پیکسار بیشترین تعداد گران قیمت ترین انیمیشن های تاریخ را دارد اما در بیشتر موارد بیش از 200 میلیون دلار برای تولید آثارش اختصاص نمی دهد. آثار تحسین شده پیکسار نشان می دهد که این شرکت می داند که چه کاری می تواند و می خواهد انجام دهد و بر اساس نیاز خود بودجه بندی می کند، اما حتی این شرکت ها بودجه بیشتری برای برخی از آثار خود اختصاص می دهند که در ادامه به آنها خواهیم پرداخت. اختصاص داده شده است
۱۰. عنصری
- سال انتشار: 2023
- هزینه ساخت: 200 میلیون تومان
انیمیشن Elemental در زمان اکران با واکنشهای متوسطی از سوی منتقدان و تماشاگران مواجه شد، اما با وجود ناامیدکننده بودن، نامزدی جوایز متعددی از جمله بهترین انیمیشن در اسکار را از آن خود کرد. اگرچه پیکسار از همین فرمول موفق برای ساخت این انیمیشن استفاده کرد، اما طراحی محیط و شخصیت ها منحصر به فرد بود. جیم موریس، رئیس پیکسار در مصاحبه ای با Variety گفت که ساخت این انیمیشن هزینه زیادی دارد.
ساخت عناصر آتش، آب، ابر و خاک که در شهر المنت وجود دارد، زمان و هزینه زیادی را برای پیکسار گرفت و مجبور شدند از فناوری های جدید استفاده کنند. خوشبختانه بعد از فروش ناامید کننده در هفته اول، Elemental به سود رسید تا زحمات انیماتورهای آن بیهوده نباشد.
۹. سال نوری
- سال انتشار: 2022
- هزینه ساخت: 200 میلیون تومان
محیط کهکشانی، توالی سفرهای فضایی و جزئیات سیارات انیمیشن سال نوری تاثیر زیادی در افزایش بودجه آن داشت. البته دستمزد صداپیشگانی چون کریس ایوانز، جاش برولین و تایکا وایتیتی نیز بی تاثیر نبوده است. هزینه های پیکسار برای لایت یر نتیجه نداد، زیرا فیلم حدود 106 میلیون دلار ضرر کرد.
در بازاریابی انجام شده برای Lightyear، سعی شد به عنوان یک اسپین آف کاملاً متفاوت از Toy Story ارائه شود، اما موفق نشد. این انیمیشن پس از پایان رسمی قرنطینه ویروس کرونا منتشر شد، اما در کل بسیاری از مردم قصد رفتن به سینما را نداشتند و ترجیح دادند آثار مورد نظر خود را از خانه تماشا کنند. لایت یر در مقایسه با مفهوم کلی و هزینه تولید آثار قبلی، انیمیشن گران قیمتی نبود، با این حال نتوانست به سوددهی برسد.
۸. داستان اسباب بازی 4
- سال انتشار: 2019
- هزینه ساخت: 200 میلیون تومان
اگرچه قسمت چهارم مجموعه داستان اسباب بازی حدود ده سال پس از انتشار Toy Story 3 منتشر شد، اما هزینه ساخت آنها یکسان بود. در حالی که هزینه تولید یک فرنچایز باید با پیشرفت تکنولوژی و سادهسازی تکنیکهای انیمیشن کاهش یابد، Pixar با هر انیمیشن Toy Story مرزهای جزئیات شخصیت و محیط را جابجا میکند و برای این کار به بودجه بیشتری نیاز دارد. Toy Story 4 شخصیت های زیباتری نسبت به قسمت های قبلی دارد، اگرچه اسباب بازی های کرکی مانند داکی و بانی نیاز به صرف زمان و هزینه بیشتری داشتند.
طراحی عتیقه فروشی و محیط کارناوال برای استودیوی تولید به دلیل جزئیات آنها کار بسیار سختی بود. با این حال، فرنچایز Toy Story تا به امروز فیلم ناموفق تجاری نداشته است و باید دید که Toy Story 5 می تواند به این موفقیت ادامه دهد یا شکست بخورد.
۷. باور نکردنی ها 2
- سال انتشار: 2018
- هزینه ساخت: 200 میلیون تومان
در انیمیشن Incredibles 2 تمامی صداپیشگان قسمت اول برای ایفای نقش خود بازگشتند اما صداپیشگان تنها دلیل بودجه 200 میلیون دلاری این انیمیشن نبودند. قبل از انتشار اولین Incredibles در سال 2004، پیکسار سعی می کرد تا حد امکان از شخصیت هایی که انسان هستند دوری کند، بنابراین ساخت آثاری مانند داستان اسباب بازی و یافتن نمو را دنبال کرد، زیرا ساخت اسباب بازی و ماهی بسیار آسان تر بود. . پیکسار با The Incredibles این سنت را کنار گذاشت، اما محدودیتهای تکنولوژی به استودیو اجازه نداد شخصیتها را آنطور که میخواهند خلق کند. اما پیکسار Incredibles 2 را با بودجه 200 میلیون دلاری به بهترین شکل ممکن تولید کرد.
شخصیت های Incredibles 1 کمی عجیب به نظر می رسند، اما Pixar از هیچ هزینه ای برای Incredibles 2 دریغ نکرد تا همه شخصیت ها را به دنیای واقعی نزدیک کند. تلاش سازندگان بی نتیجه نبود زیرا این انیمیشن با استقبال خوب منتقدان و البته مخاطبان مواجه شد.
۶. پیدا کردن دوری
- سال انتشار: 2016
- هزینه ساخت: 200 میلیون تومان
الن دی جنرس از طریق Business Insider اعلام کرد که برای سه سال کار برای صداپیشگی شخصیت دوری در Finding Nemo حدود 75000 دلار دستمزد دریافت کرده است. Finding Nemo دقیقاً در همان سال با اولین قسمت از نمایش الن دی جنرس منتشر شد. از آن زمان تا شروع انیمیشن Finding Dory، شهرت و محبوبیت الن دی جنرس بسیار افزایش یافته است و او دستمزد بالاتری می خواهد، البته نباید از حقوق صداپیشگان دیگر مانند سیگورنی ویور نیز غافل شد.
علاوه بر حقوق صداپیشه، یکی از دلایل بودجه ۲۰۰ میلیون دلاری Finding Dory، چالش های طراحی محیط های اقیانوس و آکواریوم بود. اگرچه Finding Dory اثر بی نقصی نبود، اما با استقبال خوب تماشاگران مواجه شد و بیش از یک میلیارد دلار در گیشه فروخت.
۵. دانشگاه هیولاها
- سال انتشار: 2013
- هزینه ساخت: 200 میلیون تومان
بیلی کریستال و جان گودمن، صداپیشگان مایک و سالیوان، از جمله ستارگان فیلم Monsters بودند. شرکت، بنابراین پیکسار دوباره با این دو بازیگر برای پیش درآمد انیمیشن Monsters University همکاری کرد. علاوه بر دستمزد صداپیشگان، درست مانند عنصری، به دلیل منحصر به فرد بودن شخصیت ها، امکان استفاده از تکنیک های متداول انیمیشن های شخصیت هایی که در پس زمینه حضور داشتند وجود نداشت.
بیشتر اکرانهای جدید پیکسار، مانند Finding Dory و Incredibles 2، دنبالهای بر انیمیشنهای موفق این استودیو هستند، اما دانشگاه Monster رویکرد متفاوتی را در پیش گرفت، زیرا پیش درآمدی برای Monster بود. شرکت و علیرغم مشکلاتی که داشت تبدیل به یک جذاب و پرفروش شد.
۴. ماشین ها 2
- سال انتشار: 2011
- هزینه ساخت: 200 میلیون تومان
در Cars 2 شاهد بازیگران بیشتر، محیطهای متنوعتر و مسابقات بیشتر بودیم، اگرچه ایده ترکیب فیلمهای جیمز باند با فرنچایز Cars بیش از آنچه سازندگان فکر میکردند برای پیکسار هزینه داشت. با وجود بودجه 200 میلیون دلاری، Cars 2 موفق نشد طرفداران را راضی کند، هرچند این انیمیشن توانست در گیشه سود کند.
به طور کلی می توان Cars 2 را یکی از ضعیف ترین آثار پیکسار یا حداقل ضعیف ترین دنباله این استودیو دانست. هر چیزی که قسمت اول را به چنین اثر محبوبی تبدیل کرد در Cars 2 کنار گذاشته شد، خوشبختانه Pixar از اشتباهات آنها درس گرفت و به ریشه های فرنچایز در Cars 3 بازگشت.
۳. داستان اسباب بازی 3
- سال انتشار: 2010
- هزینه ساخت: 200 میلیون تومان
با داستان اسباببازی 3، پیکسار تمام جنبههای قسمتهای قبلی را بهبود بخشید و استانداردهای جدیدی را برای آثار آینده در دنیای انیمیشن تعیین کرد. شخصیت های انسانی بعد از سال ها واقعی به نظر می رسیدند، صداپیشگان در انیمیشن فوق العاده بودند و در کل همه عناصر این فرنچایز پیچیده تر و بزرگتر شده بودند. Toy Story 3 مورد استقبال منتقدان و تماشاگران قرار گرفت و حتی توانست در کنار Beauty and the Beast و Up به عنوان سومین انیمیشن نامزد بهترین فیلم سال در مراسم اسکار شناخته شود.
در Toy Story 3، Sunnyside Kindergarten جزئیات زیادی داشت و تنوع عروسک ها نیز افزایش یافت و این انیمیشن اولین تولید پیکسار بود که از فناوری صدای Dolby Surround 7.1 استفاده می کرد و همه این المان ها هزینه زیادی را در بر داشت.
۲. شیر شاه
- سال انتشار: 2019
- هزینه ساخت: 260 میلیون دلار
احتمالاً می توانید دلیل بودجه 260 میلیون دلاری شیر شاه به کارگردانی جان فاورو را حدس بزنید. حتی اگر همه شخصیت ها با بیشترین جزئیات و دقت ممکن طراحی شده باشند، باز هم باید این اثر را یک انیمیشن دانست. اثر دیگر جان فاورو، کتاب جنگل، به دلیل ترکیب جلوه های ویژه برای حیوانات و بازیگران واقعی، حدود 175 میلیون دلار هزینه داشت.
اگرچه تعدادی از طرفداران دیزنی از بازسازی انیمیشن های قدیمی راضی نیستند، اما این آثار همچنان فروش بسیار خوبی را تجربه می کنند. البته نباید دستاورد بزرگ شیر شاه در زمینه جلوه های ویژه را نادیده گرفت. پس از موفقیت در باکس آفیس این انیمیشن، دیزنی شروع به ساخت پیش درآمد Mufasa: The Lion King کرد که برای اکران در دسامبر 2024 برنامه ریزی شده است.
۱.درهم
- سال انتشار: 2010
- هزینه ساخت: 260 میلیون دلار
گران ترین انیمیشن تاریخ نه متعلق به پیکسار است و نه به یک لایو اکشن، اما اولین انیمیشن سه بعدی دیزنی از شاهزاده خانم هایش، عنوان گران ترین انیمیشن تاریخ را یدک می کشد. در طول مراحل تولید Tangled برای طراحی موهای راپونزل بارها با تغییرات اساسی مواجه شد که یکی از دلایل بودجه بالای این اثر است. پس از اینکه دیزنی در دهه 2000 عناوین تحسین شده زیادی را منتشر نکرد، Tangled باید برنده شود. سرانجام تلاش سازندگان به ثمر نشست و سه سال بعد با انیمیشن Frozen بار دیگر جایگاه خود را ثابت کردند.
تلاش های قبلی دیزنی برای ساخت انیمیشن سه بعدی با جزیره گنج و ملاقات با رابینسون ها شکست خورده بود، اما آنها پول و زمان زیادی را برای Tangled صرف کردند، اما این یک سرمایه گذاری بلندمدت بود، زیرا دیزنی می توانست از این فناوری در کارهای بعدی استفاده کند. استفاده کنید و حتی هزینه ها را کاهش دهید.