نعیمه نظام دوست در گفت وگویی به حضور خود در سریال «للایی» اشاره کرد و تاکید کرد که کار کودک همیشه برایش اهمیت ویژه ای داشته است.
وی همکاری با احمد درویش علیپور و تیم پژمان لشگری پور را دلیل اصلی اعتمادش به تصمیم برای حضور در کار کودک پس از دیده شدن در سریال «اسکار» دانست و گفت: «لالایی» نه تنها داستان جالبی دارد اما با حضور داریوش فضیایی که بین بچه های نسل های مختلف محبوبیت دارد به یکی از پروژه های جذاب در حوزه کودک تبدیل شد و همین عوامل باعث شد در این پروژه همکاری کنم و آنقدر داستان لالایی، علمی، حسی و دلنشینی است که مطمئنم حرفی برای گفتن دارد و برای بچه ها جذاب خواهد بود.
نظام دوست ضمن تاکید بر اهمیت سرمایه گذاری در حوزه تولید محتوای کودک گفت: برنامه های کودک در کنار جنبه سرگرمی نقش اساسی در شکل گیری آینده کودکان دارد و باید در نظر داشته باشیم که هر آنچه در در قلب کودکان، بازتاب آن را در آینده خواهیم دید. .
وی ادامه داد: کسانی که کار کودک انجام می دهند دغدغه این نسل هستند چرا که می توانند کار بزرگسالان یا سایر رشته ها را تجربه کنند اما ترجیح دادند در حوزه کودک باشند و با تمام محدودیت هایی که کار برای این گروه سنی نسبت به آن دارد. سایر زمینه ها آنها به کار خود چسبیده اند.
در دوران کرونا دو سال در شرایط سخت کار میکردیم و به نوعی زندگیمان را معامله میکردیم تا بچهها در آن روزهای سخت خوش بگذرانند. به نظر من این تصمیم فقط از دل و دغدغه های مردم برمی آید که برایشان مهم است.
این بازیگر سپس از کاهش توجه تلویزیون به تولیدات کودک در سال های اخیر انتقاد کرد و گفت: متأسفانه تلویزیون مدت هاست مانند گذشته به کار کودک توجه چندانی نکرده است. در حالی که قبلاً اینطور نبود و تلویزیون حرف اول را در کار کودک می زد.
ما هنوز همان ظرفیت ها، همان برنامه سازان و هنرمندان را داریم، اما نمی دانم چرا رسانه ملی سیاست کاری خود را در حوزه کودک تغییر داده است. چرا کودکان هنرمند باید بیکار باشند؟ اگر هنرمند کار نکند، فرسوده می شود.
خوشبختانه در شرایط فعلی با رشد سکوهای نمایش خانگی فضای کاری برای فعالان کودک ایجاد شده است که امیدوارم جایگاه خود را پیدا کند و سیاست های بخش خصوصی منجر به افزایش تولیدات باکیفیت کار کودک شود.
نظام دوست با توجه به تجربیات اخیر خود در شبکه نمایش خانگی درباره تفاوت های این رسانه با تلویزیون توضیح داد: نمایش خانگی فضای بیشتری برای خلاقیت در اختیار هنرمندان قرار می دهد در حالی که تلویزیون به دلیل محدودیت هایی که دارد گاهی مانع از بیان کامل توانایی های هنرمند می شود.
وی افزود: این تفاوت ها در کارهای کمدی بیشتر به چشم می خورد زیرا به طور کلی کمدی کار سختی است. مخصوصا برای کمدین های زن. من به عنوان یک هنرمند می خواهم با یک سریال یا برنامه مردمم را خوشحال کنم و دلیل خوبی برای هموطنانم در اقصی نقاط کشور باشم که شاید امکانات رفاهی کمتری داشته باشند.
اما در تلویزیون نظرات و سلیقه های زیادی وجود دارد که ماندگار نیست و قوانینی وجود دارد که دست و پای تهیه کنندگان را می بندد و می تواند دلیلی شود که مخاطب روز به روز از رسانه ملی دورتر شود. در حالی که باید شرایط به گونه ای باشد که مخاطب با رسانه ملی آشتی کند و برنامه سازان قدیمی به تلویزیون برگردند.
بازیگر سریال های «ساعت خوش»، «ساختمان پزشکان»، «چاردیواری»، «پلیس جوان» و «لطفا نرو» در ادامه با ابراز علاقه به کارهای کمدی بر اهمیت خنداندن مردم در سختی ها تاکید کرد. موقعیت ها را به وجود آورد و گفت: خنداندن مردم ما کار آسانی نیست زیرا آنها حس شوخ طبعی دارند. اگر به کامنت هایی که افراد در پست های اینستاگرام می گذارند نگاه کنید، متوجه شوخ طبعی قوی آنها خواهید شد. حالا شما فکر می کنید که می خواهید این افراد را بخندانید.
این بازیگر تلویزیون خاطرنشان کرد: سال ها پیش نقش های جدی را تجربه کرده بودم اما مردم نقش های کمدی را که بازی کردم بیشتر دوست داشتند. اتفاق خیلی خوبی در اسکار برای من افتاد، مردم آن را پسندیدند و اظهار لطف کردند و تصمیم گرفتم در این ژانر بمانم. اما اگر در یک کار جدی پیشنهاد خوبی داشته باشم، فکر می کنم به خوبی از عهده آن بر می آیم و دوست دارم مخاطب طرف مقابلم را ببیند.
نظام دوست در پایان بر احساس جوانی خود در سن پنجاه سالگی تاکید کرد که کودک درون او هنوز زنده است و به او اجازه می دهد تا زندگی را با اشتیاق و اشتیاق بیشتری تجربه کند و معتقد است که این جنبه از شخصیت او به او کمک می کند تا در کارش بهتر عمل کند و ارتباط عمیق تری با نقش هایش برقرار کند.