آخرین مطالب

همکاران

سوالات خودرویی کمیسیون صنایع از وزیر صمت چیست؟| دولت از خصوصی‌ سازی صنعت خودرو ترس دارد

امید محمدی; بازار: سید محمد اتابک وزیر صلح صبح امروز و سه شنبه برای ارائه گزارشی از صنعت خودرو و سایر صنایع به کمیسیون صنایع و معادن شورای اسلامی دعوت شد. افزایش نرخ ارز در کنار رشد قیمت مواد اولیه و عرضه محدود خودروهای وارداتی به بازار، تعادل در تولید و فروش خودرو را بر هم زده است. «سید محمد اتابک» اکنون متولی اصلاح ساختار صنعتی است که نیاز به اصلاحات اساسی دارد و باید بر اساس ساختار فعلی صنعت خودرو استراتژی تدوین و اجرا کند. با توجه به اینکه سیاست گذاری در صنعت خودرو با هدایت سیدمحمد اتابک در وزارت ایمنی به ایدرو بازگشته است، فرشاد مقیمی نیز به عنوان یکی از مدیران اصلی با چالش های زیادی مواجه است. از این رو برای بررسی موارد یاد شده با «مصطفی پوردهقان اردکانی» عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس گفت وگو کردیم.

موضوعاتی مانند آخرین تحولات صنعت خودرو، خصوصی سازی، عرضه خودرو در بورس کالا، نقش شورای رقابت و سازوکار واردات خودرو توسط وزیر پیگیری می شود.

* شنیده ها حاکی از دعوت سید محمد اتابک وزیر صمت به کمیسیون صنایع و معادن مجلس است. دلیل این حضور چیست؟

کمیسیون صنایع و معادن شورای اسلامی از وزیر صمت دعوت کرد تا در روزهای یکشنبه و سه شنبه گزارشی از صنایع مختلف از جمله خودروسازی ارائه کند. همچنین موضوعاتی مانند آخرین تحولات صنعت خودرو، خصوصی سازی، عرضه خودرو در بورس کالا، نقش شورای رقابت و سازوکار واردات خودرو توسط وزیر امنیت پیگیری می شود.

دولت یا از خصوصی سازی می ترسد یا دیگران را از این کار در صنعت خودرو می ترساند

* علیرغم اینکه وزیر صمت با شرط خصوصی سازی مسئولیت این وزارتخانه را پذیرفت، خبرهایی از تلاش برای انتصاب مدیر جدید دولتی در «گروه صنعتی ایران خودرو» شنیده می شود. آیا این خودروساز به بخش خصوصی واگذار می شود؟

بوروکراسی 40 ساله دولت همچنان بر صنعت خودرو حاکم است و به نظر نمی رسد که به سادگی کناره گیری کند. اگرچه در سال‌های اخیر گام‌هایی در جهت خصوصی‌سازی برداشته شده است، اما دولت همچنان مالک دو خودروساز بزرگ است و در این زمینه دیدگاه حاکمیتی دارد. دولت چهاردهم باید آماده واگذاری صنعت خودرو به بخش خصوصی باشد.

اگر قرار است یک شرکت خودروسازی مستقل عمل کند و مولد باشد، باید به این سمت هدایت شود. اما دولت یا از خصوصی سازی می ترسد یا دیگران را در صنعت خودرو می ترساند. شاید نگرانی هایی در مورد ایجاد تنش ها یا مشکلات جدید وجود داشته باشد. با این حال صنعت خودرو به «دولت چهاردهم» نیاز دارد تا این نوزاد 40 ساله را روی پای خود بگذارد.

با حضور وزیر حراست در کمیسیون صنایع و معادن، ایرادات سامانه یکپارچه، مشکلات واردات خودرو ناشی از مداخله بانک مرکزی در تامین ارز و سیاست های وزارت حراست خواهد شد. مورد بررسی قرار گیرد.

* در یک سال اخیر شاهد واردات یک برند یا محصول توسط چند شرکت بودیم و سامانه یکپارچه فروش خودروهای وارداتی نیز عرضه قطره چکانی ایجاد کرده است. آیا کمیسیون صنایع سوالی از وزیر خواهد داشت؟

بله، این یکی از موضوعاتی است که کمیسیون صنایع و معادن شورای اسلامی آن را پیگیری می کند. اعضای کمیسیون پیام های زیادی در این زمینه از سوی مشتریان دریافت کردند. برخی از دلسوزان در بدنه حریم خصوصی نیز نکاتی را در این خصوص به کمیسیون منتقل کردند و شرکت های رقیب نیز در این زمینه پیام دادند. با حضور وزیر حراست در کمیسیون صنایع و معادن، ایرادات سامانه یکپارچه، مشکلات واردات خودرو ناشی از دخالت بانک مرکزی در تامین ارز و سیاست گذاری وزارت حراست. مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

* کمیسیون صنایع و معادن شورای اسلامی برنامه ای برای حمایت از ساخت قطعات خودرو دارد؟

بله، سیاست گذاری در حوزه تولید داخلی قطعات خودرو باید بر حمایت از تولید داخلی، بدون تحمیل ضرر به مشتریان متمرکز شود. این حمایت باید با بهبود کیفیت و سهولت عرضه همراه باشد. کمیسیون صنایع و معادن از ساخت قطعات خودرو با رعایت این شرایط حمایت می کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *