آخرین مطالب

همکاران

۹۰ درصد حمام‌های تاریخی سنقر دچار دخل و تصرف شده‌اند

داریوش فرمانی با اشاره به تعداد حمام های تاریخی شهرستان سنقر گفت: در گذشته حدود 150 حمام تاریخی در این شهرستان وجود داشت که بیشتر آنها تخریب شده است.

وی افزود: حدود 90 درصد از حمام های باقی مانده مورد تعرض قرار گرفته است به طوری که برخی از آنها حتی امکان ثبت ملی شدن را ندارند.

مدیرکل میراث فرهنگی استان با بیان اینکه در حال حاضر 17 حمام تاریخی در این شهرستان وجود دارد که بر روی آنها تمرکز داریم، اظهار داشت: طی سال های گذشته هشت حمام از این تعداد شامل ده رضوان، ده شیخ، سرداره قبادی، ده نو، ستر، چارملا، کاچگینه و خان ​​جمال زمانی در فهرست ملی به ثبت رسیده بودند.

وی تصریح کرد: ثبت ملی پنج حمام دیگر شامل ده بانه، شکرالله خان و سرچقا نیز در دستور کار قرار دارد.

فرمانی افزود: در سال های اخیر هر ساله اعتباراتی برای احیای حمام های تاریخی ثبت ملی تخصیص داده شده و یا در حال ثبت ملی شدن است.

وی در ادامه با بیان اینکه مالکیت هیچ یک از حمام های تاریخی سنقر میراث فرهنگی نیست، اظهار داشت: تعدادی از این حمام ها متروکه هستند که با توجه به برنامه های حفاظتی انجام شده، طرحی برای اخذ سند مالکیت برای آنها داریم. توسط میراث فرهنگی بر روی آنها است.”

به گفته این مسئول، بیشتر حمام های تاریخی سنقر مربوط به دوره قاجاریه است.

وی همچنین در پاسخ به این سوال که آیا میراث فرهنگی استان برای ثبت ملی سنقر به عنوان شهر ملی حمام های تاریخی برنامه ای دارد، گفت: ثبت یک شهر در فهرست شهرهای کشور معیارهای خاص خود را دارد. که باید در این زمینه بررسی کنیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *