وزیر کشاورزی از ادامه تخصیص ارز ترجیحی با نرخ 2 دلار برای ورودی های دام حداقل تا پایان سال خبر داد.
وزیر امور خارجه جهاد موضع دولت را در این زمینه روشن کرده است ، در حالی که مسئله از بین بردن یا ادامه ارز ترجیحی کالاهای اساسی هنوز یکی از محورهای بحث برانگیز سیاست های اقتصادی و تولیدی در بخش کشاورزی است.
ادامه تخصیص ارز ترجیحی با نرخ 28500 دلار
در جلسه وزیر امور خارجه جهاد با فعالان اقتصادی ، دامداران و گلخانه ها در استان اصفهان ، گلامرزا نوری گفت: “ورودی های دام تا پایان سال جاری با نرخ 28500 دلار ارائه می شود.”
این اظهار نظر رسمی به وضوح نشان دهنده ادامه سیاست ارجح ارقام برای واردات ورودی های دام ، حداقل تا پایان سال 1404 است. این تصمیم اتخاذ شده است که خشکسالی های اخیر در کشور واردات گندم و جو را افزایش داده و به فشار قیمت در بازار ورودی اضافه شده است.
اقدامات دولت برای جلوگیری از کمبود و بی ثباتی در تأمین
Gholamreza Nouri همچنین در اظهارات خود با اشاره به نگرانی از فعالان دام و طیور گفت: “از عدم ورود و از بین بردن دامهای مولد نگران نباشید.” هیچ مشکلی در پیش بینی های انجام شده از جمله افزایش واردات وجود ندارد. “
وی گفت: “سفارشات به طور مرتب ثبت می شوند و هر 48 ساعت از وضعیت بازار ، خرید ، حمل و نقل و عرضه کالا مورد بررسی قرار می گیرد تا مشکلی وجود نداشته باشد.”
این رویکرد دولت حاکی از تلاش برای کاهش آسیب های احتمالی ناشی از از بین بردن ارز ترجیحی ، به ویژه در شرایط ناپایدار اقتصادی و کاهش توانایی خرید دام و تولید کنندگان طیور است.
باز کردن مسیر برای مشارکت در بخش خصوصی
در بخشی از اظهارات خود ، وزیر جهاد کشاورزی همچنین به تأثیر تدریجی از بین بردن ارز ترجیحی از برخی موارد اشاره کرد و گفت: “در مورد سم ، کود و ورودی های وارداتی ، حذف ارز ترجیحی از برخی موارد صاف تر شده است.”
وی افزود: “ما قصد داریم با ورود بخش خصوصی ، تأمین این ورودی ها را تسهیل کنیم.”
براساس این گزارش ، اظهارات نشان می دهد که اگرچه در برخی مناطق حذف ارز ترجیحی در حال اجرا است ، این روند در مورد ورودی های دام محتاط تر است.
براساس اظهارات رسمی وزیر امور خارجه جهاد ، تخصیص ارز ترجیحی برای ورودی های دام با نرخ 28500 دلار تا پایان سال جاری ادامه خواهد یافت. این تصمیم در پاسخ به شرایط مهم تأمین مواد اولیه در بخش دام و طیور تصویب شده است ، نشان می دهد که دولت در شرایط فعلی سیاست ارزهای اولیه ترجیحی در این بخش را در نظر نمی گیرد.
در عین حال ، انتقال بخشی از عرضه به بخش خصوصی و از بین بردن تدریجی ارز ترجیحی از برخی موارد دیگر مانند سم و کود در حال انجام است. با این حال ، ورودی های دام حداقل تا پایان سال 1404 به دلیل نقش اصلی در تأمین امنیت غذایی ، حداقل تا پایان سال 1404 از این فرآیند خارج شده است.