Photo_2025-07-27_15-43-14

وقتی خواننده محبوب فرح پهلوی اسیر حزب‌اله لبنان شد

براساس خبر فوری ، دمیس روس با همان ترس به ایران رفت و عکس او به زودی در مجلات قرار می گرفت ، اما داستان این خواننده یونانی عجیب تر از حضور وی در ایران بود. چند سال بعد در یک شرکت هواپیمایی بود که توسط نیروهای حزب الله لبنان ربوده شد.

ویدئویی از این داستان را اینجا ببینید:

دمیس روس کی بود؟

دمیس روس یک خواننده ، ترانه سرا و مصر یونانی بود که به دلیل صدای و سبک موسیقی متمایز خود در دهه 1980 و 1980 شهرت جهانی کسب کرد. وی در یک خانواده یونانی در اسکندریه مصر متولد شد. پدر وی یک گیتاریست و مهندس کلاسیک بود و مادرش اولگا خواننده و عضو یک گروه تئاتر آماتور یونانی در اسکندریه بود. اما در دهه 1980 ، آنها به دلیل بحران سوئز و ناآرامی های سیاسی در مصر به یونان مهاجرت کردند. صدای راس به دلیل وسعت و قدرت عاطفی او شناخته شده بود و او را به خواننده برجسته زمان خود تبدیل کرد. او طرفداران زیادی در کشورهای مختلف ، به ویژه در اروپا ، خاورمیانه و آمریکای لاتین داشت. راس به زبان های مختلفی از جمله انگلیسی ، فرانسوی ، اسپانیایی و یونانی آواز می خواند که این امر به محبوبیت جهانی وی کمک کرده است.

روزی که فراه مجذوب شد

در همان روز نیویورک تایمز درباره جذابیت فراه پهلوی می نویسد: فراه ، ملکه ایران ، خواننده یونانی 29 ساله دمیس روس را یکی از بهترین هنرمندان پاپ در تاریخ می داند. هنگامی که او قطعه “باران و اشک” را شنید ، او چنان تحت تأثیر خواننده قرار گرفت که او و ده همراه او تهران را با 50،000 دلار مستقیماً به تهران آوردند! نیمی از این مقدار به راس رسید. فکر ملکه چنان درگیر روسی است که در این ماه دوباره این گروه را به ایران برمی گرداند.

Photo_2025-07-27_15-45-45

دمیس روس در تهران

دمیس روس کنسرتی را در تهران برگزار کرد که شامل برخی از معروف ترین آهنگ های او بود. اگرچه جزئیات برنامه کنسرت (مانند مکان دقیق ، تعداد اجراها یا لیست آهنگ ها) مشخص نیست ، اما حضور وی در کنار خوانندگان ایرانی مانند نوشفارین و ابی در مورد مجله جوانان نشان دهنده اهمیت این رویداد در رسانه ها در آن زمان است. روس در بین ایرانیان طرفداران زیادی داشت و موسیقی او به دلیل عشق و ملودی های عاطفی او مطابق با فرهنگ موسیقی ایرانی بود. حضور وی در ایران یک واقعه مهم فرهنگی محسوب می شد و مخاطبان زیادی را به خود جلب می کرد.

Photo_2025-07-27_15-43-22

یک ربودن عجیب

در تاریخ 6 ژوئن ، دمیس روس ، پرواز شماره 2 پرواز از آتن به رم. این پرواز با 2 مسافر و 2 خدمه (در مجموع 2 نفر) انجام شد. اندکی پس از عزیمت از فرودگاه آتن ، دو آدم ربایی لبنانی که گفته می شود به گروه حزب الله وابسته است ، خلبان را با تپانچه و نارنجک تهدید می کند ، هواپیما را به بیروت ، پایتخت لبنان ، که در جنگ داخلی درگیر بود ، هدایت کرد. این آدم ربایی به دلیل ضعف امنیتی فرودگاه آتن امکان پذیر بود ، جایی که آدم ربایان توانستند سلاح های خود را به داخل هواپیما بکشند.

پس از فرود در فرودگاه بین المللی بیروت ، آدم ربایان در ازای هواپیماهای سوخت گیری ، چهار گروگان (عمدتا زن و کودک) را آزاد کردند. در بیروت ، حدود دوازده عضو جنبش امل به رهبری نبیه باری (آن زمان وزیر دادگستری و سخنگوی بعداً پارلمان لبنان) به آدم ربایی های اصلی پیوستند و عملاً بخشی از این عملیات را به دست گرفتند. آنها خواستار آزادی بیش از پنج زندانی لبنانی و فلسطینی از زندان های اسرائیل شدند که بسیاری از آنها در هنگام عقب نشینی اسرائیل از جنوب لبنان در بهار دستگیر شدند.

Photo_2025-07-27_15-43-18

دمیس روزوس پس از آزادی با آكال حمیه (سمت راست) ، از جنبش امال خداحافظی می كند.

جشن تولد در باند فرودگاه

دمیس روس ، که در آن زمان 5 سال داشت ، به همراه دوست آمریکایی خود پاملا اسمیت و سایر گروگان ها در بیروت برگزار شد. در حومه جنوبی بیروت ، او یک منطقه کنترل شده مبارز بود. بر خلاف برخی گروگان ها ، راس بعداً با درمان خوب تحت درمان قرار گرفت. روس تولد 30 سالگی (6 ژوئن) را گذراند. به گفته خودش ، گروگان ها او را برای او کیک تولد ساختند و حتی گیتار را برای آواز خواندن برای او تهیه کردند. وی بعداً در کنفرانس مطبوعاتی پس از آزادی پس از آزادی ، گروگان ها را “مهربان” توصیف کرد. پس از پنج روز اسارت ، وی جنبش آمال روس را به همراه دو گروگان دیگر (پاملا اسمیت و آرتور تارنتسیدیس ، یک یونانی-آمریکایی) منتشر کرد. این آزادی در یک کنفرانس مطبوعاتی به رهبری نبیه باری در خانه خود در غربی بیروت اعلام شد. باری گفت که این حرکت به عنوان “گام مثبت” قبل از عید الفیتر انجام شده است. آزادی راس و دیگران پس از آن صورت گرفت که دولت یونان ، علی آتوا ، یکی از غصب دستگیر شده را در آتن آزاد کرد و به الجزیره فرستاد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *