ایرادات و ابهامات حقوقی مهمی به مجمع 25 آذرماه فدراسیون فوتبال وارد است که پیگیری این ابهامات نشان می دهد که هیئت های انتخاباتی معرفی شده روند غیرقانونی داشته اند. این در حالی است که دو کارمند فدراسیون فوتبال که سمت فعلی و سابق آنها باید حفظ قوانین و جلوگیری از تخلفات باشد، در عوض از روسای خود حمایت کرده اند.
پس از طرح ایرادات قانونی به هیأت های انتخاباتی فدراسیون فوتبال مبنی بر اینکه اعضای هیأت رئیسه برخی افراد را غیرقانونی پیشنهاد کردند و هدایت ممبینی، دبیرکل فدراسیون فوتبال این افراد را به طور کامل به اعضای مجمع معرفی کرد. راه غیرقانونی فدراسیون در سکوت کامل فرو رفت.
شبهات در مورد هیأت های انتخاباتی آنقدر واضح و آشکار بود که علی فلاحتی، رئیس کمیته بدوی فدراسیون فوتبال هشتم آذرماه و قبل از مجمع، نسبت به روند غیرقانونی هیأت های جدید انتخاباتی در صورت برگزاری تذکرات جدی داده بود. به مجمع معرفی شد. نامه های وی خطاب به هدایت ممبینی و به هیئت رئیسه فدراسیون فوتبال، وزیر ورزش و جوانان، حراست این وزارتخانه و همچنین نهادهای قانونی مربوطه ارسال شده است. همچنین صبح روز چهارم آذرماه این ایرادات و تذکرات قانونی به روسای هیات های فوتبال استان ها ارسال شد تا آنها به عنوان اکثریت مجمع این روند غیرقانونی را تایید نکنند. اما چنین اتفاقی رخ نداد و اعضای پیشنهادی هیأت های انتخاباتی در روندی غیرقانونی از اکثریت مجمع رأی مثبت گرفتند.
در همین راستا و در شرایطی که هدایت ممبینی، دبیر کل، اعضای هیات مدیره و سایر بخش های مرتبط فدراسیون فوتبال در برابر این شبهات سکوت کردند تا پاسخگوی اقدامات غیرقانونی نباشند، تابناک علی فلاحتی. از رئیس کمیته بدوی درباره روند غیرقانونی مجمع 25 آذرماه برای انتخاب هیات های جدید انتخابات فدراسیون فوتبال و همچنین شبهات در خصوص برگزاری انتخابات در شهریور 1401 سوالاتی پرسیده شد که فلاحتی در این گفتگو گفت: از روند غیرقانونی انتخابات مجلس شورای اسلامی در 4 آذر، تخلفات هیئت رئیسه فدراسیون فوتبال و رهبری بمبئی، نامه ها و هشدارهایی که در این زمینه داده بود و همچنین شبهات انتخابات قبلی. این صحبت ها دهان کارکنان فدراسیون فوتبال را باز کرد; البته نه کسانی که باید پاسخگوی اصلی مشکلات و ابهامات حقوقی باشند، بلکه کسانی که به نوعی به نیروهای نیابتی برای حفاظت از مهدی تاج تبدیل شده اند.
محمدحسین حمیسی یکی از این افراد است که هم اکنون رئیس کمیته بازاریابی فدراسیون فوتبال زیر نظر مهدی تاج است. در گزارشی اشاره کردیم که مهدی تاج قبل از انتخابات 17 شهریور 1401 رای محکومیت داشت و در گفت و گو با علی فلاحتی همین موضوع را مطرح کرد که چگونه توانسته در انتخابات شرکت کند؟ رئیس کمیته بدوی انتخابات فدراسیون فوتبال در واکنش به این موضوع اعلام کرد که رای پرونده مهدی تاج در دادگاه تجدیدنظر است و از آنجایی که پرونده مفتوح است، منعی برای شرکت در انتخابات نشده است. با این حال خبرنگار تابناک معتقد بود که مانند فیفا که فدراسیون فوتبال باید قوانین خود را رعایت کند، نباید اجازه داد که افراد دارای پرونده در رأس فدراسیون فوتبال قرار بگیرند. این اتفاق افتاد، میرشاد مجدی و عزیزاله محمدی هم پرونده های مفتوح داشتند و اگر سه کاندیدای ریاست جمهوری احراز صلاحیت نمی شدند، انتخابات بدون کاندیدا می شد و باید انصراف می دادند.
حالا حمیسی، رئیس کمیته بازاریابی فدراسیون فوتبال در مصاحبه ای به این صحبت ها واکنش نشان داده است اما به نظر می رسد نه مصاحبه را کامل خوانده و نه علاقه ای به سایر ابهامات پیش آمده داشته است. نیروی سابق حراست فدراسیون فوتبال در این گفت و گو به این موضوع اشاره کرده است که فلاحتی پس از سه سال چگونه گفته است کاندیداها در بخش های مختلف پرونده ناکافی دارند. در شرایطی که در هیچ جای گفتگو به ضعف پرونده اشاره نشده، به نظر می رسد اهداف حمیسی از این گفتگو چیز دیگری بوده است.
رئیس کمیته بازاریابی فدراسیون فوتبال که تکلیفش مشخص نیست در ادامه گفت: آقای فلاحتی مسئول شما بودید نه کاندیداهایی که امروز در مورد چنین مسائلی صحبت می کنند اگر میرشاد مجدی و عزیز محمدی پرونده های مفتوح داشت، چرا آنها را تایید کردید؟» در این مرحله از صحبت های حامیسی باید توقف کرد و از او سوالی پرسید که محور اصلی گفت وگوی تابناک با فلاحتی در بخش انتخابات 1401 مربوط به رای گیری پرونده مهدی تاج بود. بنابراین، حتی اگر مجدی و محمدی پرونده مفتوح داشتند، پرونده آنها علیه تاج قطعی نشده بود. اما چرا حالا حمیسی در گفت و گوی خود نام تاج را حذف کرده و تنها به دو نامی که فلاحتی برای توضیح پرونده مفتوح استفاده کرده است اشاره می کند؟ آیا حمیسی که روزگاری حراست فدراسیون فوتبال بود در این گفتگو نقش حراست خود را بر عهده گرفت و سعی کرد از رئیس فعلی خود که در صحبت هایش نام مهدی تاج را به میان نمی آورد و به داشتن پرونده او اشاره نمی کند، محافظت کند؟
حمیسی در شرایطی با فلاحتی وارد درگیری لفظی شد که رئیس کمیته بدوی فدراسیون فوتبال بسیاری از مسائل حقوقی و شبهات مربوط به انتخابات مجمع 4 آذر را مطرح کرد که چرا حراست سابق فدراسیون فوتبال به این موارد اشاره نمی کند. شک؟ او می گوید: «تاریخ رسوایی انتقام جویانه است» و خوب است که همه اهالی فدراسیون فوتبال و کسانی که به ایجاد روندهای غیرقانونی کمک می کنند به این جمله اعتقاد داشته باشند، اما در ادامه خطاب به رئیس کمیته مقدماتی انتخابات مجلس شورای اسلامی گفت: فدراسیون فوتبال. این است: “امروز مسئولیتی ندارید و می خواهید با طرح شبهات عجیب توجه را به خود جلب کنید.” حال سوال اینجاست که حمیسی که حتی در مصاحبه منتشر شده خود به عنوان مدیر سابق حراست فدراسیون فوتبال معرفی شده بود، حالا با کدام مسئولیت قانونی با شبهات حقوقی مطرح شده مواجه شده و مصاحبه کرده است؟
رئیس کمیته بدوی انتخابات فدراسیون فوتبال از روندی غیرقانونی در مجمع 25 آذرماه جاری خبر داد. پس اگر حمیسی به خاطر پست سابقش نسبت به فوتبال احساس مسئولیت می کند، چرا دنبال این تردیدها نمی رود؟ چرا او در مصاحبه کوتاه خود با حذف نام تاج به عنوان کاندیدای پرونده های حقوقی و تنها ذکر مجدی و محمدی سعی دارد از رئیس فعلی فدراسیون فوتبال که پرونده های متعدد حقوقی دارد حمایت کند؟ پاسخ حمیسی به این شبهات می تواند بسیاری از مسائل را روشن کند و تابناک آماده انتشار پاسخ های حمیسی در این زمینه است.
یکی دیگر از افرادی که به صحبت های فلاحتی واکنش نشان داد، سیدعباس موسوی، رئیس کمیته تدوین و اجرای آیین نامه فدراسیون فوتبال است. چرا هیأت رئیسه فدراسیون فوتبال، دبیرکل و روابط عمومی فدراسیون در مقابل بی قانونی و رئیس کمیته ای سکوت می کنند که بنا به مسئولیت خود حتی می تواند به شبهات مطرح شده در مجمع 25 آذر پاسخ دهد اما فقط از تاج دفاع می کند، در نوع خود جالب است. . نکته صحبت موسوی این است که وی از منظر حقوقی به موضوع نگاه کرده و به شبهات مطرح شده درباره پرونده مهدی تاج و تایید صلاحیت وی در انتخابات 17 شهریور 1401 پاسخ های مبهم داده است.
موسوی که در مصاحبه اخیرش در حمایت از مهدی تاج از او به عنوان قاضی بازنشسته دیوان عالی کشور یاد شد و اکنون رئیس کمیته تدوین و اجرای آیین نامه در فدراسیون زیرمجموعه تاج است، باید پرسید چرا صحبت نمی کند. در مورد شبهات حقوقی مطرح شده؟ بعید است فردی که یک قاضی بازنشسته است، بدون خواندن تمام جنبه های مصاحبه، گفتگوی طولانی را آغاز کند و فقط در مورد بخشی از آن صحبت کند. از قضا این صحبت ها بوی حمایت از رئیس فدراسیون فوتبال را هم می دهد که آن داور بازنشسته هم کارمند همین فدراسیون است.
مگر نه این است که موسوی باید بر اساس مسئولیت تعریف شده خود در فدراسیون فوتبال مقررات را تطبیق دهد؟ حال باید پاسخگو باشد و قوانین را با روند انتخابات غیرقانونی مجمع 4 آذرماه تطبیق دهد که آیا دبیرکل فدراسیون فوتبال طبق آیین نامه عمل کرده است؟ آیا روند قانونی معرفی اعضای هیات های انتخاباتی قانونی است یا هدایت ممبینی، مهدی تاج و هیات مدیره وی بر خلاف مقررات عمل کردند؟
محمدحسین حامیسی، مدیر حراست سابق فدراسیون فوتبال و عباس موسوی، رئیس کمیته تدوین و اجرای آیین نامه های این فدراسیون که به نوعی باید از قوانین و مقررات اساسنامه و مقررات فدراسیون صیانت کنند، اعلام کرده اند. مسئولیت فعلی و سابق خود را فراموش کرده و به جای حمایت از قوانین و مقررات فوتبال از مهدی تاج حمایت می کند؟ پاسخ آنها به این سؤال می تواند بسیاری از ابهامات را برطرف کند. و آن هم در شرایطی که تاج این روزها به دلیل داشتن پرونده های قضایی تحت فشار است که برخی از آنها قطعی شده است.