رئیس اتحادیه دامداری از سیاست های حمایتی در بازار گوشت ، واردات بی سود گوشت انتقاد کرد و گفت: “این واردات نه تنها به اهداف اعلام شده مانند تنظیم بازار و پشتیبانی از اقشار آسیب پذیر دست یافته اند ، بلکه تولید داخلی را در معرض خطر قرار داده اند.”
به گفته ایسنا ، واردات گوشت قرمز یخ زده از جمله سیاستهایی بود که در سالهای اخیر برای کنترل و تنظیم بازار و پاسخگویی به نیازهای بخش های آسیب پذیر جامعه آغاز شد. هدف اولیه این پروژه مثبت بود ، اما با گذشت زمان انتقادات ، از جمله منتقدین را نیز به همراه داشت ، اما فقدان اهداف اولیه ، عدم کیفیت ، عدم دسترسی به همه استانها و غیره ، که فقط در بعضی از فروشگاه ها ارائه می شد و تمام جامعه ای را که اقشار آسیب پذیر را پوشش می داد ، پوشش نمی داد.
از طرف دیگر ، منشأ این گوشت ها بیشتر اوقات در برزیل بود که هزینه حمل و نقل زیادی برای ایران داشت ، که اخیراً برنامه ریزی شده است تا واردات خود را از مغولستان ، پاکستان و هند تغییر دهد ، زیرا قیمت گوشت قرمز از 5000 تومان ارزان تر خواهد بود. به دست آوردن ویزا و انتقال تیم های دامپزشکی به برزیل ، که در نهایت منجر به کاهش قیمت نهایی مصرف کننده می شود.
همه اینها در حالی است که وزیر امور خارجه جهاد قول داده است که تا پایان دولت چهاردهم ، در تولید گوشت قرمز به خودکفایی برسد. در حال حاضر ، 5 ٪ از گوشت مورد نیاز کشور از طریق واردات تأمین می شود و به گفته وزیر امور خارجه جهاد ، ایران پتانسیل تهیه این مبلغ را از طریق تولید داخلی دارد و برنامه های لازم نیز ساخته شده است.
شاید این مسئله خودآگاهی در این میان باشد که هزینه گوشت تمام شده برای مصرف کننده زیاد نیست. آیا تاکنون واردات واردات به بازار به بازار بوده است؟ آیا خودکشی به مردم کمک می کند تا به بازار و جدول بپردازند؟ موارد زیر یک بحث است.
صداد گفت: “به جای حمایت از تولیدکننده داخلی ، این سیاست منجر به تقویت تولیدکنندگان خارجی و گوشت یارانه ای وارد شده شد تا تولید داخلی را در برابر رقابت نابرابر با تورم 5-5 ٪ به همراه آورد.” این وضعیت ناعادلانه است ؛ زیرا نه تولید کننده و نه مصرف کننده برنده نمی شوند.
وی با توجه به قیمت های فعلی ، گفت: قیمت گوشت گرم وارداتی بین 5 تا 5000 دلار است ، در حالی که در صورت رسیدن به نرخ واقعی ، قیمت گوشت داخلی حدود 2 تا 6 هزار تومان خواهد بود ، این بدان معنی است که قیمت گوشت داخلی در مقایسه با گوشت خارجی است.
این کارشناس گفت که دولت یارانه ای کوچک برای ورودی های وارداتی مانند جو ، ذرت ، وعده غذایی سویا فراهم می کند ، که تنها 2 تا 5 درصد از هزینه خوراک دام را در بر می گیرد ، اما یارانه گوشت وارداتی را به طور کامل (با نرخ 1 تومن) یارانه می دهد. امنیت امنیت غذایی ما اگر دشمنان خارجی ما بخواهند و اخلاص ایجاد کنند چیست؟