی یکی از چهره هایی است که با قلم جادویی خود و استفاده از زبان بصری و سبک منحصر به فرد. و سبک، توانسته است پیوندی منحصر به فرد بین ریشه های منابع فرهنگی و دیدگاه های جدید ایجاد کند تا راه جدیدی را برای بیان خلاقانه هویت ایرانی بگشاید. نقاشی‌های صادقی به‌عنوان واسطه‌ای میان گذشته و حال، فضایی از رازهای اسطوره‌ای و شکوه حماسه ایرانی را منعکس می‌کند که چشم هر بیننده‌ای را مسحور می‌کند.

وی تاکید کرد: علی اکبر صادقی از همان نخستین گام هایش در دنیای هنر به شکلی نمادین و پر از استعاره های پیچیده توجه ویژه ای از خود نشان داد. او نه تنها یک نقاش یا انیماتور بود، بلکه یک کاشف در مسیر بومی سازی زبان های جدید هنری بود. آثار او ترکیبی شگفت انگیز از سنت و نوآوری است که مخاطب را فراتر از قالب های مرسوم می برد و به سفری بصری و ذهنی می برد. به عبارت دیگر، او حکمت قدیمی را در منظری جدید در برابر چشمان ما نشان می دهد. در نقاشی های او نمادها و اسطوره ها مانند سنگ های زینتی در اعماق رودخانه ای درخشان قرار گرفته اند.

ابراهیم حقیقی گرافیست و کارگردان سینما که از دوستان قدیمی صادقی است در این مراسم گفت: علی اکبر صادقی ادامه نقاشان قهوه خانه ای با سبکی جدید و درک آکادمیک از نقاشی معاصر است. او مانند نقاشان سنتی قهوه خانه است. او داستان قهرمانان و نبردهای مردم را تعریف می کند. نقاشی های صادقی مملو از آدم هایی است که کنار هم قرار گرفته اند تا روزگاری را که برایشان رقم زده شده زندگی کنند. از شادی و شادی گرفته تا جنگ و سرکشی، همه مردم در یک موقعیت مساوی در صفحه اسرارآمیز نقاشی او قرار گرفته اند، مهم نیست گذر زمان چه کند، هر یک مشغول کار یا ایفای نقشی است که نقاش جاودانه سرنوشت تاریخی برای آنها آماده کرده است.

وی گفت: علی اکبر صادقی در نقاشی هایش زمان را به هم می زند. صادقی مانند یک قلمکار نقره ای می نویسد، می کشد، نقاشی می کند و صیقل می دهد تا در داستان های مصور خود، دنیای اسرارآمیز خود را به نظمی دلپذیر و زیبا سامان دهد.

علی اکبر صادقی یک حرکت، یک فرهنگ و یک زندگی هنری است

در ادامه نادره رضایی معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: برخی نام ها نیازی به صفت و مقدمه ندارند، آنقدر گسترده و عمیق هستند که فقط باید در عمق وجود و آثار آنها غوطه ور شویم. ما در تاریخ ایران و جهان چنین نام هایی کم نداریم. وقتی نام کمال الملک را می شنویم دیگر نیازی به توصیف او نداریم. وقتی نام سهراب سپری را می شنویم، با او در دنیای شعر و نقاشی زندگی می کنیم و بسیاری دیگر که فهرست کردنشان ساعت ها طول می کشد، حالا وقتی نام مرد بزرگی را می شنویم که از قضا از یکسان هستیم. نفس و در همان عصر با ما به خود می بالیم زیرا زندگی کرده ایم. علی اکبر صادقی.

وی بیان کرد: شما هر صفتی را برای علی اکبر صادقی قرار دادید و در کنار نام او در واقع به آن صفات تکریم کرده اید نه صاحب نام. علی اکبر صادقی نقاش، علی اکبر صادقی فیلمساز، علی اکبر صادقی تصویرگر، علی اکبر صادقی گرافیست و علی اکبر صادقی انیماتور، همین. شاید تنها صفتی که در نام علی اکبر صادقی زیباست کلمه هنرمند باشد. در مقدمه او باید بگوییم: هنرمند، همین.

رضایی گفت: علی اکبر صادقی یک جریان، یک فرهنگ و یک زندگی هنری است. در مورد آثار او که همه می دانید صحبت نمی کنم. آنقدر که اگر در گوشه ای از دنیا اثری ببینی، ناگهان می ایستی و می گویی: من صاحب این اثر را می شناسم; علی اکبر صادقی! منظورم از داشتن این امضا و این شخصیت مستقل اثر هنری، اصالت و اعتبار است.

رضایی گفت: وقتی کسی نزدیک به هفت دهه از عمرش را با هنر و کلام و رنگ و نور و آفرینش و اندیشه سپری می کند، شخصیتش هم رنگ و لعاب می گیرد و خودش هم مثل کار خودش و علی اکبر صادقی می شود، خیلی بدیع است. و در عین حال جسور و مبتکر و پیوسته در حال تحول و همراه با هنر معاصر.

وی تصریح کرد: معاصر بودن علی اکبر صادقی در کار هنری یکی از بزرگ ترین امتیازات اوست و به همین دلیل است که کار و اندیشه هنری او هرگز رنگ کهنه نمی گیرد و همیشه نو و با طراوت است.

می توان ساعت ها درباره علی اکبر صادقی صحبت کرد

مهدی حسینی هنرمند و نقاش خاطراتی از علی اکبر صادقی را برای حاضران تعریف کرد.

جمشید گرگین بازیگر سینما و تلویزیون نیز در این مراسم گفت: از گذشته های دور و قبل از پیروزی انقلاب برنامه های مختلفی در صدا و سیما در مورد هنر به ویژه هنر سینما، تئاتر و هنرهای تجسمی ساخته ام و با بسیاری از معتبرترین نقاشان معاصر، از جمله علی اکبر صادقی، به عنوان نقاش، تصویرگر و انیماتور، گفت وگوهای زیادی در جاهای مختلف همراه با نمایشگاه آثار او داشته ام.

وی افزود: آشنایی من با علی اکبر صادقی از دهه 1350 آغاز شد. دوران شکوفایی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان؛ زمانی که بزرگان سینما و سینما در کانون حضور داشتند، بزرگانی چون بهرام بیضایی، نورالدین زرین کلک، عباس کیارستمی، مسعود کیمیایی، ابراهیم فروزش و علی اکبر صادقی. صادقی از سال 1351 تا 1357 شش فیلم انیمیشن برای کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان ساخت و در سال های بعد ساخت انیمیشن را به کلی کنار گذاشت.

گرگین گفت: در دهه هفتاد مجموعه ای از برنامه های مختلف درباره نقاشان معاصر ایران ساختم که هنرمندان بزرگی چون پرویز کلانتری، محمدعلی ترقی جاه، حسین محجوبی و علی اکبر صادقی در آن حضور داشتند و برای اولین بار یک فرم جدید و روش معرفی من از هنرمندان و آثارشان استفاده کردم. علی اکبر صادقی در بیش از شش دهه، نمایشگاه های داخلی و خارجی متعددی برگزار کرده و جوایز بسیاری را برای نقاشی، تصویرسازی و انیمیشن های خود دریافت کرده است. مدال طلای جشنواره بین المللی فیلم های کودک و نوجوان تهران، نشان افتخار جشنواره بین المللی فیلم کوتاه فنلاند و ده ها جایزه داخلی و بین المللی از جمله آنهاست. می توان ساعت ها از علی اکبر صادقی صحبت کرد و از این هنرمند پرکار تمجید کرد، برایش آرزوی سلامتی دارم.

در پایان این مراسم از زندگینامه علی اکبر صادقی نقاش و تصویرگر سورئال با حضور این هنرمند و همسرش اشرف بنی هاشمی رونمایی شد. همچنین علی اکبر صادقی از برگزاری این مراسم تشکر کرد و از فعالیت های هنری خود برای حاضرین گفت.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *