چرا عید فطر در ایران و عربستان متفاوت است؟

از شایعه به واقعیت: عربستان سعودی نیز یک روز قبل عید آلفیتر را اعلام کرد. موضوعی که هر ساله و در پایان ماه مقدس ماه رمضان شایعات ایجاد می کند.

Morteza Saeedi Najafi ، عضو کارکنان Stahlal ، به یادداشتی در فارس پاسخ داد.

وی نوشت: “عربستان سعودی اعلام کرده است که عید سعید فیتر فردا در کشور خواهد بود.” در حالی که مردم در ایران فردا بیست ماه رمضان روزه خواهند گرفت. (مطمئن شوید که من 1 نیستم).

اما چرا این اتفاق افتاد؟

آیا عربستان سعودی در اولین اعلامیه شاوال و عید الفیتر اشتباه است؟

اگر به عقب برگردیم ، خواهیم دید که همان اتفاق در آغاز ماه مقدس ماه رمضان رخ داده است. عربستان سعودی مارس و ایران و عراق را به عنوان اولین روز رمضان اعلام کرده بودند.

آیا هلال ماه هنگام بلند شدن به افق عربستان سعودی با ایران و عراق متفاوت است؟

در پاسخ ، داستان یک روز قبل و به همین ترتیب عربستان سعودی هیچ ارتباطی با این بحث ها ندارد. علت باید بر اساس تقویم در دو کشور یافت شود.

عربستان سعودی مدتهاست که بر اساس معیار جدید ماههای قمری اعلام شده است. مبنای مبتنی بر این واقعیت است که در غروب آفتاب در مکه باید بعد از خورشید هلال داشته باشد. و آیا بر این اساس قابل مشاهده است یا نه ؛ بنابراین ، در ماه های زیادی از سال (از جمله هر از گاهی در حج و اعلام آغاز ماه ذی الججه) ، می بینیم که عربستان سعودی روزی در تقویم هجری از ما جلوتر است.

اما در ایران ، ملاک دید هلال است. چه با چشم عادی و چه با تلسکوپ و دوربین. در عراق ، مرجع شیعه نیز دید هلال است ، نه فقط تولد هلال.

بنابراین اگر عربستان سعودی معیار ما را داشت ، مطمئناً یک روز زودتر نخواهد بود.

البته ، عربستان سعودی چقدر درست است ، حتی در بین خود سنی ها عقاید مختلفی وجود دارد. این اساس ، به جای داشتن پشتوانه مذهبی ، به دنبال پیش بینی و تحکیم دقیق آغاز ماه قمری است و تقویم رسمی کشور ، که یک قمری هجری است ، از پیش تعیین شده است. تا زمانی که امور اداری کشورشان دچار مشکل شود. مشکلی که ما در ایران با استفاده از تقویم خورشیدی هجری حل کرده ایم.

تنها یک چیز باقی مانده است که چرا خود ستاره شناسان سعودی و سعودی و جهان عرب تصدیق می کنند که هلال در بسیاری از موارد (از جمله امشب) به هیچ وجه قابل مشاهده نیست و فقط ماه پس از خورشید ساکن شده است.

شاید پاسخ این سؤال ، علاوه بر خطاهای بی شمار و عجیب ، در تکامل عربستان سعودی طی این سالها نیز یافت شود. از یک طرف ، به سمت مدرنیته و پیشرفت حرکت می کند ، و از طرف دیگر هنوز هم می خواهد کانون جهان اسلام باشد و حداقل برای ایجاد احکام مذهبی مهم باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *