آخرین مطالب

همکاران

فروش کد ملی برای واردات خودروهای کارکرده

به گزارش بازار، پیش از این شاهد فروش کد ملی ثبت نام خودروهای وارداتی صفر کیلومتر بودیم.

اکنون آن طور که به نظر می رسد شاهد فروش کد ملی برای واردات خودروهای فرسوده هستیم. قیمت فروش کد ملی واردات خودرو نیز در فضای مجازی متفاوت اعلام می شود.

حتی برخی رقم فروش کد ملی را بر اساس خودرو اعلام می کنند. این در حالی است که قیمت ها از حدود 500 میلیون تومان شروع و تا یک میلیارد تومان هم می رسد. به نظر می رسد باید نظارت ویژه ای بر روند واردات خودرو و موضوع فروش کد ملی انجام شود.

احمد آقایی در گفت و گوی تلویزیونی درباره آزاد شدن واردات خودروهای مدل 2019 و پس از آن گفت: پس از ابلاغ این قانون به وزارت امنیت، ظرف یک ماه آینده آیین نامه ابلاغی را به دولت ارسال کردیم. بررسی این آیین نامه در کمیسیون های مختلف تا پایان سال گذشته انجام شد و در خصوص تخصیص ارز ملاحظاتی وجود داشت که اعمال شد.

وی در ادامه به بیان شرایط حاکم بر بازار خودرو در پنج سال گذشته پرداخت و گفت: بازار خودرو پس از سال 1395 با تولید بیش از یک و نیم میلیون خودرو در سال، وارد روند اعمال محدودیت برای واردات خودرو شد. تبدیل شد.

آقایی دلیل محدودیت واردات خودرو را مدیریت منابع ارزی و تحریم ها دانست که ارتباط صنعت خودروی کشور با دنیا را محدود کرده بود.

سرپرست معاونت حمل و نقل وزارت صمت ادامه داد: در آن زمان و با توجه به شرایط، تولید خودرو 50 درصد کاهش یافت و تیراژ تولید 1.5 میلیون خودرو در سال به 800 هزار دستگاه رسید.

وی این شرایط را به معنای انباشت تقاضا به دلیل عدم واردات خودرو دانست که موجب التهاب در بازار خودرو و کاذب قیمت ها شد.

آقایی به تاثیر شرایط تورمی اقتصاد کشور بر بازار خودرو اشاره کرد و افزود: گروهی در شرایط تورمی خودرویی را به عنوان کالای سرمایه ای خریدند و برای حفظ سرمایه خود آن را نگهداری کردند.

وی ادامه داد: مجموع این دلایل باعث شد تا حدود سه سال پیش شورای اسلامی طرح ساماندهی بازار خودرو با عنوان قانون ساماندهی بازار صنعت خودرو را تهیه و تصویب کند.

این مقام مسئول در وزارتخانه خاطرنشان کرد: این وزارتخانه با هدف رقابتی شدن تولید در کشور پیگیر اجرای قانون ساماندهی صنعت خودرو در کشور است که حدود سه سال پیش تصویب شد.

معاون حمل و نقل وزارت صنعت، معدن و تجارت درباره نحوه واردات خودروهای مدل 2019 گفت: در بندهای آیین نامه واردات خودروهای فرسوده، مراحل ثبت سفارش برای شرکت های واردکننده و ثبت آماری ویژه عموم مردم پیش بینی شده است. مورد توجه قرار گرفته است.

آقایی افزود: هر فردی با کد ملی می تواند خودروی مورد نظر خود را در محدوده گمرک وارد کرده و پس از پرداخت هزینه های گمرکی آن را ترخیص کند.

وی تاکید کرد: بر اساس آیین نامه، سن خودروهای وارداتی فرسوده باید بین 3 تا 5 سال و دارای استانداردهای اروپایی و گواهی انطباق باشد. تنها محدودیت این است که حجم موتور خودروهای وارداتی کمتر از 2500 سی سی باشد.

این مقام مسئول در وزارت امنیت ادامه داد: خودروهای وارداتی از تمامی کشورهای اتحادیه اروپا، ژاپن و کره جنوبی قابل خرید هستند و تنها محدودیت برای خودروهای آمریکایی است.

آقایی درباره تخصیص ارز برای واردات خودرو و چالش هایی که در این بخش وجود دارد، گفت: در این راستا باید قوانین بانک مرکزی مورد توجه قرار گیرد. نمی خواهیم شرایط به گونه ای پیش برود که بازار ارز در کشور مختل شود. ارز واردات خودرو می تواند حاصل صادرات کالا و خدمات یا ارز سرمایه گذاری خارجی باشد و به تایید بانک مرکزی برسد.

وی با یادآوری اینکه هم اکنون علاوه بر واردات خودروهای شخصی، آیین نامه ای برای واردات اتوبوس به ویژه در ایام اربعین توسط شرکت های حمل و نقل داریم، گفت: با این مصوبه دولت که با هدف بهزیستی تصویب شد. از زائران اربعین، شرکت های حمل و نقل مجوز واردات دریافت کردند.

سرپرست معاونت حمل و نقل وزارت حراست ادامه داد: آئین نامه ای برای واردات خودرو توسط جانبازان بالای 50 درصد داریم تا این افراد بتوانند خودرو وارد کنند.

وی خاطرنشان کرد: خودروهایی که به هر شکلی وارد کشور می شوند باید استانداردهای استاندارد و زیست محیطی را رعایت کنند.

سرپرست معاونت حمل و نقل وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: ارز واردات خودرو را می توان از ارز در اختیار افراد، سرمایه گذاری خارجی و یا ارز حاصل از صادرات دریافت کرد و به همین دلیل فقط بانک مرکزی است. باید تایید کند که این ارز منشا خارجی دارد. و در خارج از کشور.

آقایی با یادآوری اینکه خرید خودروی کارکرده مانند خودروی نو نیست و برای خرید آن باید به بازار و نمایشگاه رفت، افزود: اگر فردی ارز در کشور دارد باید طبق قوانین بانک مرکزی آن را خارج کند. تا خرید خود را انجام دهد.

این مقام مسئول در وزارت حراست درباره خدمات پس از فروش خودروهای فرسوده نیز توضیح داد: در مقررات مربوط به واردات خودروهای نو، شرکت های واردکننده باید به میز خدمات پس از فروش وزارت حراست مراجعه و تعهد کنند. برای ارائه خدمات پس از فروش و قطعات یدکی.

آقایی ادامه داد: برای خودروهای فرسوده با سه دسته واردکننده مواجه هستیم. اول، شرکت های واردکننده خودرو که دارای تاییدیه خدمات پس از فروش از وزارت امنیت هستند. دسته دوم شرکت های حمل و نقل هستند که قوانین خاص خود را دارند و دسته سوم اشخاص حقیقی هستند که می توانند با کد ملی خود ثبت نام کنند.

وی گفت: وزارت ایمنی در راستای رعایت حقوق مصرف کنندگان در حال اقدام است تا لیست برندهای خودرویی که خدمات پس از فروش آنها هم اکنون در کشور موجود است را اعلام کند تا مردم بتوانند خودروی خود را از بین آن برندها انتخاب کرده و دریافت کنند. خدماتی که آنها می خواهند در داخل کشور دریافت کنند.

آقایی با یادآوری اینکه سیاست وزارت حراست بر واردات خودروهای برقی و هیبریدی متمرکز است، تصریح کرد: تعرفه واردات خودروهای برقی 4 درصد و هیبریدی ها 15 درصد است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *