آخرین مطالب

همکاران

صنعت تایر نیاز به برق 2 میلی گرم دارد | کاهش 5 درصدی تولید تایر با قطع برق

صنعت تایر ۴۵ مگاوات برق نیاز دارد| کاهش ۳۰ درصدی تولید تایر با قطع برق

امید محمد ؛ بازار: صنعت تایر ایران ، به عنوان یکی از مهمترین زنجیره های عرضه خودرو در کشور ، در سالهای اخیر با چالش های بی شماری روبرو بوده است. از کمبود مواد اولیه و نوسانات نرخ ارز تا مشکلات زیرساختی مانند قطع برق و محدودیت های بانکی ، تولید تایر داخلی را مختل کرده است. تبعیض ارز در بین تولید کنندگان و واردکنندگان لاستیک های اتومبیل منجر به کاهش سرعت در برنامه های توسعه تولید داخلی شده است. اگرچه در طی پنج سال گذشته به مقامات بارها قول داده شده است ، اما به مقامات بارها قول داده شده است ، اما تاکنون این مورد در مورد ذوب نقدینگی ناشی از قیمت گرامری قطع برق صورت نگرفته است. در همین راستا ، ما با جمال میرزی ، عضو انجمن صنعت تایر ایران و مدیرعامل گروه صنعتی بارز بحث کردیم.

ما تصمیم گرفتیم به جای تولید کامل ، مصرف برق واحدهای صنعتی خود را 5 ٪ روزانه کاهش دهیم.

* با توجه به قطع برق مکرر و کاهش در خودرو و تقسیم بندی ، وضعیت فعلی صنعت تایر را چگونه ارزیابی می کنید؟

ما یک وضعیت بسیار حساس و شکننده داریم. فشار زیادی به این مجتمع برای متوقف کردن تولید در روزهای قطع برق وارد شد. روزهایی که قطع برق در این واحد صنعتی رخ می دهد ، حدود 3 تن لاستیک تولید از دست می دهیم. این تعداد واقعاً قابل توجه و نگران کننده است. بنابراین ما تصمیم گرفتیم به جای متوقف کردن تولید کامل ، مصرف برق واحدهای صنعتی خود را 5 ٪ روزانه کاهش دهیم. البته ، این نیز ناکارآمد نیست و تولید را خسارت می کند ، اما بهتر از توقف کامل خط تولید تایر است.

ما می توانیم تا حدی برخی از مشکل را با ژنراتور و مشروط به تأمین سوخت فسیلی جبران کنیم ، اما هنوز شاهد کاهش تولید هستیم. به عنوان مثال ، ما حدود 5 ٪ کاهش در تولید خواهیم داشت. این کاهش ممکن است از نظر عددی به نظر نرسد ، اما در مقیاس تولید صنعتی بسیار مهم است.

* برخی از کارشناسان معتقدند که اختلال انرژی تأثیر منفی بر کیفیت و دوام محصولات دارد ، آیا قطع برق بر کیفیت تایر خودرو تأثیر دارد؟

نه به طور مستقیم ، اما زباله های تولید تایر را به شدت افزایش داده است. فرآیند تولید تایر به گونه ای است که کاهش ناگهانی برق ، به ویژه در مرحله پخت و پز و جمع و جور ، محصول نهایی را مشکوک می کند. در چنین شرایطی ، واحدهای صنعتی هیچ خطری را نمی پذیرند و تایر را که احتمالاً کوچکترین مشکل در ساختار آن است ، حذف می کنند. این هم باعث افزایش هزینه های تولید و هم افزایش فشار بر زمان تحویل شده است.
در مورد انرژی ، من همچنین می گویم که کل صنعت تایر ایران 2 تا 5 مگاوات برق مصرف می کند ، که تعداد زیادی نیست. اگر این برق تأمین شود ، می توانیم به نیاز داخلی پاسخ دهیم و از همه مهمتر ، حفظ و حتی اشتغال را حفظ و حتی توسعه دهیم. قیمت گذاری گرامر هم به تولید آسیب رسانده است و هم عملاً هم اشتغال و هم برنامه های توسعه ما را متوقف کرده است. ما امیدواریم که مقامات به این موارد توجه ویژه ای داشته باشند.

* با توجه به کاهش تولید ، آیا این بر قیمت بازار در بازار تأثیر دارد؟

کاهش عرضه قطعاً بر بازار تأثیر خواهد گذاشت ، با این حال ، ما در تلاش هستیم تا در مقایسه با سال قبل ، تناژ را تا 5 ٪ افزایش دهیم. البته همه چیز به تأمین انرژی ، تخصیص ارز و تصمیمات وزارت بهداشت بستگی دارد. به تازگی ، در گروه صنعتی بارز ، با حضور وزیر کار و سهامداران ، از ظرفیت جدید خود در کارخانه کرمان رونمایی کردیم. با این قابلیت ، ظرفیت کل تولید ما به 6000 تن خواهد رسید. در سایت باراز کردستان به زودی ظرفیت 6000 تن را باز خواهیم کرد. این مراحل مثبت است ، اما ما به پشتیبانی نیاز داریم.

نیاز نقدینگی ما تقریباً 5 ٪ افزایش یافته است ، در حالی که تسهیلات بانکی تغییر نکرده است یا در برخی موارد کاهش یافته است.

* شما قبلاً گفته بودید که خودروسازان بیش از 3000 میلیارد دلار به صنعت تایر بدهکار هستند. این بدهی ها چگونه در نقدینگی شما داشتند؟

بدهی خودرو تأثیر بسیار منفی داشته است. متأسفانه ، تولید کنندگان خودرو نیز تحت فشار نقدینگی شدید قرار دارند و این به ما منتقل شده است. از طرف دیگر ، بانک ها همکاری لازم را ندارند. نه تسهیلات کافی را ارائه می دهد و نه قول پرداخت. با توجه به تورم شدید ، نیاز نقدینگی ما تقریباً 5 ٪ افزایش یافته است ، در حالی که تسهیلات بانکی تغییر نکرده است یا در برخی موارد کاهش یافته است. این وضعیت تولید کننده را در تنگناهای عجیب قرار داده است.

* در پایان ، از وزارت بهداشت چه انتظاری دارید؟ مخصوصاً در قیمت گذاری و بحث و گفتگو؟

ما فقط انتظار داریم که قانون برنامه توسعه هفتم تصویب شده توسط پارلمان به درستی اجرا شود. این قانون می تواند به نفع تولید کننده و مصرف کننده باشد. باید اجازه داده شود که یک بازار رقابتی باشد ، کیفیت معیار و مصرف کننده حق انتخاب را دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *