حجت الاسلام علی نصیری چهارم آذرماه در ادامه سلسله جلسات تفسیر آیه 110 سوره مبارکه بقره می فرماید: «وَ اقاموا الصّلاة و أدعوا الزکاة» همانا خداوند داناتر است. وی گفت و متن سخنان وی به شرح زیر است:
در مورد آیه قبل از این آیه گفته شد که اهل کتاب از روی حسادت می خواهند تو را به گذشته و مشروطه انحرافی برگردانند و از همین جا معلوم می شود; اخلاق، باور است. و بسیاری از اهل کتاب، پس از آن، شما را پس از ایمانتان کافر میکردند و به خود حسد میبرند. حق برای آنان بیان شد، پس ببخشید و ببخشید تا خداوند به فرمان خود بیاید. همانا خداوند بر هر چیزی تواناست.
طبق آیه ای که امروز مطرح شد، قرآن کریم همواره نماز را بر پرداخت زکات مقدم داشته است. در تفسیر امام عسکری علیه السلام آمده است; اقیموا الصلوة یعنی مقدمات نماز مانند وضو، تکبیر، قیام و وضو را به خوبی انجام دادن و درست خواندن عبارات نماز و دادن زکات به اهل آن یعنی به ناصبی و کافران و دشمنان اهل بیت ندهید. (ع) زیرا پیامبر (ص) فرمودند هر که به دشمنان ما صدقه دهد مانند دزد است. این تفسیر فوق العاده دقیق است.
و ما اولین کسانی هستیم که نفس می کشیم… در اینجا خیری را رشد دادم، یعنی اگر مال و علم و نفعی به دیگران نداشته باشی یا ضرری از کسی بردار، صدقه محسوب میشود و در این صورت گناه مؤمنان میشود. برکنار می شود و صدقه و رتبه آنها افزایش می یابد. در ژاپن می گویند حقوق معلم با رئیس جمهور برابری می کند، اما رتبه او به اندازه رئیس جمهور نیست، اما در مسائل معنوی علاوه بر حقوق، رتبه فرد نیز بالاتر است.
همانا خداوند به آنچه انجام می دهید بیناست. خداوند داناست و هیچ چیز بر او پوشیده نیست. هم ظاهر فعل را می داند و هم باطن ضمیر را; به نظر من این تعبیر بسیار دقیقی است که از امام عسکری علیه السلام می بینیم. در روز قیامت او عالم حق است و هر کس هر کاری کرد نتیجه آن را می بیند و نمی توانند جرم دیگری را به دیگری نسبت دهند.
دو قسمت از آیه تردوا و تقتون بصیر را باید در نظر گرفت و بررسی کرد. ما در تفسیر دیدگاه فلسفی داریم، اما باید به این فکر کنیم که منظور خداوند در آیات دیگر چیست; با توجه به بررسی هایی که انجام دادم به نکاتی اشاره می کنم:
تاکید بر تربیت فرزند صالح
اول؛ ترجیح دادن آخرت بر دنیا; در این آیه شریفه «زنانتان برای شما شخم هستند، پس مواظب گاوآهنهایتان باشید که مال شماست.» ملاقات وَبَشِرِـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ» به معنای «برای خود پیش بگیرید» است که یعنی چیزی برای آخرت خودت بفرست، جالب است که در این آیه از کلمه «فتوا» استفاده شده است، یعنی حتی در در رابطه با زنان نیز تاکید شده است که تقوا باید رعایت شود و از رفتار زشت (استفاده از دبر) پرهیز شود و چه خوب است که آثار آن در برزخ و قیامت برای انسان وجود داشته باشد.
مسأله دیگر، ضبط تمام اعمالی است که قبلاً فرستاده شده است (إِنَّا نَحْنُوْ نُحِیَةٍ مَوْتَی وَ نَکتُبُ مَقدُمُوا وَأَاثَرَمْ ۚ وکللّ شیـ احسینهُ فی یمامٍ موبینٍ). خداوند سازمانی وسیع و طولانی دارد که همه چیز در آن ثبت شده است. در اینجا در مفهوم امام مبین متنی نداریم که آن را وسیله ای عریض و طویل برای ثبت همه اعمال بدانیم، اما اگر در اینجا امامت بگیریم در معنای دیگر مواضع امام زمان (عج) به اشتباه می افتیم. قرآن. عرش مرکز وسیع اداره جهان است و در مرکز اداره جهان مکانی است که مرکز اسناد عالم خلقت است که نامش امام مبین است.
آیه دیگر حاکی از پیشروی ماست: «ای کسانی که ایمان آورده اید از خدا پروا کنید و مراقب نفس خود باشید در آنچه پیش می آورید لِغَدٍ ۖ وَاتَّقُوا اللَّهَ إِنَّ اللَّهَ خَبِیرٌ بِمَا تَعْمَلُونَ» إِنَّ اللَّهَ بِما تَعْمَلُونَ بَصِیرٌ; در سوره نبأ آمده است: إِنَّا أَنْذَرْنَاکُمْ عَذَابًا قَرِیبًا یَوْمَ یَنْظُرُ الْمَرْءُ مَا قَدَّمَتْ یَدَاَهُ وَیَقَوول. لَیْتَنی کُنْتُ تُرَابًا.
معنای دیگر تأثیر اعمال ناشایست در سرنوشت انسان است; پس چه اتفاقی برای آنها افتاد؟ می خواهد بگوید که بلند کردن دست گاهی در دنیا و برزخ و آخرت اثر مثبت دارد و گاهی هم کاری که جلو می رود در دنیا و برزخ و آخرت اثر منفی دارد، لذا فرمود: قسم می خورند. خدایا جز خیر و خوبی چیزی نمی خواهیم.
استفاده از فیزیک کوانتومی برای درک مجازات اخروی
فیزیک کوانتومی که برای اولین بار در سال 1903 مطرح شد، می گوید که اگر پروانه ای در یک منطقه بال بزند، در منطقه دیگر طوفان رخ دهد، دقیقا مطابق با آیات قرآن است، یعنی هر رفتاری و کوچکترین رفتار رفتار در دنیا بسیار بیشتر از آنچه ما تصور می کنیم تأثیر دارد، بنابراین با این کوانتوم فیزیک می توانیم جریان شدت آخرت و افزایش آن را حل کنیم. برکت و دوام یک رفتار; زیرا اثر بد و خوب یک رفتار ابدی است.
در سوره روم آمده است: و اگر ما رحیم الناس هستیم قَدَّمَتْ أَیْدِیهِمْ إِذَا هُمْ قْنَطُونَ; این عبارت در سوره بقره و جمعه نیز تکرار شده است.
مفهوم روشنگر
در آیات قرآن رابطه نزدیکی بین این دو وجود دارد. یکی از بزرگواران گفت این کلمات کاربرد جزئی دارد که عرض کردم، خداوند به قرآنی که نازل می کند آگاه است. در آیات متعددی به این دو اشاره شده است: خداوند غیب آسمانها و زمین را می داند. و خداوند به آنچه انجام می دهید بیناست. همانا خداوند به بندگانش خیر می بیند. او در آنچه انجام می دهید بصیر است.
بصیر کارکردهای متعددی دارد که از جمله آنها خداوند بینای اعمال و همه چیز و بندگانش است. کارکرد دیگر این است که همراه با شنوایی باشد، بنابراین سامی و بصیر بسیار مورد استفاده قرار می گیرند.