تأثیر رسانه های بصری در مسیر تصویر به چشم ، سپس به ذهن ، ناخودآگاه است و گاهی اوقات بر اساس شرایط منتهی به رفتار است. یک نتیجه محیطی ، مانند انتقال حیات وحش به عنوان یک تهدید و در نهایت آسیب دیدگی و شاید تیراندازی.
گاهی اوقات ساختن یک قاب برای ایجاد نگرش ، قضاوت و ایجاد یک حس ماندگار کافی است. قدرت تصویر ، که غالباً تأثیر آن بر انسان از ناخودآگاه است ، تأثیر چندگانه خواهد داشت که تصویر با چهره آشنا ، یک فضای خانوادگی و لحن طنز آمیز مانند سریال های پرشور مانند “پایتخت 2” مخلوط شود.
سری “پایتخت 2” ، که طبق آخرین بررسی صدای ایران ، بدون توجه به کودکان زیر 5 سال بیش از 4.9 درصد بوده است.
چه زمانی باید نگران حضور حیوانات وحشی در رسانه های تصویری باشید؟
Gholamreza Abdali ، مدیر کل دفتر حفاظت از حیات وحش و مدیریت حیات وحش ، نمایش حیوانات در رسانه های بصری و تصویری را با عواقب فرهنگی یا رفتاری توصیف کرد و اظهار داشت که سریال های پر رونق ممکن است طیف گسترده ای از افراد ، به ویژه کودکان و نوجوانان را تحت تأثیر قرار دهد. به عنوان مثال ، اگر حیوانات وحشی به عنوان یک خطر یا تهدید نشان داده شوند ، امکان شکل دادن به نگرش یا نگرش منفی نسبت به حیوان وجود دارد ، و برعکس ، اگر این حیوانات در زمینه احترام به طبیعت نمایش داده شوند ، پیام مثبت تر منتقل می شود.
وی تأکید کرد: “وقتی حیوانات شکار غیرقانونی ، اسارت یا آسیب به زیستگاه خود را به نمایش می گذارند ، نگرانی بیشتری وجود دارد.” هنگام ارائه گمراه کننده و تحریف شده از رفتار حیوانات ، آنها منجر به سوء تفاهم از واقعیت های زیست محیطی و حتی خطرات احتمالی برای آنها می شوند. بر این اساس ، دقت و دیدگاه مسئول در مورد مسائل زیست محیطی از جمله الزامات ساخت روایت های بصری است.
عبدالی ادامه داد: “استفاده از حیوانات واقعی ، حتی اگر آنها قبلاً در سیرک آموزش دیده باشند ، با مشکل روبرو هستند زیرا باعث به خطر انداختن چاه حیوانات می شود و پیام آن در مورد استفاده از حیوانات در صنعت سرگرمی نامناسب است.” از طرف دیگر ، با توجه به پیشرفت جلوه های ویژه ، این فناوری جایگزین مناسبی برای ایجاد صحنه های حضور حیوانات در روایت های بصری است ، بنابراین از دیدگاه محیطی ، اخلاقی و هنری توصیه می شود که از جلوه های ویژه به عنوان جایگزینی برای حیوانات واقعی استفاده شود ، در نتیجه ، انتقال دقیق تر پیام داستان و جلوگیری از سوء استفاده یا آسیب است.
در صورت وجود شواهد کافی در مورد سوء استفاده از حیوانات ، امکان پیگرد قانونی وجود دارد
اگرچه این قانون یکی از آخرین اقدامات برای محافظت از اخلاق است ، در بسیاری از کشورها ، حتی اگر به شکل سرگرمی باشد ، با مجازات های خاص همراه است.
در پاسخ به این سؤال که آیا یک ابزار قانونی برای مقابله با سوءاستفاده از حیوانات در هنگام ساخت یک اثر چشمگیر وجود دارد؟ وی گفت: طبق قوانین حمایت از حقوق حیوانات در بسیاری از کشورها ، آزار و اذیت حیوانات ، حتی در مواردی که می تواند یک جرم در فضای تولید باشد. در صورت سوء استفاده واقعی از سوء استفاده از حیوانات ، معمولاً می توان برای افراد یا سازمان های مربوطه پیگیری قانونی و مجازات را دنبال کرد.
وی افزود: “برای جلوگیری از سوء استفاده از حیوانات در همه زمینه ها ، از جمله سینما و تلویزیون به سیرک و غیره ، اطلاعات و نظارت دقیق توسط مقامات قانونی و ناظران حقوق حیوانات از اهمیت ویژه ای برخوردار است.” به طور خلاصه ، حتی اگر این مسئله به عنوان یک تخلف در نظر گرفته نشود ، اگر شواهد کافی در مورد سوء استفاده از حیوانات وجود داشته باشد ، می توان مجازات قانونی و مناسب را دنبال کرد.
آیا سرمایه حقوق حیوانات را نقض کرده است؟
مدیر کل دفتر حفاظت از حیات وحش و مدیریت EPA با اشاره به پیگیری اظهارات اعلام شده توسط سازمان های زیست محیطی و اقدام آژانس حفاظت از محیط زیست برای پیگیری و حل این مسئله ، گفت: “در سری سرمایه 2 ، یکی از سازمان های محیط زیست گزارش شده است که پس از پیگیری های سریع و موارد مورد نیاز برای پرداختن به این موضوع دنبال می شود.
وی گفت: در سینما یا تلویزیون ، استفاده از جلوه های ویژه و فن آوری های دیجیتال با استفاده مستقیم از حیوانات جایگزین شده است ، وی ادامه داد: “تعریف سوء استفاده از حیوانات در محیط سینما و محیط تلویزیون ممکن است از نظر قانونی و اخلاقی در برخی از کشورها باشد ؛ اما در عمل ، تفاوت ها بر اساس شرایط خاص اثر عمیق است.
عبدالی تأکید کرد: هیچ سوءاستفاده از حیوانات در سری 2 پایتخت رخ نداد و هیچ آزار و اذیت جسمی یا روانی برای خرس ها و گرازها وجود ندارد. تصویربرداری از شرایط گونه در اسارت (باغ وحش) بسیار محدود است و سپس توسط تکنیک های سینمایی در این سریال گنجانده می شود.
وی شرایط خرس قهوه ای را در سریال پایتخت توصیف کرد و گفت: “تمام تصویربرداری خرس در این سری در باغ وحش صفا Isfahan و کل خرس در این سریال با استفاده از تکنیک های ویرایش سینمایی ساخته شده است و هیچ حضور فیزیکی از خرس در ارسطو وجود ندارد (با بازی احمد مهران.
تعریف حیوانات در سینما و تلویزیون
مدیر کل دفتر حفاظت و مدیریت حیات وحش آژانس حفاظت از محیط زیست همچنین سوء استفاده از حیوانات را در فیلم ها یا تلویزیون توضیح داد و گفت: “تعریف سوء استفاده از حیوانات در این زمینه محدود به استفاده از حیوانات در شرایط واقعی است تا حیوان آسیب دیده یا غیر طبیعی باشد.”
زیستگاه اصلی خرس قهوه ای کجاست؟
عبدالی همچنین جزئیات زیستگاه خرس قهوه ای ، در مورد دنباله ای از سری پایتخت 2 را توضیح داد ، که زیستگاه خرس قهوه ای را در نزدیکی مشهاد نشان می داد و می گوید: “ursus arctos معمولاً در مناطق کوهستانی و جنگلی است.” در ایران ، اغلب در مناطق مرتفع و دارای انواع پوشش گیاهی مانند کوههای آلبرتز و زاگرس یافت می شود. در نزدیکی مشهاد ، به ویژه در اطراف شهر ، در حدود 2 کیلومتری ، یک زیستگاه طبیعی و شناخته شده برای خرس قهوه ای نیست ، با این حال ، در برخی شرایط نادر ، یک حضور نادر یا انتقال از مناطق دیگر وجود دارد.
ابزاری که به درستی گرفته شود
حضور گونه های حیات وحش در سری های محبوب ایرانی توجه بسیاری از مخاطبان و متخصصان را به خود جلب می کند. اگرچه در نگاه اول ، استفاده از حیوانات وحشی در مکان های طبیعی می تواند به باورنکردنی روایت کمک کند ، اما این انتخاب ، به ویژه در رسانه های بصری ، با پیامدهای قابل توجه محیطی ، فرهنگی و اخلاقی همراه است. سوال اصلی این است که استفاده از حیوانات در چنین محصولاتی مطابق با حقوق حیوانات و نظارت تخصصی انجام شده است ، یا صرفاً با هیجان یا افزایش طنز و بدون مسئولیت حرفه ای انگیزه می یابد.
عبدالی در مورد نقش قالب های رسانه ای مانند سریال های تلویزیونی در شکل گیری تصورات جمعی نسبت به طبیعت و حیات وحش گفت: رسانه های بصری و سمعی و بصری همیشه تأثیر زیادی در تفکر و احساس طبیعت افراد دارند ، زیرا علاوه بر آموزش و آگاهی از احساسات مخاطب. رسانه ابزاری قدرتمند در شکل دادن به تصویر ذهنی عمومی محیط است. استفاده هوشمندانه از این ابزار می تواند منجر به فرهنگ ، افزایش آگاهی و ایجاد مسئولیت محیط زیست شود.
مدیر کل دفتر حفاظت از حیات وحش و دفتر مدیریت حیات وحش آژانس حفاظت از محیط زیست همواره یک تصور غلط یا رفتارهای اغراق آمیز حیوانات به عنوان تأثیرات منفی بر نگرش به محیط زیست و حیات وحش بوده است ، و افزود که ارائه تصاویر منفی یا واقع گرایانه ، صرف نظر از پیام های اخلاقی ، ممکن است باعث سوء تفاهم و حتی رفتارهای نامناسب شود. سازندگان اخلاقی و حرفه ای ، فیلم و سریال همیشه باید در ارائه قاب های مناسب برای حیوانات و حیوانات وحشی مراقب باشند و مشاوران و استانداردهای تخصصی موجود را دنبال کنند تا هم حقوق حیوانات و هم ایمنی تیم تولید و پیام های فرهنگی و آموزشی سازنده را به مخاطب حفظ کنند.
عبدالی همچنین در مورد فرصت رسانه ای برای آموزش و فرهنگ محیط زیست گفت: رسانه ها می توانند از قدرت خود برای ارتقاء حفاظت از محیط زیست ، آگاهی از جامعه و تقویت مسئولیت های فردی و زیست محیطی استفاده کنند و ما می توانیم از حفاظت از محیط زیست و زیست محیطی موفق بهره مند شویم.