احسان ظفری مدیرعامل و رئیس هیئت مدیره اتحادیه تعاونی های لبنی ایران در واکنش به افزایش احتمالی قیمت شیر خام به خبرنگار ایلنا گفت: آخرین قیمت مصوب شیرخام در اردیبهشت ماه 1402 15 هزار تومان است. به ازای هر کیلو و این قیمت نباید افزایش یابد زیرا قیمت نهاده های دامی امسال نسبت به سال گذشته نه تنها گران شده، بلکه کاهش نیز داشته است.
وی افزود: از ابتدای سال جاری تاکنون قیمت نهاده های دامی نسبت به مدت مشابه سال گذشته 10 تا 20 درصد کاهش داشته و این امر موجب رشد تولیدات دامی و رونق صنعت دامپروری شده است. اما تنها حلقه زنجیره تولید به مصرف لبنیات از ارزانی نهاده بهره برده است و دامداران با کاهش قیمت نهاده، قیمت شیرخام را کاهش ندادند به طوری که قیمت سایر لبنیات. همچنین کاهش یافت و تولیدکنندگان و مصرف کنندگان لبنیات نیز از این کاهش قیمت بهره مند شدند. منفعت، در چنین شرایطی درست نیست که وزیر محترم جهاد کشاورزی در ابتدای دولت چهاردهم با افزایش قیمت شیر خام، لبنیات را افزایش دهد و دلیل کارشناسی برای افزایش قیمت داشته باشد. قیمت شیر خام
مدیرعامل اتحادیه تعاونی های لبنی تصریح کرد: افزایش قیمت شیرخام منجر به افزایش قیمت انواع لبنیات می شود و این امر باعث کاهش قدرت خرید مردم برای لبنیات می شود و این در حالی است که افزایش قیمت لبنیات. قیمت لبنیات منجر به کاهش تقاضای آن می شود و این ربطی به این ندارد که برای صنایع تولیدکننده لبنیات مساعد نیست و منجر به زیان آنها می شود. الان هم تقاضای مردم برای لبنیات مطلوب نیست و افزایش قیمت اوضاع را بدتر می کند.
ظفری گفت: قیمت لبنیات امسال نسبت به سال گذشته تغییری نکرده است و این به دلیل ثبات قیمت شیر خام است.
وی یادآور شد: از سال 1388 مصرف لبنیات در کشور رو به کاهش بوده و سرانه مصرف از 120 کیلو در آن سال به 50 کیلو در سال جاری کاهش یافته است. افزایش قیمت شیرخام این رقم را بیش از پیش کاهش میدهد، در حالی که کاهش مصرف لبنیات در کشور منجر به افزایش مصرف دارو به دلیل کمبود کلسیم میشود.
ظفری همچنین به تاثیر گرانی شیرخام بر بازارهای صادراتی لبنیات ایران پرداخت و توضیح داد: افزایش قیمت لبنیات علاوه بر کاهش تقاضای داخلی موجب کاهش رقابت پذیری صادرکنندگان ایرانی در بازارهای جهانی می شود. بازارهای خارجی محصولات ایرانی را در بازار مهمی مانند عراق عرضه می کند.
ایلانا