آخرین مطالب

همکاران

«سینما» در هفته‌ای که گذشت/ افزایش ۱۶۰۰ درصدی هزینه ثبت فیلمنامه در خانه سینما!

«سینما» یکی از هفت هنر پرطرفدار در بین عموم مردم است که روزانه اخبار زیادی را در سرویس‌ها و گروه‌های خبری رسانه‌ها به خود اختصاص می‌دهد و هنرمندان این عرصه به‌ویژه بازیگران به نوعی زیر ذره بین جامعه قرار می‌گیرند. به همین دلیل مکانی برای ایجاد حاشیه است.

جشنواره های فیلم در کشورمان که بیشتر آنها در نیمه دوم سال برگزار می شود، اخبار پیرامون این جشنواره ها را برجسته می کند. مهمترین این رویدادهای سینمایی «جشنواره فیلم فجر» است. نزدیک شدن به بهمن ماه و آغاز این رویداد سینمایی باعث می شود تا تولید فیلم های جشنواره سرعت بگیرد و بر همین اساس در هفته های منتهی به جشنواره فیلم فجر بیشترین اخبار مربوط به تولید فیلم را بشنویم و منتشر کنیم. فیلم ها

در آینده سعی داریم اخبار هفتگی این هنر پرطرفدار و پرطرفدار را به صورت کوتاه و مختصر در اختیار مخاطبان خبرگزاری مهر قرار دهیم.

اخبار فیلم فجر; از عدم تغییر پوستر تا عدم حضور در جشنواره

هفته گذشته اخبار ضد و نقیضی درباره اسامی فیلم های راه یافته به چهل و سومین جشنواره فجر بر سر زبان ها افتاد. معمولاً در آستانه این رویداد مهم سینمایی کشور، این اخبار همواره بخشی از جشن آن بوده است. در همین رابطه فهرست دست نویسی که گفته می شد برگه انتخاب یکی از اعضای هیئت داوران است نیز منتشر شد که به این بحث دامن زد.

اما در حالی که دبیرخانه جشنواره فیلم فجر در واکنش به اعتراض اصحاب رسانه وعده تغییر پوستر را داده بود، دبیر جشنواره در زمان اعلام اسامی فیلم های وارد شده به چرخه چهل و سوم کنار همان پوستر ایستاد و تغییر کرد. نام فیلم ها معرفی کرد

مریم اسمی خانی، آرش رصافی، مجید شیخ انصاری، محمدرضا عرب و سیدصادق موسوی ابتدای هفته گذشته پس از ارزیابی آثار متقاضیان شرکت در چهل و سومین جشنواره فیلم فجر، فیلم‌های نهایی این بخش را انتخاب کردند. که 44 فیلم هستند. اعلام کردند

همچنین منوچهر شهسواری دبیر چهل و سومین جشنواره فیلم فجر در دیدار با روسا و نمایندگان خانه های سینما، ضمن ارائه توضیحاتی در خصوص برنامه های پیش رو این جشنواره، در جریان پیشنهادات خانه های مختلف برای برگزاری جشنواره ملی قرار گرفت. سینمای ایران.

در این جلسه برخی از حاضران در جلسه ضمن ابراز خرسندی از حضور یکی از اعضای صنعت سینمای ایران در سمت دبیری جشنواره فیلم فجر، مطالبات صنعت خود را مطرح کردند و منوچهر شهسواری نیز از پیشنهادات کاربردی ارائه شده استقبال کرد. در مورد لزوم استفاده از آن توسط ستاد. مجری جشنواره تاکید کرد. در این جلسه که با حضور علی دهکردی مدیر عامل خانه سینما، روسا و نمایندگان تشکل های صنفی از جمله کانون کارگردانان سینما، بازیگران، مستندسازان، دستیاران کارگردان و برنامه ریزان، پخش کنندگان فیلم، تهیه کنندگان مستند، بدلکاران و… تدوین‌گران، جلوه‌های بصری، گریمورها، دستیاران فیلمبردار، ضبط‌کننده‌های صدا، تولیدکنندگان صدا، طراحان فنی و مدیران صحنه، طراحان فیلم، مدیران تبلیغات، عکاسان، فیلم های کوتاه، فیلمبرداران، فیلمسازان انیمیشن، فیلمنامه نویسان، کارکنان آزمایشگاه، مدیران تدارکات، منتقدان و نویسندگان فیلم، منشی صحنه و مدیران تولید حضور داشتند.

از فیلم هایی که ممنوعیت اکران در فجر دارند تا افزایش 1600 درصدی هزینه ثبت فیلمنامه!

از درخواست حمید نعمت الله تا اعتراض پیرمرد و رکسانایی که همچنان روی زمین است

از دیگر اتفاقات هفته گذشته سینما مربوط به انتشار اسامی فیلم های جشنواره فجر است که با اعتراضاتی همراه بود که یکی از آنها کنایه اکتای براهینی به کنار گذاشتن فیلمش است.

اکتای براهنی کارگردان فیلم «پیر پسر» در واکنش به عدم حضور فیلمش در بخش مسابقه جشنواره فجر نوشت:

«پیر پسر» در ایران روی زمین ماند. طی دو هفته گذشته برخی از اعضای هیات انتخاب فیلم فجر پس از نقد و بررسی فیلم “پیر پسر” پیام های بسیار محبت آمیزی ارسال کردند که از آنها صمیمانه تشکر می کنم. گفتند و نوشتند که «فیلم» شاهکار است. “عالیه… عالیه… حتی گفتند و نوشتند و صوت فرستادند که با اختلاف بهترین فیلم جشنواره است. پورشیرازی باید سیمرغ بگیرد. اما بومی های سیمرغ می گیرند. پرچم شما بالاست. تا دیروز جمع بندی صحبت های هیات انتخاب با تهیه کننده و بنده این بود که فیلم از هفت نفر از اعضای هفت هیات انتخاب رای مثبت گرفت و حتی شنیدیم که رئیس جشنواره از فیلم و خود دفاع کرده است. رای هیات انتخاب علیه اعضای نمادین پروانه نمایش.

و در نهایت این امر محقق شد. دولتی که مدعی شد و قرار بود فضا را باز کند! جشنواره ای که می گفت عجله کنید فیلم هایتان را بفرستید که مثل سه سال پیش نیستیم شق القمر را می شناسیم… حالا حتی فیلم منتخب هیات انتخاب هم رد می شود!

سال گذشته به دلیل خفقانی که در فضا احساس می کردم، صراحتا با ارائه فیلم به جشنواره مخالفت کردم، اما امسال با وجود بدبینی عمیقی که داشتم، آنقدر پیام دادند و آنقدر شعار دادند که دیگر حواسم نبود. توجیه در مقابل دیگران تحلیل همکاران این بود که فجر فضا را برای شرایط اکران و بازگشت سرمایه فراهم می کند و از همه مهمتر تعدادی از ایرانی ها مانند خارجی ها این فیلم را خواهند دید اما دیدیم که نشد. بله دوستان اینها بیشتر ناخن خشک هستند تا حرف.

در این خیال پردازی که دارند اکسیر می سازند، چیزی جز یک قلب تاریک به دست نیامد.

می گویند راز عشق را نگو و نمی شنوی / مشکل داستانی است که می گویند.

اما محمود گبرلو یکی از اعضای هیات انتخاب جشنواره یادداشتی را در صفحه مجازی خود منتشر کرد و درباره روند انتخاب آثار و برخی از مسائل پیش آمده توضیحاتی داد. وی در بخشی از یادداشت خود نوشت:

وی ادامه داد: در اواسط داوری آثار اعلام کردند برخی از فیلم‌هایی که ظاهرا مورد پسند اکثریت اعضا قرار گرفته است مانند «پسر»، «رکسانا» و «بدون سروصدا» ممنوعیت قانونی دارند و به اشتباه در دسترس قرار گرفته‌اند. به هیئت انتخاب برای تماشای فیلم خیلی دلشکسته بودیم چون یکی از این فیلم ها می توانست انقلابی در سینمای ایران ایجاد کند، با اکراه آن را از جدول انتخاب حذف کردیم.

همچنین هیئت انتخاب فیلم هایی را پیشنهاد کرد که از مسابقه حذف شدند یا به دلیل منع قانونی انتخاب نشدند، مانند «پسر پیر» یا برخی فیلم هایی که در سال های گذشته حساسیت هایی داشتند و اکران عمومی نشدند، مانند «قاتل و Wild”، با توافق سازندگان آن در بخش ویژه ای نمایش داده می شود.

اما در نهایت؛ فیلم هایی را دیدیم که در جشنواره ثبت نام کردند و دبیرخانه در اختیار ما گذاشت، حتما فیلم های دیگری هم هست که ندیدیم. هیئت انتخاب بر اساس قدرت، مهارت و درایت خود انتخاب کردند.

از فیلم هایی که ممنوعیت اکران در فجر دارند تا افزایش 1600 درصدی هزینه ثبت فیلمنامه!

پیش از این حمید نعمت الله کارگردان فیلم سینمایی «قاتل و وحشی» در یادداشتی نوشته بود: پس از گذشت شش سال از ساخت فیلم «قاتل و وحشی» و بلاتکلیفی در صدور مجوز نمایش این اثر علیرغم پیگیری هایم. و درخواست، نمایش این فیلم امکان پذیر نبوده است در رابطه با «قاتل و وحشی» همیشه سعی کرده ام ارتباط و کنجکاوی مخاطب را از سایه دور نگه دارم. کلمه توقیف گرچه به نظر می رسد سکوت و اطاعت بنده مسئولین را از خود سلب کرده است، به طوری که هر سال با انواع دروغ ها، «قاتل و بربر» را به سال بعد و مسئول بعدی می فرستند تصمیم گرفتم درخواستم را عمومی کنم.

اکنون با توجه به فرصت جشنواره فجر، برای پیگیری حقوق این اثر، تقاضا دارم فیلم «قاتل و وحشی» را برای یک بار نمایش در کوچکترین سالن جشنواره اکران کنید.

به گفته محمود گبرلو و محمدرضا مصباح، یکی دیگر از اعضای هیات انتخاب، برای فیلم هایی که در بخش «سودای سیمرغ» قرار نگرفته اند، کمک هزینه ویژه در نظر گرفته شده است.

تهیه کنندگان سینمای ایران جلسه فوق العاده ای برگزار کردند

جلسه فوق العاده شورای عالی تهیه کنندگان سینمای ایران پس از چندین ماه با حضور نمایندگان معرفی شده جامعه صنفی برگزار شد. در این جلسه با حضور روح الله حسینی معاون نظارت و ارزشیابی سازمان سینمایی که به دعوت دبیر شورا به عنوان میهمان در این نشست حضور داشت، مشکلات و مسائل فی مابین شورای عالی تهیه کنندگان و سازمان سینمایی مطرح شد. سازمان سینمایی مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

قیمت بلیت سینما، تمدید مدت اعتبار پروانه ساخت فیلم، تسهیل شرایط برای تهیه کنندگان و کارگردانان مجرب، مشکلات اقتصادی به ویژه فیلم های غیر کمدی و پیچیدگی نمایش فیلم های دیگر ژانرها، لزوم برنامه ریزی برای اکران و صرفه جویی اقتصادی. از جمله فیلم های خانوادگی و به ویژه اجتماعی. با معاون نظارت و ارزشیابی رئیس جمهور گفتگو شد.

مشکلات تولیدکنندگان با پلتفرم ها چیست؟

هفته گذشته جلسه هیات مدیره انجمن تهیه کنندگان مستقل سینمای ایران با حضور اعضای هیات داوران و کمیته حقوقی انجمن برگزار شد. در این جلسه برخی مشکلات تولیدکنندگان در ارتباط با پلتفرم ها با حضور سید علی اکبر محمودی مهریزی در خصوص عدم استفاده از تهیه کننده حرفه ای در تولید سکوها مطرح شد. در این دیدار سید غلامرضا موسوی، مرتضی شعیشته، سلیمانعلی محمد، محمدرضا مصباح، ساسان سالور، سعید خانی، سیدمحسن جاهد، امیر شروین، روح الله حجازی، جلیل اکبری صحت، سید حسین حقگو، جلال دری و علی ستودنیا حضور داشتند. در این جلسه

در این جلسه بر حضور افراد غیرحرفه ای در عرصه تولید بر روی پلتفرم ها که تاکنون مشکلات زیادی را به دنبال داشته و استفاده از تولیدکنندگان حرفه ای تاکید شد. از دیگر موارد مطرح شده در این جلسه، نمایش فیلم های خارجی بدون دریافت حق نمایش بود. هیئت مدیره انجمن از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خواست تا نسبت به کپی رایت فیلم های نمایش داده شده در سکوها توجه لازم را داشته باشد.

حکم جدید بهروز شعیبی

پس از موافقت بهروز شعیبی مدیرعامل و رئیس هیئت مدیره انجمن سینمای جوانان ایران با استعفای سیدمحمدهادی آقاجانی، آرش رصافی به سمت معاونت تولید و پشتیبانی فنی انجمن منصوب شد.

از فیلم هایی که ممنوعیت اکران در فجر دارند تا افزایش 1600 درصدی هزینه ثبت فیلمنامه!

افزایش 1600 درصدی هزینه ثبت فیلمنامه در خانه سینما!

خانه سینما اخیرا هزینه ثبت فیلمنامه و پلان سریال را به میزان قابل توجهی افزایش داده است. بر اساس گزارش ها این مبلغ از 50 هزار تومان به 800 هزار تومان افزایش یافته است. افزایش 1600 درصدی هزینه ثبت آثار سینمایی واکنش های انتقادی بسیاری را از سوی فیلمنامه نویسان و فعالان عرصه سینما برانگیخته است.

این افزایش هزینه به خصوص برای نویسندگان سریال به مشکل تبدیل شده است. آنها برای ثبت هر قسمت از سریال خود باید 800 هزار تومان بپردازند. مثلا یک سریال 10 قسمتی برای ضبط در سینما 8 میلیون تومان هزینه دارد.

این هزینه ها در حالی به نویسندگان تحمیل می شود که در این مرحله اکثر پروژه ها هنوز کارگردان و تهیه کننده ندارند. فیلمنامه نویسان صرفا برای ثبت ایده و طرح خود مجبور به پرداخت چنین مبالغ سنگینی هستند که می تواند مانعی جدی برای ورود و ادامه فعالیت افراد خلاق در این عرصه باشد. افزایش این هزینه ها با اعتراض بسیاری از نویسندگان و سینماگران مواجه شده است. آنها این تصمیم را غیرمنصفانه می دانند و معتقدند چنین مبالغی فشار زیادی بر دوش افرادی که در مراحل اولیه کار خود هستند وارد می کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *