مهدی پیراسی ؛ رئیس سازمان غذا و داروی امروز ، در حاشیه کنگره چهارم محصولات بیوتکنولوژی پزشکی (ایران بیو) ، به کمبود متقاطع برخی از داروها در سالهای اخیر اشاره کرد و نگرانی های بیمار در مورد این مسئله: وضعیت دارویی این کشور تحت تأثیر شرایط اقتصادی قرار دارد. در بررسی این نواقص ، سه عامل اصلی شناسایی شده شناسایی شده است که مهمترین آنها کاهش نقدینگی و اختلال در چرخه مالی صنعت است. متأسفانه ، خواسته های صنعت داروسازی و تجهیزات پزشکی این کشور بیش از یک سال به تعویق افتاده است و در زمینه مواد مخدر این میانگین حدود هفت ماه است. کمبود نقدینگی اولیه باعث شده است که صنعت دارویی نتواند برخی از مواد اولیه را تأمین کند و کمبود آنها را نشان دهد.
وی افزود: آژانس های بیمه باید تعهدات خود را انجام دهند ، در حالی که بیش از هفت ماه به داروخانه های کشور پرداخت نشده است. “
پیر سلیجی گفت: عامل دوم کمبود مواد مخدر قیمت گذاری آن است و گفت: در حال حاضر ، قیمت مواد مخدر در ایران یکی از پایین ترین نرخ در منطقه و جهان است. بسیاری از شرکت های تولید کننده به دلیل تولید غیر اقتصادی خود قادر به ادامه کار نیستند ، بنابراین ما باید قیمت ها را بهبود بخشیم تا این شرکت ها از بین بروند و انگیزه ای برای تولید داشته باشند.
وی در ادامه به عنوان سوم ، عرضه ارز برای شرکت های دارویی اشاره کرد و گفت: “امسال بانک مرکزی به موقع ارز را تأمین می کند ، اما ما انتظار داریم ارزهای با کیفیت بیشتری به صنعت داروسازی ارائه شود فرایند تهیه دارو را به سرعت انجام دهید.
رئیس سازمان غذا و دارو تأکید کرد: “تهیه مواد مخدر در بازار داخلی از قیمت آن مهمتر است و افزایش قیمت باید توسط بیمه گذاران پوشش داده شود.” با این حال ، ما از سال آینده نگران هستیم ، زیرا بودجه سال آینده برای قیمت دارو افزایش خوبی ندارد. ما روزانه با بیمه گذاران و سازمان برنامه ریزی بودجه در حال مذاکره هستیم تا راهی برای جبران هزینه ها پیدا کنیم.
پیرسئیلی خاطرنشان کرد: قیمت کالاهای دارویی از ابتدای سال حدود 30 ٪ افزایش یافته است. با توجه به افزایش قیمت دارو در سال آینده ، اگر اصلاحات به درستی انجام شود ، انتظار نداریم این افزایش بیش از 30 ٪ تا 40 ٪ باشد. اگر ارز ترجیحی 28.500 تومن حفظ شود ، افزایش قیمت به مراتب پایین تر خواهد بود.
سدیم