وحید سلطانی پاجی در این خصوص گفت: با آغاز سفرهای نوروزی شاهد افزایش سفر و حضور بیشتر گردشگران در موزه ها، آثار تاریخی و مجموعه های فرهنگی تاریخی کشور هستیم و همین موضوع ممکن است باعث آسیب به برخی شود. از این ساختمان ها و سازه ها توسط چند نفر. هنجارشکن را افزایش دهید.
وی با تاکید بر اینکه همه ما در قبال حفظ و حراست از آثار تاریخی کشورمان مسئولیم، گفت: همه ما در قبال حفاظت از آثار تاریخی و فرهنگی مسئولیم تا آیندگان از آنها بهره ببرند و با ملی – اسلامی ما آشنا شوند. هویت. و ضمن اینکه به این میراث می بالند، باید آن را به نسل های آینده خود نیز منتقل کنند.
این جرم شناس ادامه داد: یکی از مواردی که بازدیدکنندگان از اماکن تاریخی باید به آن توجه داشته باشند، عدم انجام اقداماتی است که باعث آسیب به مجموعه می شود. در مواردی مشاهده می شود که برخی از بازدیدکنندگان سعی می کنند بر روی آثار و بناهای مختلف سوغاتی بنویسند و برای این کار از وسایل مختلفی استفاده می کنند که حتی تمام یا بخشی از مکان را تخریب می کند. این افراد باید بدانند که طبق ماده 588 قانون مجازات اسلامی این اقدام که موجب خسارت شده است جرم شناخته شده و مرتکب به حبس از یک تا 10 سال محکوم می شود و باید خسارت وارده را نیز جبران کند.
سلطانی با بیان اینکه نوشتن یادبود یا هر اقدامی که به آثار و میراث تاریخی لطمه می زند جرم است، گفت: اگرچه این رفتار ناشایست توسط عده کمی انجام می شود اما اثر آن بر خلاف نظر سایر بازدیدکنندگان تا مدت ها باقی خواهد ماند. .
وی ادامه داد: در برخی مجموعه ها عده ای گردشگر از منطقه ممنوعه عبور می کنند و با نشستن، بالا رفتن، ایستادن روی کار یا کنار کار آسیب جدی به بدنه اثر وارد می کنند. این رفتارها از مصادیق تخریب بوده و موجب مجازات ماده 588 یعنی حبس از یک سال تا ده سال و جبران خسارت وارده خواهد شد.
این جرم شناس با بیان اینکه پس از دستگیری عده ای ادعا می کنند که انگیزه آنها تخریب نبوده و قصد عکسبرداری و … را داشته اند، گفت: انگیزه ارتکاب این عمل مجرمانه تاثیری در تحقق جرم ندارد و به دلیل اهمیت حفظ میراث فرهنگی قانونگذار، این را مجازات می داند. در این موارد پلیس نیز می تواند با این گونه جرایم برخورد کند.