۱۰ تفاوت میان مدیریت دولتی و خصوصی در مواجهه با قیمت‌گذاری دستوری خودرو

۱۰ تفاوت میان مدیریت دولتی و خصوصی در مواجهه با قیمت‌گذاری دستوری خودرو

بازار ؛ گروه ماشین: انتقال “ایران Khodro” به بخش خصوصی و تغییر مدیریت بزرگترین مجموعه خودرو کشور نه تنها تأثیر خود را در پرش های تولید از ابتدای سال جاری نشان داده است ، و با ادامه این کار ، تفاوت بین مدیریت دولت و مدیریت بخش خصوصی و پیامدهای آن برای سهامداران ، مصرف کنندگان ، بازارها و البته ذینفعان ذینفعان قبلی بازتر می شود. آخرین نمونه از این واکنش جدید ایران خمرو در قیمت گذاری دستوری توسط شورای رقابت است. میراث ریاست جمهوری محمود احمدی نژاد ، که علی رغم خسارت هایی از قبیل “قرعه کشی اتومبیل” به جامعه و اقتصاد ایران ، هنوز هم توسط لایه های وزارت بهداشت به صنعت خودرو و بازار تحمیل می شود. سؤال این است که چرا دیکتاتور پر از قیمت گذاری دستوری غیر توجیه شده تا چند ماه پیش بود که راهنمایی های خودرو ایرانی رهبر بخش خصوصی بود ، اما مدیریت جدید بخش خصوصی به جدی ترین منتقد این نسخه قدیمی تبدیل شده است؟

1. ارائه هزینه ها:

مدیریت بخش عمومی: مجموعه های دولتی از بودجه عمومی تأمین می شود. بنابراین قیمت محصول تابعی از هزینه های تمام شده نیست و با ایجاد بدهی و تحویل مردم و استفاده از بودجه عمومی کشور ، قیمت گذاری دستوری و پایین تر از هزینه تمام شده را می پذیرد.
مدیریت بخش خصوصی: هزینه ها از طریق سرمایه گذاری شخصی یا سرمایه گذاری سهامداران و اتفاقاً نمی تواند منجر به ورشکستگی و متوقف کردن تولید شود.

۲بشر ضرر

مدیریت دولت: مدیران منصوب شده دولت موظفند سیاست های درست یا نادرست مؤسسات دارای سطح بالادست را اجرا کنند. بنابراین آیا آنها اهمیتی نمی دهند که آیا قیمت گذاری دستوری منجر به از بین رفتن مجموعه می شود؟ پس از چنین فرآیندی ، دو خودروساز بزرگ در این کشور فقط تا پایان سال گذشته 4 تریلیون تومان جمع شده را ایجاد کردند.

مدیریت بخش خصوصی: تولید محصولات در مجموعه های خصوصی توسط سرمایه شخصی یا سهامداران ارائه می شود. بنابراین ، خسارات ناشی از قیمت گذاری دستوری ، بقای یک مجتمع را تهدید می کند و از آنجا که هیچ خبری از دوپینگ دولت و معافیت دولت وجود ندارد ، این شرکت را به ورشکستگی سوق می دهد. در همین راستا ، مدیریت جدید ایران خدرو اخیراً اعلام کرد که تولید 6000 واحد از ابتدای سال منجر به ایجاد 3 تریلیون دلار شده است. از آنجا که به هر خودرو حداقل 5 میلیون دلار زیر قیمت تمام شده به دلیل قیمت گذاری دستوری پیشنهاد می شود.

1. منافع سهامداران

مدیریت دولت: مدیران منصوب شده دولت موظفند مزایایی را که توسط دولت منصوب شده است ، فراهم کنند. مهم نیست که این سیاست ها برای سهامداران چیست. بنابراین ، آنها در برابر قیمت های گرامری صادر شده توسط دولت مقاومت نمی کنند. زیرا مدیر تعیین شده کسی است که قیمت گذاری می کند
مدیریت بخش خصوصی: سود به منظور محافظت از منافع سهامداران و سرمایه گذاران است. بنابراین ، مدیریت مجموعه خصوصی حق ندارد ضرر و زیان را در قالب قیمت گذاری دستوری و سایر روشهای مشابه برای سهامداران تحمیل کند. بر این اساس ، مدیریت ایران خدرو اعلام کرده است که مجاز به ایجاد تعهدات جدید نیست که به سهامداران آسیب برساند.

1. کیفیت محصول

مدیریت بخش عمومی: مدیر منصوب شده دولت فقط یک اجرای سیاست است ، نه کیفیت محصول. به همین دلیل ، مجتمع های خودرو دولتی از قطعات ارزان قیمت و به طور طبیعی کم استفاده می کردند تا قیمت تمام شده را به قیمت گرامری دولت نزدیکتر کنند و در برخی موارد برخی از قسمت هایی را که تأثیر آنها بر کیفیت خودروهای خانگی را نشان می داد ، از بین بردند.
مدیریت بخش خصوصی: رضایت مشتری تنها ضامن حفظ سهم تولیدی تعیین شده در بازار است. بنابراین ، مدیریت بخش خصوصی مایل نیست تحت هزینه ایجاد نارضایتی و کاهش ایمنی خودرو ، تحت فشار قیمت گذاری غیرحرفه ای و غیرواقعی باشد و مشخص است که کیفیت ناراضی مشتری و در نهایت از خرید و ورشکستگی متوقف می شود.

1. شفافیت مالی

مدیریت بخش عمومی: شفافیت مالی در مجتمع های دولتی از سهامداران و بازارها پنهان است و گاهی اوقات برخی از کاستی های قیمت گذاری گرامری از طریق وام یا کمک بودجه حذف می شوند.
مدیریت بخش خصوصی: به دلیل نظارت سهامدار و نظارت بر بازار ، شفافیت مالی و گزارش دقیق در خودروسازان خصوصی مهم است. بر این اساس است که مدیریت جدید ایران خمرو محصولاتی مانند بورس سهام را به قرعه کشی خودرو و فروش از طریق قیمت های گرامری ترجیح می دهد.

1. هدف از مدیریت بخش دولتی:

هدف اصلی مدیران منصوب دولت اجرای سیاست هایی است که بعضی اوقات هیچ ارتباطی با صنعت خودرو ندارند. مانند افزایش جمعیت یا جمع آوری اتومبیل های فرسوده. دستکاری در بازار کنترل تورم از طریق قیمت گذاری دستوری یکی از روشهای قدیمی است که اگرچه به دلیل پیامدهای منفی در جهان رها شده است ، اما هنوز هم بین طیف وسیعی از مدیران دولتی طرفداری می کند.

مدیریت بخش خصوصی: هدف بخش خصوصی کسب سود برای سهامداران است و خودروسازان بخش خصوصی بازوی دولت برای سیاست های اجرایی نیستند. بنابراین ، قیمت گذاری غیرحرفه ای و پایین تر از قیمت تمام شده برای این بخش قابل قبول نیست.

1. پاسخگویی

مدیریت بخش عمومی: میانگین عمر مدیران دولت در صدر شرکت های خودرو ، وزارت بهداشت و موسسات مرتبط به سختی در چهار دهه گذشته به دو سال رسیده است. به عنوان مثال ، تنها از سال 2 و تشکیل وزارت مستقل SEMIT ، برای پنج سال گذشته ، چهار نفر به عنوان وزیر یا رئیس وزارت منصوب و برکنار شده اند ، این به معنای تغییر تیم مدیریت در رئیس وزارت ، از جمله معاونان است. به عنوان مثال ، سایپا ، به دلیل طول عمر شش ساله ، چهار مدیرعامل را دید که برای 5 سال گذشته دو سال برای زندگی مدیریتی خود طول نمی کشد. بر این اساس ، مدیران دولتی هرگز در معرض تأثیرات سیاست های گمراه کننده مانند تعیین سقف قیمت در حین مسئولیت قرار نمی گیرند ، بلکه به دلیل سیاست های غیر آزمایشی خود از قرار دادن خود در آستانه حذف خودداری می کنند.

مدیریت بخش خصوصی: ثبات مدیریت یکی از الزامات مدیریت بخش خصوصی است و اگر یک مدیر در اثر آسیب رساندن به سیاست هایی مانند قیمت گرامری مجموعه و سهامداران آسیب دیده باشد ، باید پاسخ دهد و مجازات هایی مانند اخراج و غیره را تحمل کند.

1 تعهد

مدیریت دولت: مدیران دولت به دلیل عدم پاسخگویی در برابر مردم و فقط برای اجرای سیاست های دولت ، تعهدات را در چارچوب قیمت گذاری می پذیرند. بدون نیاز به انجام این کار بر این اساس ، تأخیرها و تأخیرهای چند ماهه به دلایلی از قبیل عدم نقدینگی و چالش های مالی در سالهای اخیر رسم و تاخیرهای چند ماهه بوده است.

مدیریت بخش خصوصی: مشتری -جهت تنها قانونی است که بقای یک مجموعه خصوصی را تضمین می کند. بنابراین ، خودروسازان بخش خصوصی نمی توانند تعهدی را که نمی توانند انجام دهند بپذیرند. در همین راستا ، مدیرعامل ایران خلرو اخیراً تأکید کرد که فقدان قیمت جدید خودرو به دلیل افزایش 5 ٪ قیمت ارز ، افزایش 5 ٪ قیمت مواد اولیه و قطعات و افزایش 5 ٪ در دستمزد کارگران ، اجازه نمی دهد مدیریت تعهدات جدید را مدیریت کند. از آنجا که با وجود افزایش هزینه ها ، خودروسازان باید پاییز گذشته محصولات خود را با قیمت تعیین شده ارائه دهند.

1. سرمایه گذار را جذب کنید

مدیریت بخش عمومی: جذب سرمایه گذاری در مجموعه های دولت از اهمیت کمتری برخوردار است. از آنجا که نیازهای مالی از طریق بودجه عمومی برآورده می شود و بر این اساس ، مجتمع های دولت به طور کلی برای هزینه ها ساخته می شوند. بنابراین قیمت گرامری را می پذیرد.

مدیریت بخش خصوصی: سودآوری تنها نیروی محرک جذب سرمایه گذاری ، به ویژه سرمایه گذاران خارجی است. اما تا زمانی که قیمت گرامری خودروسازان بخش خصوصی در واقع نیاز به فروش هر وسیله نقلیه با قیمت پایین تر از قیمت نهایی داشته باشد ، سرمایه گذاری در صنعت به معنای لبخند زدن سرمایه است. بر این اساس ، پس از اعتراض بخش خصوصی علیه قیمت گذاری دستوری در بازار خودرو ، در دو هفته گذشته در دو هفته گذشته تحت الشعاع قرار گرفته است.

1 بدهی

مدیریت بخش عمومی: بدهی بانکی برای مدیران دولتی که می دانند چند ماه در مسئولیت نیستند ، نگران کننده نیست. زیرا یا پس از مدتی پست خود را ترک می کنند یا دولت ، با ابزارهای دیگری مانند فشار بانکی ، بخشی از هزینه های تحمیل قیمت های گرامری را هزینه می کند. بر این اساس ، خودروسازان همیشه به بانکهایی که بارها تمدید شده اند بدهی زیادی دارند. در فرهنگ اقتصاد جهانی ، شرکت های بدهی که با کمک دولت رد می شوند ، زامبی های اقتصادی خوانده می شوند که از یک سو منابع را می بلعند و از طرف دیگر هیچ تحرک کوچکی ندارند.

مدیریت بخش خصوصی: اگر بدهی یک مجموعه خصوصی تا حدی افزایش یابد ، لازم است ورشکستگی و بسته شدن را اعلام کند. به همین دلیل ، نمی تواند تحت فشار قیمت گذاری گرامری قرار بگیرد.

همچنین می توان به این ده لیست اضافه کرد. مانند مدیریت نقدینگی ، ریسک تصمیم گیری ، عدم توسعه و اصلاح خطوط و غیره ، اما این بررسی مختصر و مختصر برای ایجاد پیامدهای مخرب قیمت گذاری گرامری در صنعت خودرو و بازار کافی است. سیاستی که اگر مؤثر باشد ، دولت در تنظیم دلار ، طلا ، مسکن و غیره نداشت.

اگرچه دولت ها تاکنون توانسته اند با استفاده از قدرت خود ، مانند مدیریت یا مالکیت در مجتمع های خودرو ، این سیاست آسیب رسان و بدخیم را رهبری کنند ، اما به نظر می رسد که مدیریت بخش خصوصی و سهامداران به دلیل انتقال ایران Khodro به بخش خصوصی و همچنین جایگاه سایپا در زمینه خصوصی سازی نمی توانند مقایسه کنند. به ویژه ، لایه هایی از دولت ، به ویژه در وزارت امیتا امروز ، از عواقب قیمت گذاری گرامری آگاه هستند و همانطور که معاون وزیر Semitic قول داده است ، انتظار می رود تا پایان ماه ژوئن قیمت های دستوری را از بازار و صنعت خودروسازی جمع کند. هنگام تجدید یا طولانی شدن ، این به نفع کسی نیست جز دلالان و ذینفعان ، و مسئولیت هرگونه عدم موفقیت و تأخیر در مدیران ارشد دولت را بر عهده می گیرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *