آخرین مطالب

همکاران

نمایش آثار منحصربفرد هنرمند برجسته کشورمان از اندیشه‌های باستانی شعرای نامی ادب پارسی

به گزارش خبرگرافی؛ هفتمین نمایشگاه انفرادی آثار استاد جلیل خلیلی شامل خوشنویسی و مجسمه های ترکیبی تا چهارم آبان ماه به میزبانی «گالری هنر پرشیا» واقع در مجموعه «فرهنگ پاسداران» برپاست. در این نمایشگاه تلفیقی از تلفیقی از اندیشه های کهن شاعران نامدار ادبیات فارسی همچون حافظ، صائب تبریزی، خیام و اثری از یادگار فریدون مشیری با بیان هنرمند برجسته معاصر استاد «جلیل خلیلی» ارائه شده است. “از طریق لنز رنگ، طرح و حجم، در معرض دید قرار می گیرد. نظر علاقه مندان قرار داده شده است.

رنگ روغن روی بوم، نقش برجسته روی چیت، تراش و پرداخت چوب، خمش برنز و قالب گیری رزین اپوکسی از جمله تکنیک های به کار رفته در آثار استاد خلیلی است.

«جلیل خلیلی» از اساتید برجسته خوشنویسی و نقاشی است که از بدو ورود به مدرسه فعالیت هنری خود را آغاز کرده است. این هنرمند دارای مدرک دکترای حقوق بین الملل است اما تحصیلات و فعالیت در این رشته مانع از ادامه فعالیت در عرصه هنر نشد.

استاد خلیلی در سال 1372 دوره انجمن خوشنویسان ایران را با رتبه ممتاز گذراند و حدود 4 سال بعد با استفاده از مصالح رزینی روش جدید معماری داخلی و خارجی ساختمان را ابداع و به ثبت رساند.

ساخت تابلوی برجسته در رأس فدراسیون فوتبال ایران، نمای برجسته ضلع غربی میدان ساعت در طبقه دوم صادقیه تهران، ماکت 4 متری میدان آذربایجان تبریز، تابلوهای شیشه رزینی مسجد تهرانسر و نمای رزینی برجسته پله‌های تالار حرک تهران از جمله فعالیت‌های برجسته این هنرمند کشورمان است. .

به بهانه برگزاری این نمایشگاه گفتگویی با استاد «جلیل خلیلی» هنرمند پیشکسوت عرصه خوشنویسی، نقاشی و مجسمه سازی انجام شد که در ادامه می خوانید:

جلیل خلیلی هنرمند رشته های نقاشی، خوشنویسی و مجسمه سازی گفت: عوامل محیطی، عواطف و شرایط روحی تأثیر بسزایی در روحیه خالق آثار هنری و بر همین اساس در خلق اثر هنری دارد. به عبارت دیگر، اغراق نیست اگر بگوییم وقایع تأثیرگذار بر روحیه هنرمند چنان عمقی دارد که در آثار او دیده می شود. گاهی حتی ناخودآگاه این عوامل به گونه ای وارد آثار می شوند که در ترکیب بندی، عناصر و بسیاری از عناصر بصری ملموس می شوند. به طور کلی تغییر حال و هوای خالق یک اثر در حین خلق اثر هنری به خودی خود ممکن است بر خلق اثری که از قبل شروع شده است تأثیر بگذارد به طوری که حتی ممکن است هنرمند بخواهد کار قبلی خود را رها کند. و از نو شروع کن؛ اما عوامل بیرونی و شرایط محیطی و معنوی از جمله عواملی هستند که خواسته یا ناخواسته می توانند در خلق اثر توسط پدیدآور نقش داشته باشند.

وی در رابطه با درک مخاطب از اثر خود افزود: از آنجایی که بدون شک نحوه ارتباط یک اثر با بیننده تأثیر مستقیمی بر روحیه خالق آن اثر دارد، بنابراین تا حدی تقاضا دارم. خوانش آزاد آثارم توسط مخاطب و ترجیح دهم، فضای فکری پشت اثر را توضیح نمی دهم تا ذهن مخاطب دنیای ذهنی خود را بدون پیشینه فکری داشته باشد. به عبارت دیگر دوست دارم از طریق زوایا و ابزارهایی که در کارم به کار می برم بتوانم ارتباط و تعامل دو سویه ای با مخاطب برقرار کنم.

استاد خلیلی تصریح کرد: معتقدم خلق آثار هنری به شرایط خاصی نیاز ندارد، بلکه این اثر است که برای خلق شدن به چه تمهیداتی نیاز دارد تا رشد کند یا شکوفا شود. در واقع خالق یک اثر مانند باردار است که اثری را از بطن خود به دنیا می آورد، نتیجه تکامل و رشد آن اثر به وضعیت روحی سازنده و شرایط محیطی بستگی دارد و اگر این موارد در طول مسیر در جای مناسب خود هستند. قطعا اثری که خلق می شود تاثیرگذار و ماندگار خواهد بود.

وی در خصوص روند خلق یک اثر هنری گفت: نطفه یک اثر هنری ابتدا باید در ذهن خالق آن متولد شود. علیرغم اینکه خلق یک اثر هنری به ویژه نقاشی ممکن است مراحل از پیش تعیین شده و مشخصی نداشته باشد. مثلاً گاهی یک به اصطلاح هنرمند در مسیر اجتماع یا زندگی روزمره خود با مشکلی مواجه می شود که می تواند چاشنی خوبی برای تولد یک موضوع و رشد آن باشد.

وی ادامه داد: گاهی برای کار ممکن است به برنامه اولیه خود فکر کنم و یک مطالعه کلی از ایده ذهنی خود ترسیم کنم یا با حرکت بین تصاویر و آن طور که می خواهم به تصاویر ذهنی خود قدرت بیشتری بدهم و ترکیبی از آنها را ترتیب دهم. با هم یا در هم تنیده و غرق شده و حتی ممکن است فضایی را در کارم ایجاد کنم که موضوعاتی را در ذهن مخاطب تداعی کند. مسیر

این هنرمند برجسته کشورمان تصریح کرد: تاکنون نمایشگاه های متعددی در مقاطع مختلف از جمله دوران دانشجویی برگزار کرده ام. البته قبل از این دوره در زمینه خوشنویسی و نقاشی به صورت حرفه ای فعال بودم و توانستم در این زمینه هنری تجربه کسب کنم و این تجربیات را در کنار کار حقوقی در کارنامه کاری خود بگذارم.

وی درباره مهم ترین ویژگی برپایی این نمایشگاه گفت: مهمترین هدف من از برپایی این نمایشگاه انگیزه های درونی و انگیزه های فلسفی است و انگیزه اقتصادی در آن نقشی ندارد. البته ترویج امید و تلاش به ویژه برای نسل جوان از چشم اندازهای این نمایشگاه است و امیدوارم آثار این نمایشگاه آنطور که باید دیده و درک شود و با مخاطب ارتباط برقرار کند.

استاد خلیلی در رابطه با سبک آثار خود در این نمایشگاه افزود: آثار ارائه شده بیشتر در سبک و سیاق نقاشی، خوشنویسی و خوشنویسی است. در واقع بیشترین سبکی که در نگارش آثار این نمایشگاه به کار بردم، سبک شکسته نستعلیق است. یعنی از خطوطی استفاده کردم که چندان به چشم نمی آیند و در برخی فضاها بیشتر ترکیب حروف و ترکیب رنگ است که مورد توجه مخاطب قرار می گیرد. همچنین در مورد مجسمه های این نمایشگاه باید گفت که از ترکیب چوب، رزین و فلز ساخته شده اند و هر کدام دارای نقش و نگار و نقش برجسته هستند. نباید گفت نقش برجسته نقاشی «صائب تبریزی» از رنگ روغن است. یعنی ابتدا سعی کردم با رنگ های روغنی سفت شده به این مجسمه حجم بدهم و سپس رنگ ها را با خطی از مواد برجسته تزئین کنم.

وی در پایان خاطرنشان کرد: عرفان و ایجاد پیوند رنگی و هماهنگی رنگی با عرفان در کنار تلفیق ادبیات کلاسیک و مدرن با هنر بیشترین منبع الهام را برای من در خلق آثار این نمایشگاه تشکیل می دهد. البته لازم به ذکر است که طبیعت نیز موضوعی است که تمامی آثار من در آن شکل می گیرد و اتفاقات و جریانات جامعه ارتباط و تأثیر مستقیمی بر نقاشی ها ندارد؛ بلکه در این میان، آثار و اتفاقات و اتفاقات جامعه بر روی نقاشی ها تأثیر می گذارد. البته برخی مسائل اخلاقی و اجتماعی با توجه به تفکرات صائب تبریزی و اهمیت آن در ذهنیت او در آثار او جریان داشته است که فکر می کنم مخاطب پس از دیدن این تابلوها متوجه آن خواهد شد. همچنین ابیاتی که در چارچوب این نمایشگاه بر روی تابلوها حک شده است، همگی با موضوع نقاشی و خوشنویسی ارتباطی دوسویه دارند.

لازم به ذکر است علاقه مندان برای بازدید از آثار استاد «جلیل خلیلی» می توانند از ساعت 9:30 الی 21:30 به آدرس پاسداران، خیابان ناطق نوری، مجتمع فرهنگی پاسداران، مجتمع فرهنگ پاسداران مراجعه کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *