روزی در مورد پدیده ای به نام هوش مصنوعی صحبت می کنیم ، محدود به کنفرانس های علمی و کنفرانس های مطالعه نیست و این پدیده به بخشی تأثیرگذار از زندگی روزمره ساکنان زمین تبدیل شده است.
اکنون دیگر تعجب نمی کنیم که اگر کسی در تلفن همراه یا رایانه شخصی خود برای تصمیم گیری بهترین تصمیم را بگیرد ، علاوه بر صحبت با دوستان و دوستان ، گپ و سایر زمینه های مجازی ، در حالی که با تکیه بر هوش مصنوعی ، حتی در زندگی ما نیز برجسته تر نیست.
آنچه این ابزارها اتفاق می افتد داستان دیگری است ، اما اگر می خواهیم در مورد نحوه متولد و متولد شدن آنها صحبت کنیم ، باید سهم ویژه ای را برای افراد فانتزی در نظر بگیریم که سالهاست چنین پدیده ای را به روش خود به تصویر کشیده اند و اصلاً تصور آنها غیرممکن است.
34 سال پیش ، هنگامی که Tahmineh Milani تنها 31 سال داشت ، او یکی از مهمترین و موفق ترین فیلم ها را در حرفه فیلم خود در مقابل دوربین گرفت. فیلمی که روایتی خیالی و بازیگوش در مورد موقعیت یک دختر دانشجویی داشت. در این فیلم که حدود 3 میلیون مخاطب را به سینماها آورد و به بهترین فیلم فروش سال تبدیل شد ، دنباله ای وجود دارد که ما در روزهای هوش مصنوعی دیدیم.
درباره فیلم | تولد یک خاطره
میلانی فیلم خود را از دیدگاه فرشته به تصویر می کشد ، که ذاتاً یک دختر فانتزی است
قبل از پرداختن به دنباله ، بررسی وضعیت ایجاد فیلم و عوامل مؤثر بر دوام آن بد نیست. “چه چیز دیگری؟” این همان فیلمی است که Tahmineh Milani در سال 70 در مقابل دوربین گرفت. این فیلم که دو ستاره اصلی آن Mahaya Petrosyan و Daniel Karimi بودند که در اوایل دهه هفتاد جوانان محبوب سینمای ایران بودند.
Alive Parvin Suleimani نیز نقش به یاد ماندنی در این فیلم داشت. داستان این فیلم مربوط به دختری به نام فرشته بود که درست در ترم آخر در دانشگاه اخراج شد و تصمیم به ورود به بازار گرفت. این فرشته یک برادر در نام عباس دارد که یک سریال پرسود برای اختراع دارد و به هر حال ، یکی از سازندگانش ، روبات به نام مبارک ، نیز شخصیت اصلی این فیلم است.
میلانی فیلم خود را از دیدگاه فرشته به تصویر می کشد ، که ذاتاً یک دختر فانتزی است ، بنابراین سکانس های خنده دار در این فیلم با به تصویر کشیدن خیالی و بعضی اوقات خیالی فرشته ای عجیب و غریب ساخته شده است. مانند سایر کارهای میلانی در سالهای بعد ، این فیلم نگاهی جدی به موقعیت زنان در جامعه دارد ، اما برخلاف سایر فیلم ها ، فمینیستی و لعاب کمتری پیدا کرده است و هنوز هم می توان بعد از 34 سال مشاهده کرد و از موقعیت های خیالی آن لذت برد.
دنباله مشاوره رایانه داستانی که واقعی شد!
عباس کلاس عباس را به رایانه می دهد و از مشاوره مانند GPT Chat درخواست مشاوره می کند.
دنباله ای که می خواهیم ذکر کنیم حدود 15 دقیقه از فیلم است. این فرشته پس از ارائه عجیب شعر آتل متل توتول در کلاس ادبیات از دانشگاه اخراج شده و زودتر از حد معمول به خانه بازگشت. عباس طبق معمول در کارگاه خود در خانه کار می کند و وقتی خواهرش به او می آید ، سعی می کند مشاوره خود را ارائه دهد. با این حال ، فرشته با سخنان برادرش آرام نمی شود و اینجاست که عباس به رایانه می رود.
وضعیتی که ممکن است برای مخاطبان فیلم امروز کاملاً عادی به نظر برسد ، اما در زمان ساخت فیلم ، این یک ایده بسیار خیالی و فانتزی بود. عباس اطلاعات و خاطرات رایانه را از کلاس می دهد و با او مشورت می کند. رایانه همچنین مشاوره با صدای صوتی را شروع می کند. فرایندی که امروزه بسیاری از ما در استفاده از گپ مشابه GBT تجربه می کنیم.
اوج خلاقیت در طراحی این سکانس در فیلم جایی است که فرشته در مواجهه با توصیه های رایانه می گوید: “برو بابا ، قلب تو!” و بلافاصله کامپیوتر پاسخ می دهد و می گوید ، “برو بابا!” چقدر این مدل از هوش مصنوعی را این روزها تجربه کردید!؟ جالب اینجاست که عباس نیز به خواهر می گوید ، “من به شما گفتم که هزار بار به او توهین نکنید ، او سرسخت است!” سرانجام ، هنگامی که فرشته از رایانه عذرخواهی می کند ، همان شبهکار مصنوعی است که راه را برای یافتن شغل در مقابل او قرار می دهد و داستان فیلم وارد مسیر اصلی او می شود.
درباره واکنش | مصادره و موفقیت هم
“چه چیز دیگری؟” سال 1992 به عنوان بهترین فیلم فروش سال شناخته شد.
“چقدر آنها این دختر طبیعی و زبانی من را برای آنها به تصویر کشیدند! اولین فیلم طنزآمیز در سینمای ایران ، که قهرمان اول او دختر است ، پیش از این ، اعتقاد بر این بود که این فیلم نمی تواند در گیشه موفق باشد ، اما یک سال پس از ممنوع شدن و اکران ، این بهترین فیلم Selling of the Year است.” تحت چه شرایطی تولید شد. واقعیت این است که فیلم میلان یکی از فیلم های جسورانه در زمان تولید و پخش بود و طبیعی بود که برخی از هاردینرها در مواجهه با آن نمی توانند سکوت کنند.
البته این فیلم همچنین بر رکورد خالق وی ، میلانی ، که قبلاً دو فیلم “بچه های طلاق” و “افسانه اوه” را در یک محیط اجتماعی و تجربی کارگردانی کرده بود ، پس از “چه چیز دیگری؟” کارگردانی کرده بود. این فیلمساز بیشتر با معادلات باکس آفیس سردرگم شد و بعداً فیلم های بهترین فیلم مانند “دو زن” ، “آتش بس” و “ستاره فوق العاده” را در حرفه خود ضبط کرد. فیلم “چه چیز دیگری؟” به دلیل بازداشت موقت ، نتوانست در سال 70 اکران شود و هنگامی که در وسط 71 منتشر شد ، حدود 100 میلیون تومان به نام خود ثبت کرد تا در آن سال بهترین فیلم فروش سینمای ایران را نامگذاری کند.
فیلم “چه چیز دیگری؟” Tahmineh Milani در سال 1991 به کارگردانی جهانگیر الماسسی ، ماهایا پتروسیان ، دانیل هاکیمی ، پروین سلیمانی و حمید جبلی کارگردانی شد و در اکتبر 1992 منتشر شد.