وارد کردن ماشین برقی ارزان تر از مونتاژ مزیت اقتصادی اتومبیل های برقی از دست دادن رنگ

واردات خودرو برقی ارزان تر از مونتاژ| مزیت اقتصادی خودروهای برقی درحال رنگ باختن

امید محمد ؛ بازار: سرنوشت واردات خودرو این روزها در وضعیت عدم اطمینان است که نتیجه کنترل منابع ارزی برای صنعت و بازار خودرو است. در این میان ، تمام اتومبیل های الکتریکی ، به عنوان فناوری جدید بازار خودرو ، ظاهراً در حال تبدیل شدن به سرنوشت خودروهای “بنزین” هستند ، زیرا وزارت Semitic هنوز استراتژی برای توسعه این محصولات در کشور ایجاد نکرده است. علیرغم تلاش های صنعت خودرو و واردکنندگان برای توسعه تمام اتومبیل های الکتریکی در کشور ، عدم استفاده از زیرساخت ها ، به همراه عدم پشتیبانی ، مانع از رشد این محصولات در خیابان ها شده است. به نظر می رسد که سبد سوخت این کشور از اتومبیل های هیبریدی متفاوت است و سپس با تمام اتومبیل های الکتریکی به پایان می رسد که می تواند فناوری صنعت خودرو را با جهان افزایش دهد ، بنابراین برای بررسی سرنوشت و وضعیت اتومبیل های برقی در سال جاری. ما با مدیرعامل آدل دمشق شرکت شارژ Mapna گفتگو کردیم.

* وضعیت فعلی واردات اتومبیل های برقی چیست؟ آیا دولت و معتمدین مانند وزارت Semitic و وزارت انرژی در این زمینه سیاست روشنی دارند؟

مسئله رسمی اعلام شده این است که ، مانند سال گذشته ، تعرفه واردات خودروهای برقی صفر درصد تعیین شده است. اما واقعیت این است که اگر ارز مورد نیاز برای این محصولات برآورده نشود ، وارداتی نخواهد بود. اکنون مدیران ارشد سازندگان خودرو اعلام کرده اند که در بحث تأمین ارز مشکلات جدی وجود دارد و این باعث شده است که بسیاری از دستورات نهایی نشوند. تمایل به ثبت سفارش وجود دارد ، اما از آنجا که ارز اختصاص نمی یابد ، تقریباً واردات خودروهای برقی وجود ندارد. وزارت بهداشت هنوز تعداد مشخصی را اعلام نکرده است و آنچه در چند سال گذشته وعده داده شده است تحقق نیافته است و از واقعیت بازار دور است.

* آیا وزارت انرژی برنامه ای برای توسعه زیرساخت های شارژ اتومبیل های برقی دارد؟

متأسفانه به دلیل مشاغل زیادی در مناطق دیگر ، وزارت انرژی به اندازه کافی روی زیرساخت های اتومبیل های برقی تمرکز نمی کند. در مناطقی مانند شارژ خانه و عمومی ، هنوز برنامه ریزی ، مقررات و دستورالعمل های اجرایی دقیقی وجود ندارد. در تهران ، شرکت توزیع برق همکاری خوبی دارد ، اما در استان های دیگر ، عدم هماهنگی ، به دست آوردن روند صدور مجوز و نصب ایستگاه های شارژ بسیار دشوار بوده است.

* چه زمانی سند بالادست توسعه اتومبیل های برقی فرموله شده و کدام بدنه مسئول ویرایش آن است؟

این سند پیچیده نیست ، نکته اصلی این است که این اسناد باید دارای پیوست های اجرایی و عملیاتی باشند. در قطعنامه شورای اقتصادی ، تعداد و محافل درباره اتومبیل های برقی اعلام شده است ، اما مشخص نیست که چگونه می توان اجرا کرد. به عنوان مثال ، به گفته شهرداری تهران ، بیش از 6000 اتوبوس برقی اکنون در خیابان های تهران فعال بودند ، در حالی که تنها حدود 5 اتوبوس برقی در تهران فعال هستند. تعداد بسیار بیشتری مانند 2000 یا 6000 دستگاه برای اتومبیل های برقی وجود دارد ، اما واقعیت این است که امروز کمتر از 6000 اتومبیل برقی خالص در کشور وجود دارد. عرضه اتومبیل های برقی به تاکسی ها فقط توسط شرکت Kerman Motor تهیه شده است ، اما تاکسی های شهرداری تهران تاکنون به ناوگان تحویل داده نشده است.

در کل کشور ، ما 5 ایستگاه شارژ عمومی فعال داریم که در کل 2 دستگاه شارژر نصب شده است.

* شما قبلاً تعداد اتومبیل های برقی را ذکر کردید ، اکنون تعداد ایستگاه های شارژ در کشور وجود دارد؟

در سراسر کشور ، ما 5 ایستگاه شارژ عمومی فعال داریم که در کل 5 شارژر وجود دارد. ایستگاه های شارژ برای ناوگان ، از جمله اتوبوس و تاکسی ، تنها سه ایستگاه نصب شده از جمله کاراج باغ ، خیابان شهریور تهران و دیگری در اراک دارند. از پنج ایستگاه عمومی ، چهار ایستگاه غیر عمومی وجود دارد که توسط شرکت هایی مانند Kerman Motor ، گروه Bahman ، Mammoth Khodro و برخی از شهرداری ها راه اندازی شده است. قدرت این ایستگاه ها از 1 تا 2 کیلو وات متفاوت است.

* آیا برنامه ای برای تولید یا مونتاژ اتومبیل های برقی در داخل کشور وجود دارد؟

در حال حاضر ، مونتاژ اتومبیل های برقی مقرون به صرفه نیست. از آنجا که مونتاژ داخل حدود 2 تا 5 درصد گرانتر از واردات است ، بنابراین هیچ شرکت داخلی در حال حاضر یک ماشین کامل را جمع نمی کند. فقط مجمع کار داخلی تولید را متوقف کرده است. البته ، Kerman Motor ممکن است تولید ماشین الکتریکی Eagle را در نیمه دوم سال جاری آغاز کند و برای تولید 4 واحد برنامه ریزی کرده است. اما هنوز مشخص نیست که آیا این محصول امسال منتشر خواهد شد یا خیر. اما در مجمع SKD ، ما هیچ نمونه ای در کشور نداریم. در منطقه مونتاژ اتومبیل هیبریدی ، بهمن موتور و ایران اکنون برنامه هایی دارند ، اما نمی دانم خط تولید امسال به بهره برداری می رسد.

تنها انگیزه ای که در ایران وجود دارد تعرفه صفر درصدی برای واردات است. این انگیزه بیشتر برای مرفه ای که قادر به خرید اتومبیل های برند خارجی مانند BMW و Audi است ، استفاده می شود. اما برای طبقه متوسط ​​و همچنین حمل و نقل عمومی ، این خط مشی پاسخگو نیست

* در سایر کشورها ، دولت ها انگیزه های مختلفی را برای تسهیل در خرید اتومبیل های برقی ارائه می دهند. چه انگیزه هایی می تواند در کشور مؤثر باشد؟

تنها انگیزه ای که در ایران وجود دارد تعرفه صفر درصدی برای واردات است. این انگیزه بیشتر برای مرفه ای که قادر به خرید اتومبیل های برند خارجی مانند BMW و Audi است ، استفاده می شود. اما برای طبقه متوسط ​​و همچنین حمل و نقل عمومی ، این خط مشی پاسخگو نیست. از آنجا که ارز مورد نیاز برآورده نمی شود و واردات خودرو عملاً انجام نمی شود. مشوق های دیگر ، مانند اتومبیل های برقی رایگان که وارد برنامه ترافیک می شوند ، استفاده رایگان از پارکینگ یا شارژ رایگان هنوز اجرا نشده است. با این وجود لازم به ذکر است که Kerman Motor تنها شرکتی است که کارت شارژ رایگان 5 میلیون Tomans را به مشتریان خود ارائه می دهد.

هزینه شارژ را با میانگین 1 کیلو وات به مدت 2 کیلومتر مقایسه کنید و می فهمیم که مزیت اقتصادی ماشین برقی نیز به تدریج نقاشی می شود.

* اخیراً ، هزینه شارژ اتومبیل های برقی چقدر است؟

هزینه شارژ بسته به زمان و میزان مصرف متفاوت است. در ساعات اوج ، قیمت نهایی در هر کیلو ساعت ، با هزینه های نرم افزار ، بیمه و خدمات مالیاتی ، به حدود 4000 دلار می رسد. در حالی که شهرداری قیمت 2 تومن را برای DC و 2 Tomans برای AC اعلام کرده بود ، آنها فقط شامل خدمات بودند و قیمت برق را پوشش نمی دادند. هنگام مقایسه هزینه شارژ با میانگین 5 کیلو وات به مدت 2 کیلومتر ، می فهمیم که مزیت اقتصادی ماشین برقی نیز به تدریج در حال مرگ است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *