خودروسازان مردم را با پیش‌فروش سرکار می‌گذارند

به گزارش بازار، محمدرضا عارف معاون اول رئیس جمهور ضمن انتقاد از کیفیت خودروهای داخلی و شرایط پیش فروش افزود: متأسفانه کمک هایی که در دهه های گذشته به صنعت خودرو صورت گرفته ظلم به این صنعت بوده است. “

محمدرضا عارف روز سه شنبه ششم شهریور 1403 در مراسم تکریم عباس علی آبادی وزیر سابق سومات و معارفه سید محمد اتابک وزیر جدید سومات با انتقاد از وضعیت صنعت خودرو افزود: خودروهای داخلی مصرف بالایی دارند، بحث آزادسازی نرخ سوخت بی معنی است. خیر، متأسفانه یارانه‌هایی که در دهه‌های گذشته به صنعت خودرو داده شده، ظلم به این صنعت بوده است، خودروسازان بارها قول داده‌اند که کیفیت خودروها بهتر شود، اما واقعیت این است که هیچ بهبودی حاصل نشده است.

معاون اول رئیس جمهور اضافه کرد: خودروسازان با وعده ها و پیش فروش های خود مردم را پای کار می گذارند در حالی که وظیفه ما این است که خودروهای خوب داخلی یا خارجی را طبق ضوابط در اختیار مردم قرار دهیم و نیاز آنها را برطرف کنیم.

عارف در این مراسم با قدردانی از مهندس عباس علی آبادی وزیر محترم حراست در دولت سیزدهم گفت: ایشان در هر مسئولیتی که برعهده داشته اند منشا خیر و برکت بوده اند و امیدواریم با ادامه فعالیت در این وزارتخانه انرژی، تحولی جدی در حوزه برق و آب رخ خواهد داد که صنعت در هر دو بخش با مشکل مواجه هستیم.

معاون اول رئیس جمهور ادامه داد: در دو روز گذشته در مراسم تکریم و معارفه وزرای جهاد کشاورزی و صلح شرکت کردم. انتخاب این دو وزارتخانه تصادفی نبوده و معتقدم مهم ترین وزارتخانه هایی هستند که می توانند شعار سال یعنی «جهش تولید با مشارکت مردم» را محقق کنند. بدانید، آنها وزارتخانه های پیشرو در تولید ثروت هستند.

وی گفت: جهش تولید به معنای تولید ثروت است، اما فعالیت مدیران ما در چهارده دهه گذشته نشان می دهد که نه تنها در تولید ثروت چندان موفق نبوده ایم، بلکه در مصرف ثروت پیشرو بوده ایم. و این مصرف بر اساس منابع محدودی است که در اختیار داشتیم. گرفته است، اما در دولت چهاردهم با نگاهی به اسناد بالادستی و به ویژه برنامه هفتم توسعه تلاش می کنیم هم ثروت آفرینی کنیم و هم به شاخص های مهمی مانند شاخص رشد و کاهش بیکاری برسیم.

معاون اول رئیس جمهور اضافه کرد: البته همه این تحولات بدون مشارکت مردم و صرفاً از منظر دولت اتفاق نمی افتد، در حالی که سیاست های کلی اصل 44 بهانه های تنگ نظرانه حضور بخش خصوصی را از بین برده است. و حضور مردم

عارف ادامه داد: امروز در شرایطی هستیم که در اسناد بالادستی به ویژه برنامه هفتم توسعه هیچ کمبودی در برنامه ریزی و پیشرفت نداریم و حتی ممکن است با تورم قوانین و اسناد مواجه باشیم اما چرا در سه دهه اخیر تحولی که باید اتفاق می افتاد و چرا ما در سال 1404 به مقام اول منطقه که قرار بود در اختیار ایران باشد، نرسیدیم؟

وی با بیان جایگاه های نامطلوب ایران در شاخص رقابت پذیری جهانی، شاخص رقابت پذیری صنعتی، آزادسازی اقتصادی، بهبود فضای کسب و کار، شاخص نوآوری جهانی و… گفت: در این دولت تلاش می کنیم برنامه هفتم توسعه را هر چه سریعتر اجرا کنیم. که مصادف با آغاز فعالیت دولت و مجلس برای دستیابی به اهداف مورد نظر است.

معاون اول رئیس جمهور خطاب به وزیر صمت گفت: متوسط ​​رشد صنعت در 5 سال گذشته 2.9 درصد بوده که باید به 8.5 درصد برسد، متوسط ​​رشد سالانه معدن 2.8 درصد بوده که در بخش تجارت باید به 13 درصد برسد. 4 درصد هم بود که باید به 23 درصد برسد.

وی همچنین خطاب به مهندس علی آبادی وزیر اسبق حراست و وزیر فعلی نیرو گفت: واقعیت این است که در تابستان 6 یا 7 ساعت با قطعی برق مواجه هستیم که خسارات زیادی را در مجتمع های تولیدی ایجاد می کند. که نمونه آن در صنعت ذوب فلزات است. در حالی که ما انتظار رشد هشت درصدی را داریم، صنعت ما باید در بهترین زمان تعطیل شود و اینجا فقط بحث عدم سود نیست، بلکه بحث بسیار جدی زیان مجتمع های تولیدی است که در آن اساسی و اساسی کارها باید انجام شود.

عارف با بیان اینکه آنچه در وزارت حریم خصوصی اتفاق افتاد ادغام نبود، بلکه الحاق بود، گفت: از وزیر حریم می خواهیم که برای ایجاد ساختاری چابک با نگاه به بخش خصوصی برنامه ریزی کند.

وی خواستار توجه به اهمیت تحقیق و توسعه، رصد موانع تولید، رفع موانع توسعه صادرات، بهبود وضعیت بازار خودرو، حرکت از خام فروشی محصولات، حرکت از مونتاژ به نوآوری، صنایع دانش بنیان، بهبود رقابت صنعت و معدن، صنایع را هوشمندتر می کند. و افزایش بهره وری، استفاده از فناوری های نوین از جمله هوش کوانتومی و مصنوعی در صنعت، افزایش سهم معدن در تولید ناخالص ملی و عدالت صنعتی از طریق تعدیل سرزمینی.

معاون اول رئیس جمهور در ادامه خواستار ارائه برنامه سالانه وزارت صنعت برای تحقق اهداف تعیین شده شد.

وی با بیان اینکه نیمی از جمعیت کشورمان را زنان تشکیل می دهند، از وزیر صامت خواست تا از حضور جوانان و زنان در مدیریت میانی به بالا استفاده کند.

معاون اول رئیس جمهور ادامه داد: اگرچه راهبرد اصلی ما رقابت جهانی است اما در گام اول باید حداقل در بین 14 یا 15 کشور منطقه در جایگاه خوبی باشیم.

در ابتدای این جلسه مهندس علی آبادی وزیر اسبق صمت و وزیر جدید نیرو گزارشی از فعالیت های انجام شده در دوران تصدی خود در این وزارتخانه ارائه کرد و خطاب به وزیر جدید صمت گفت: قطعا نخواهید داشت. در این وزارتخانه خوش بگذرانید، زیرا وظیفه سنگینی دارید. خوابیده اید، اما شیرینی موفقیت به شما کمک می کند خستگی را فراموش کنید.
سید محمد اتابک وزیر جدید صلح نیز با تشکر از همه وزرای دولت چهاردهم به خاطر رای مجلس گفت: با این رای تاریخی، اجماع ملی شکل گرفت.

وزیر صمت با انتقاد از قطعی برق و آسیب های گسترده آن به حوزه های صنعت، معدن و تجارت گفت: امیدواریم مهندس علی آبادی که خود از خانواده صنعت و وزارت صمت و دانشمند است توجه ویژه ای داشته باشد. بهبود زیرساخت های تولید به ویژه برق صنایع سنگین. دارند

وی با بیان اینکه متعهد به ایجاد محیطی امن و سالم برای همه کسانی است که دانش و سرمایه خود را در اختیار کشور قرار می دهند، اظهار داشت: باید شرایطی ایجاد کنیم که صنعتگران، معدن کاران و تجار به ما اعتماد کنند و در اقتصاد مشارکت کنند. .

مهندس اتابک در ادامه با تاکید بر اینکه مبارزه با فساد، استفاده از همکاران قوی و قابل اعتماد و حمایت از کارکنان صادق و مطمئن رویکرد اصلی این وزارتخانه است، گفت: برنامه ای که در نظر داریم اجرا کنیم در 9 راهبرد و 76 برنامه عملیاتی طراحی شده است. که برگرفته از برنامه هفتم پیشرفت کشور است و در صدد تحقق آن هستیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *