هژمونی ساختار امپراتوری چین در شریان های حیاتی خودرو و محموله جهان

 هژمونی ساختار امپراتوری چین بر شریان‌ های حیاتی خودروسازی و قطعه سازی دنیا

علی میرزی سیسن ؛ بازار: در دوره حاضر ، هر فعال صنعت خودرو با اکوسیستم عظیم چینی با حداکثر سه واسطه مرتبط است. این محصول به طور مستقیم یک ماشین چینی وارد می کند ، این محصول به قطعات ساخته شده چین متکی است ، یا تولید آنها بر اساس مواد و تجهیزات اولیه چینی (سخت افزار و نرم افزار) است. چین به ستون فقرات صنعت خودروسازی جهان تبدیل شده است. جایی که تولید اتومبیل های معاصر ، صرف نظر از نوع سیستم پیشران یا جغرافیای مونتاژ ، از شبکه های تأمین چینی جدا نشده است.

تجزیه و تحلیل جریان مواد ، همگرایی تکنولوژیکی و استراتژی های ژئوپلیتیکی نشان می دهد که چگونه کنترل چین بر مواد اولیه بحرانی ، ابزارهای تولید مدرن و اکوسیستم های تکنولوژیکی الگوهای تولید خودرو را از بنیاد تغییر داده است. این وابستگی فراتر از اتومبیل های برقی به موتورهای احتراق داخلی و هیبریدها گسترش یافته است.

صنعت خودرو در جهان در دو دهه گذشته دستخوش تغییر ساختاری اساسی شده است. شعار “بخشی از بوته آلمانی در هر اتومبیل” نمادی از تسلط مهندسی آلمانی بود که این غول فن آوری به طور مستقیم یا غیرمستقیم بر همه زنجیره های تأمین تأثیر گذاشت. یکپارچگی چین امروز تمام مراحل تولید را دارد

چین ، منبع همه شریان های خودرو زمین

صنعت خودرو در جهان در دو دهه گذشته دستخوش تغییر ساختاری اساسی شده است. شعار “بخشی از بوته آلمانی در هر اتومبیل” نمادی از تسلط مهندسی آلمانی بود که این غول فن آوری به طور مستقیم یا غیرمستقیم بر همه زنجیره های تأمین تأثیر گذاشت. امروز ، یکپارچگی چین تمام مراحل تولید را در بر می گیرد. و هر اتومبیل در جهان تولید می شود ، بخشی از سود آن به طور مستقیم یا غیرمستقیم به حساب پکن واریز می شود. این تحول بیانگر ادغام استراتژیک چین در مواد اولیه ، ابزارهای تولید و مؤلفه های پیشرفته ای است که آن را از منظر ساختاری بدون تغییر ساخته اند. برخلاف وابستگی های منطقه ای گذشته ، تأثیر چین تمام سیستم های پیشرانه و مناطق جغرافیایی را به خود جلب کرده و وابستگی های چند لایه ایجاد کرده است که به مدل های زنجیره تأمین معمولی نیاز دارند.

زمینه تاریخی ؛ از اروپا تا پکن

تا فقط سه دهه پیش ، ما زنجیره های عرضه پراکنده اما تخصصی را دیدیم که شرکت های اروپایی مانند بوش دارای سیستم های هژمونی اساسی و زیر سیستم بودند. الحاق چین به سازمان تجارت جهانی ادغام سیستماتیک خود را در کانال های جهانی آغاز کرد و پیشگام در تهیه مواد خودروسازی از جهان شد. با انحصار منابع حیاتی و تولید اقتصادی ، چین در صنعت جهانی خودروها در مقیاس کامل رشد کرده است. اگر ما از نزدیک به زنجیره تأمین جهانی آناتومی نگاه کنیم ، اتومبیل های مدرن به حداکثر سه اوراق قرضه بستگی دارند: عرضه مستقیم اتومبیل ها و قطعات (مانند باتری های CATL) ، به طور غیر مستقیم به مواد چینی فرآوری شده (مانند الکترونیک آلمانی با استفاده از عناصر نادر چینی) و وابستگی به تجهیزات چینی.

این یک وابستگی به سیستم پیشرانه مستقل است: چین حدود 2 ٪ از اجزای متنوع موتورهای احتراق داخلی ، 2 ٪ از الکترونیک برق ترکیبی و حدود 2 ٪ از اجزای باتری لیتیوم یون را فراهم می کند. حتی اتومبیل های مونتاژ “محلی” در اروپا یا آمریکای شمالی اغلب به اتومبیل های چینی متکی هستند و 5 ٪ از روبات های جوشکاری در کارخانه های آلمانی از تولید کنندگان چینی.

آیا تولید یک ماشین غربی مستقل از چین معنی دارد؟

بخش خودروسازی اروپا بسیار آسیب پذیر است. پاندمی کاوید این شکنندگی را نشان داد ، زیرا بسته شدن کارخانه ها باعث اختلال در 5 ٪ از عرضه نیمه هادی اروپا و تولید ماه ها تولید شد. فولکس واگن صریحاً اعتراف کرد که تولید اروپایی خود بدون زنجیره های تأمین پایدار چین ادامه نخواهد یافت. در آمریکای شمالی ، تلاش برای بازگشت تولید به کشور ناکام بوده است. حتی اگر موفقیت آمیز باشد ، سالها ، تولید مواد و مواد برای ماشین آمریکایی از چین تهیه می شود.

عواقب استراتژی جهانی خودرو

جدا کردن از زنجیره های تأمین چین از دیدگاه اقتصادی و فنی غیرممکن است. تکرار زیرساخت های پردازش گرافیت چینی به بیش از 5 میلیارد دلار نیاز دارد ، در حالی که توسعه گزینه های درمانی لیتیوم می تواند بین 2 تا 5 سال طول بکشد. تسلط چین بر باتری های حالت جامد (2 ٪ سوابق جهانی) و سلولهای سوخت هیدروژن (بیش از 2 ٪) تمرکز خود را در سیستم های پیشرانه آینده تضمین می کند.

چینی با کیفیت بالا

درست است که کل زنجیره تأمین به چین بستگی دارد ، اما حتی در این شرایط می توانید مواد ، ابزار یا اتومبیل را از چین وارد کنید. این توانایی یک کشور از دیدگاه سیاسی ، اقتصادی یا صنعتی برای دانستن و انجام آنچه مطابق با خواسته خود است انجام می دهد. اگر اتومبیل ها و قطعات چینی امروز در ایران نامناسب هستند ، زیرا خودمان یا عمداً یا عمدی می خواهیم بازار چین را درک کنیم. ‌

“شعار بومی سازی” در کشور یک شعار جذاب اما خالی است. زیرا اتومبیل ما به شدت به چین وابسته است. ادغام چین در زنجیره های عرضه خودرو بیانگر اجتناب ناپذیری ساختاری در مزیت رقابتی است

در تلاش بیهوده برای بومی سازی بومی سازی غیر بومی در ایران

“شعار بومی سازی” در کشور یک شعار جذاب اما خالی است. زیرا اتومبیل ما به شدت به چین وابسته است. یکپارچگی چین در زنجیره های تأمین خودرو بیانگر اجتناب ناپذیری ساختاری در مزیت رقابتی است. از مواد اولیه گرفته تا روباتیک ، اکوسیستم لایه اساسی صنعت را تشکیل می دهد. در حالی که ظاهراً تولیدکنندگان غربی ممکن است تأمین کنندگان را متنوع کنند ، عمق کنترل چین ، که ورودی های سطح دوم و ابزارهای تولید را پوشش می دهد ، این کار را به طور کامل غیرممکن می کند. البته این ضعف فقط برای ایران نیست ، این میزان زنجیره تأمین چین است.

برای خلاقیت خیلی دیر نیست!

اما این بدان معنا نیست که کشورها در سراسر جهان ، از جمله ایران ، نمی توانند سهم خود را از بازار خودروهای جهان بدست آورند. با تفکر استراتژیک و درک مناسب از زنجیره تأمین جهانی ، هنوز هم می توان در خودروهای جهانی نقش داشت. آینده این صنعت توسط کسانی که در ناوبری شبکه های چینی مهارت بیشتری دارند تشکیل می شود ، نه کسانی که 100 ٪ بومی سازی را خرج می کنند و از چینی ها دوری می کنند. بنابراین ، هنگامی که ما ادعا می کنیم 100 ٪ اهداف خودکار -پ یا تقسیم بندی یا تقسیم بندی در کشور است ، آگاه باشید که در بهترین ابزار و مواد چینی است. اگر حتی یک اتومبیل را از اروپا وارد می کنید یا سعی می کنید یک ماشین اروپایی را در کشور جمع کنید ، بدانید که منبع اتومبیل های اروپایی نیز چینی است ، فقط کنترل کیفیت آنها متفاوت است.

ادعای فعالیت مستقل زنجیره تأمین خودرو چینی در دوره معاصر یک استدلال منطقی و علمی است. تمرکز اصلی بحث ، ارزیابی دقیق توجیه اقتصادی هر فعالیت تجاری است که مستقیماً با میزان مشارکت و سهم در محصول ارزش افزوده نهایی مرتبط است.

ادعای فعالیت مستقل زنجیره تأمین چین

ادعای فعالیت مستقل زنجیره تأمین خودرو چینی در دوره معاصر یک استدلال منطقی و علمی است. تمرکز اصلی بحث ، ارزیابی دقیق توجیه اقتصادی هر فعالیت تجاری است که مستقیماً با میزان مشارکت و سهم در محصول ارزش افزوده نهایی مرتبط است.

در این راستا ، اگر ارزش افزوده محصول به اندازه کافی با دیدگاه اقتصادی توجیه شود و در جهت اهداف استراتژیک ملی و چارچوب قانونی تصویب شده توسط کشور باشد ، این نه تنها یک مانع خواهد بود ، بلکه می تواند گامی مؤثر در دستیابی به اهداف توسعه و تقویت موقعیت رقابتی کشور باشد. بدیهی است ، با افزایش سهم شما از طریق نوآوری خلاق و تفکر واقعی ، هم برای تجارت شما و هم برای اقتصاد و صنعت کشور سود خواهد برد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *