1-رزا داودجاد
وی یکی از بازیگرانی بود که در سال 1403 درگذشت. وی در 29 مه 1359 به دنیا آمد و در سال 1365 به همراه پدرش ، آلیرزا داودجاد توانست با سینما وارد سینما شود. رضا داودجاد در سال 2002 با سریال محبوب پشت کنکرافت به رسمیت شناخته شد. علاوه بر این سریال ، او در سریال های دیگری مانند Minoo Bagh ، Laugher ، Nun و Reihon ، Pancari ، Life Amazing ، Shahbaz و Nikan نقش بازی کرده است.
در جوانی هنگام خدمت ، بازیگر تصمیم گرفت خود را چاق کند ، اما این چاقی برای او بسیار دردناک بود. هنگامی که رضا داوودجاد تصمیم گرفت تا معده را دور بزند ، کبد او دچار مشکل شد. وی دو بار کبد را انجام داد و سرانجام در 13 آوریل 1403 به دلیل عفونت خون پس از پیوند کبد درگذشت.
2-Zari خوب
مادر لیلا هاتامی بازیگر مشهور و همسر علی هاتامی ، مدیر خاطرات است. Khoshkam یکی از بازیگران پیش از انقلاب سینمای ایران بود ، متولد 15 مه 1324. زاری خوشکام در سال 1350 بازیگری را آغاز کرد و شهرت زیادی کسب کرد. این بازیگر توانمند نقش های کوتاهی در همسر و خانواده خود ایفا کرد. سینما و مخاطبان او را پس از انقلاب با نام زاهرا هاتامی می شناختند. Zari Khoshkam سرانجام در 28 مه 1403 به دلیل سکته مغزی و ایست قلبی درگذشت.
3-گفت راد
سعید راد نیز یکی از بازیگران سال 1403 است. وی در 4 نوامبر 1323 به دنیا آمد و به دلیل چهره و سبک خوبش در سال 1350 برای بازیگری در سینما انتخاب شد. سعید راد در سینمای قبل از انقلاب دوره موفقی داشت و فیلم های صبح چهارم و تنگنا را می توان آثار معروف او نامید. این بازیگر در سال 1363 ممنوع شد و تا سال 2003 هیچ فعالیتی در سینمای ایران نداشت. وی سالهای زیادی را در خارج از کشور گذراند و در دهه 1980 فعالیت بازیگری خود را از سر گرفت.
سعید راد در سینمای پس از انقلاب با فیلم های عقاب ، گیرنده ها ، CH و همچنین سریال در چشم باد درخشید. وی در سال 1402 به دلیل سقوط از ستون فقرات آسیب دید و جراحی های مختلف هیچ نتیجه مثبتی برای بهبودی وی نداشت. این بازیگر در روزهای پایانی زندگی خود به عفونت ریه و مثانه آلوده شد و این وقایع سرانجام منجر به مرگ سعید راد در اول اوت 1403 شد.
4-فتح الله طاهری
این یک بازیگر و یک طائیه بود که در 17 نوامبر 1321 چشمان خود را به جهان باز کرد. او از سنین کودکی شروع به خواندن طایزیه کرد و سپس وارد تئاتر شد. اولین فیلم این بازیگر زن دیگر در کربلا ما بود که در سال 1360 تولید و اکران شد. فتح الله تاهری عمدتاً در آثار مختلف سینمایی و تلویزیونی نقش های کوتاهی را ایفا می کرد. برجسته ترین نقش او در ذهن مخاطب ، پدر منصور در سریال متهم است. او همچنین در Taziyeh ، او همچنین در فیلم محمد رسول الله و سریال Mokhtarnameh بازی کرد. Fathullah Taheri سرانجام در 7 آگوست 1403 به دلیل بیماری دستگاه گوارش در بیمارستان بستری شد و در 19 اوت 1403 بر اثر این بیماری درگذشت.
5-هوسانگ هارچین
Houshang Harirchian در 20 اوت 1311 به دنیا آمد و کار هنری خود را با بازیگری تئاتر در اصفهان آغاز کرد. پس از چند سال تجربه بازیگری ، او در رادیو کار کرد. این بازیگر برای اولین بار در سال 1348 با یک سری عکاس باشی در مقابل دوربین قرار گرفت و سپس با فیلم جعفر خان در سینما ظاهر شد. Houshang Harirchian با یک سریال کوک دیده شد و سپس با نقش پدر دکتر نیما افشار در ساختمان پزشکان محبوبیت پیدا کرد. این بازیگر همچنین در آثار دیگری مانند پلیس و Pejman درگیر شد و کار خود را تا سال 1403 ادامه داد. مرحوم هارچیان سرانجام در 30 اوت 1403 به دلیل پیری درگذشت.
6-حسین خانی بک
یک بازیگر دیگر در سال 1403 در 18 اوت 1320 به دنیا آمد. وی کار خود را از تئاترهای مدرسه آغاز کرد و سپس در بازیگر مشهور ماهین دیمیم شرکت کرد. مرحوم خانی بک قبل از انقلاب تئاتر را آغاز کرد و در سال 1976 او فعالیت سینمایی خود را با باغ کریستال تجربه کرد. حسین خانی بک هرگز یک بازیگر برجسته در سینما و تلویزیون نبود ، اما مشهورترین نقش در سریال Mokhtarnameh به دست آمد. این بازیگر در سالهای آخر زندگی خود به کورونا آلوده شد و بعداً آلزایمر شد. او به تدریج قدرت صحبت کردن و شناخت دیگران را از دست داد و سرانجام در اول سپتامبر 1403 درگذشت.
7-زهره حمیدی
این بازیگر متولد 8 مه 1336 ، بازیگر را با فیلم Delgasha Alley در سال 1992 آغاز کرد. در طول زندگی هنری خود ، این بازیگر به طور کلی نقش های مکمل بازی می کرد و یک شخصیت محبوب در سریال های تلویزیونی بود. زهر حمیدی چهار فرزند داشت که در برنامه ماه عسل گفتند که یکی از پسرانش قلب مصرف انرژی است. مرحوم حمیدی در سال 1402 به سرطان لوزالمعده آلوده شد و سرانجام در 4 سپتامبر 1403 پس از حدود یک سال جنگ درگذشت.
8-پری سابری
چهره دیگری در بازیگری در اول آوریل 1311 به دنیا آمد. وی کارگردان تئاتر ، نمایشنامه نویس و نویسنده این رمان بود و کار هنری خود را با تئاتر از سنین جوانی آغاز کرد. پری سبری یکی از رهبران تئاتر بود و کارهای عرفانی و فلسفی او نه تنها در حوزه ملی بلکه در عرصه بین المللی نیز حضور داشت. پاری صابری ، بنیانگذار گروه تئاتر پازارگاد و تالار مولاوی نیز موفق به دریافت نشان هنر و ادبیات فرانسه شد. وی سالهاست که در حال مبارزه با سرطان است و سرانجام در 20 سپتامبر 1403 درگذشت.
9-صدر الدین هجازی
وی که در 16 اوت سال 1327 متولد شد ، از فعالیت دانشجویی خود شروع به بازی کرد. این بازیگر با تجربه در تئاتر بسیار موفق بود و در سال 1976 جایزه اسب طلایی را از جشنواره بین المللی تئاتر به دست آورد. فیلم های کاپیتان ، شک شاخه های بید و سانتوری ، و همچنین سریال های جنگلی کوچک ، موکتارنه ، تنها فرمانده و تفنگ در میان برجسته های صدر الرین هجازی هستند. او پدر سینا هاجازی ، خواننده مشهور ایرانی است. این هنرمند در سالهای آخر عمر به سرطان ریه آلوده شده بود و در اواسط سپتامبر 1403 خبر مرگ وی در رسانه ها پیچیده شد که با انکار خانواده وی همراه بود. سرانجام سدر الدین حجازی در 24 سپتامبر 1403 پس از یک دوره اغما به دلیل عوارض سرطان ، سکته مغزی سکته مغزی را سکته کرد و چشمان از بین رفت.
10-حسین توز
نقش شمس الله در سریال های پست در اول آوریل 1333 به دنیا آمد. وی کار خود را در نقش کوتاهی در سری جنگل های کوچک آغاز کرد و سپس در سریال های پس از آن شهرت زیادی کسب کرد. حسین توژ عمدتاً در صدا و تلویزیون استان گیلان بازی می شد و البته بیشتر نقش های منفی را پذیرفت. سریال Sweet Sea ، خانه ای در تاریکی ، مات سرد ، جابر بن هایان ، اولین فصل پایتخت ، خانه ای در تپه ، مایکل ، گیواوا ، محکومین و جاده ها از جمله بازیگران هستند. وی پس از مدتی در 11 دسامبر 1403 درگذشت.
11-جاله آلو
با نام اصلی شاوکات ، او یک کریستال و بازیگر مضاعف بود که در 14 اوت 1306 به دنیا آمد. پدر وی یکی از خوشنویسی های دوره قوجار بود که باعث شد این بازیگر از کودکی در دنیای علم رشد کند. وی پس از فارغ التحصیلی از دانشگاه مقدماتی تهران و مدرسه بازیگر زن ، وارد رادیو شد.
Jaleh Alo در زمینه دوبله رکورد درخشان دارد و صدای او یکی از صدای ماندگار دوبله است. این هنرمند در سال 2010 به عنوان یکی از چهره های ماندگار هنر ایران در سال 2010 خوانده شد. نقش های عمه لیلا در سریال های یک بار در روز و DEMA در سری Mokhtarnameh از ماندگارترین آثار این بازیگر کهنه کار بود. Jaleh Al -alo سرانجام در 4 ژانویه 1403 با بیماری قلبی فانی وداع کرد.
12-شپور آزیمی
Shapur Azimi در سال 1342 در تهران متولد شد. وی سینما ، سینما را مطالعه کرده و بیش از 30 کتاب در مورد سینما ، ادبیات و روانشناسی ترجمه کرده است. بیش از 30 سال تجربه نوشتن مقاله های سینمایی در مجلات مختلف سینمایی. کتابهای ترجمه شده وی شامل اصول اساسی کارگردانی سینما ، فیلمنامه نویسی در قرن بیست و یکم ، روانشناسی و زیبایی شناسی سینما و غیره است.
13-پارویز بهادور
پارویز بهادور از هشت سالگی وارد رادیو ملی ایران شد و فعالیت حرفه ای و گفتاری خود را از سال 6 آغاز کرد و سالهاست که در حرفه حرفه ای خود دوبله را مدیریت می کند. این سریال “Jannizadar Direnist” در دهه 1980 و 1980 از رادیو ایران پخش شد ، یکی از نمایشنامه های معروف که پارویز بهادور در حال صحبت بود. زاپاتا طولانی مدت طولانی ، محصول بنجور ، محصول 2 ، لارنس عربستان سعودی ، از جمله فیلم های برجسته ای است که در آن ابراز شده است. پارویز بهادور چهارشنبه 14 دسامبر 1403 در مریلند ، ایالات متحده درگذشت.