کالاهای اساسی با وجود پرداخت ارز ترجیحی با قیمت 2 تا 3 برابری به دست مردم می رسد

محمدرضا پورابراهیمی در جمع خبرنگاران با اشاره به جلسات ارزی شورای اسلامی تاکید کرد: موضوع بحث سیاست های ارزی در سال های اخیر علیرغم توجه به موضوع اصلی اقتصاد کلان کشور بوده است. به عنوان یک رویکرد کلان در اقتصاد، اما به شدت بر زندگی و معیشت مردم تأثیر می گذارد. آنها در فعالیت های جاری کشور تأثیر دارند.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: معتقدیم سیاست های ارزی دولت سیزدهم بر اساس آنچه در اهداف قانونی و در برنامه قانونی پس از تغییر رئیس کل بانک مرکزی بود، اجرایی نشده است. .

وی با بیان اینکه اگر قانون را مبنای اجرای برنامه های عملیاتی دولت بدانیم، باید بگویم آنچه در حال اجراست با قانون برنامه، احکام دائمی و تمام مواردی که قانون محسوب می شود، مغایرت جدی دارد. وی تاکید کرد: بنابراین دغدغه ما عدم اجرای قوانین و مقررات قانونی است نه اینکه قانون نداریم. حتی با توجه به این رویکرد قانونی، جایگاه بانک مرکزی را در قانون ارتقا دادیم.

وی خاطرنشان کرد: این موضوع 4 سال در مجلس و کمیسیون اقتصادی شورای اسلامی به طول انجامید و ما به شدت معتقد بودیم که بانک مرکزی باید اختیارات لازم را برای اجرای سیاست های ارزی و پولی داشته باشد و در مجلس یازدهم این موضوع را تصویب کردیم. ابلاغ شده و به صورت عملی و رسمی با رویکرد قانون جدید مسیر و جریان فعالیت بانک مرکزی طی می شود.

پورابراهیمی تاکید کرد: بنابراین این قانون در دست دولت است و قوانین دیگری نیز وجود دارد و دولت موظف است بر اساس این قوانین عمل کند. بنابراین دغدغه ما عدم اجراست و معتقدیم مدیریت فعلی بازار ارز بر اساس این دیدگاه و بر اساس معیارهای قانونی نیست. این یکی از چالش های اصلی ما در یکی دو سال اخیر بوده و تاثیر منفی بر این حوزه داشته است.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی افزود: اگرچه ظاهراً سیاست هایی را عنوان می کنند که تغییری در نرخ ارز و اقتصاد ایجاد نکرده است، اما این اقدامات التهابات را به شدت افزایش داده است، در حالی که اگر قرار بود با روش قانونی و بر اساس پیش برویم. نرخ ارز ما قبلاً شناور مدیریت شده را اجرا می کردیم که در قانون و احکام دائمی آمده است، نرخ ارز باید بسیار کمتر از نرخ فعلی در بازار غیررسمی بوده باشد و اساساً این نرخ وجود نداشت.

وی بیان کرد: نکته بعدی این است که به غیر از قانون که مبنای ماست و طبیعتاً مبنای کار در حوزه عملیات اجرایی است، مسائل مربوط به خود بخشنامه دولت را هم داریم؛ در حالی که در حوزه عملیات اجرایی به طور طبیعی کار می کنیم. از جمله سند تحول دولت مردمی که در نیمه دوم سال 1400 توسط رئیس جمهور ابلاغ شد و مبنای عملکرد دستگاه های اجرایی قرار گرفت و سرفصل سیاست های ارزی به صراحت در آن آمده است.

وی ادامه داد: در بند سیاست های ارزی سند تحول دولت مردمی رئیس جمهور نیز بر همین رویکرد و نگاه بر اساس مصوبه دائمی قانون برنامه ششم توسعه تاکید شده و طبیعتا دولت نیز باید بر اساس آن اقدامات خود را انجام دهد.

رئیس کمیسیون اقتصادی شورای اسلامی ادامه داد: علاوه بر قوانین و سند تحول دولت مردم، تجربیات مختلفی در اختیار داریم و نباید تجربیاتی را که منجر به اثرات منفی بر اقتصاد کشور و مردم شده است، تکرار کنیم. معیشت در گذشته و تکرار آن تجربیات غیر قابل قبول است.

پورابراهیمی با اشاره به جلسات مشترک اخیر دولت و مجلس گفت: طی دو هفته گذشته جلساتی با محوریت کمیسیون اقتصادی مجلس و با حضور رئیس کل بانک مرکزی، وزیر برگزار شد. معاونت اقتصادی و با محوریت ریاست مجلس و روسای چند کمیسیون تخصصی مجلس.

وی در تشریح اهداف این جلسات گفت: محور این جلسات تبیین تجربه تنش ها و تکانه های ارزی گذشته بود که در کشور باعث کاهش ارزش پول ملی و فشار بر معیشت مردم شد. و تاکید نمایندگان اقتصادی این بود که نسبت به این تجربیات بی تفاوت نباشیم. بود.

وی با بیان اینکه از سوی دیگر در این جلسات تاکید شد که مبنای ما قانون است و از دولت چیز جدیدی نخواستیم، افزود: مهمترین تاکید همکاران ما در مجلس این بود که تداوم این امر این روند آسیب بیشتری به همراه خواهد داشت و اگر بخواهیم اگر ثبات اقتصادی در کشور وجود داشته باشد باید به تجربیات گذشته و اجرای قوانین توجه جدی داشته باشیم.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه معتقدیم نرخ ارز غیررسمی که در حال حاضر در بازار جولان داده می شود قابل مدیریت است، تصریح کرد: اگر دیدیم وضعیت ما در حوزه قاچاق کالا بدتر شده است. ما همچنین یک ارز ترجیحی خواهیم داد. با این هدف که مردم گوشت و مرغ را با قیمت پایین بخرند اما این اقلام ضروری با قیمت ۲ تا ۳ برابر ارز ترجیحی به دست مردم برسد. منطقاً باید به این نتیجه برسیم که ادامه این مسیر به صلاح کشور نیست، حتی لازم نیست مجلس وارد عمل شود و با این شرایط دولت باید در سیاست های ارزی خود تجدید نظر کند.

پورابراهیمی در پایان با بیان اینکه مجلس وارد فرآیندی شده است که باید برنامه اجرایی دولت در حوزه سیاست های ارزی به مجلس ارائه شود، گفت: در واقع قوانین و مقررات کافی داریم. ما سیاست و سند تحول دولت مردمی را داریم و قانون برنامه و احکام بانک مرکزی هم هست و چیز جدیدی نمی خواهیم. بلکه هدف از این جلسات ارائه برنامه اجرایی دولت در خصوص سیاست های ارزی مطابق با مواردی است که گفتیم./

خانه دولت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *