سلبریتی‌ها بخوانند؛ اعتماد عمومی در مواقع بحران به آنان چقدر است؟

40.5 درصد از مردم گفتند که اگر یک سلبریتی در زمان بحرانی مانند سیل یا زلزله از مردم پول جمع کند، به اقدامات آن سلبریتی اعتماد نخواهند کرد.

حسین قره: پیدایش و ظهور پدیده سلبریتی محصول یک تاریخ است، ریشه لغوی آن در یونان باستان و اساطیر آن سرزمین است. اگرچه در تاریخ معاصر ستارگان و سوپراستارها از فرهنگ آمریکایی و ضد فرهنگ اروپایی می آمدند (برخلاف فرهنگ آمریکایی، اصطلاح ضد فرهنگ برای گروه های موسیقی و هنری اروپایی که در آمریکا مورد استقبال قرار می گرفتند به کار می رفت)، اما این عمل به تهاجم فرهنگی نیز ترجمه شده است. .) اما این اصطلاح محدود به هنر و فرهنگ نبود و به همه افراد تأثیرگذار تعمیم یافت. در دنیای جدید، الگوها و خدایان یونانی به شکلی مدرن تجلی یافتند، همانطور که ورزشکاران، نمایشنامه نویسان، هنرپیشه ها و خدایان (شرور و غیره) از چهره های فرهنگ یونانی مورد احترام و ستایش بودند، همین الگو در این روزگار نیز تکرار شد. این ارقام گاهی ضد فرهنگ رسمی بودند. و گاه با تجارت سیاه و قاچاق و کشتار محبوب و الگو می شدند. بیشتر سینمای آمریکا به این سلبریتی ها اشاره دارد، از سه گانه پدرخوانده تا صورت زخمی، از پابلو اسکوبار تا آل کاپون.

فرهنگ هواداری و شیفتگی به سلبریتی ها ترکیبی از اطاعت محض و بیگانگی است، پدیده ای عجیب که نوجوانان و جوانان را با هنرمندان و شخصیت های آن دوران پیوند می دهد. از ابتدای کنسرت «الویس پریسلی» یا «مایکل جکسون» و… تا پایان آن، خیلی ها از هیجان غش می کنند یا جیغ می زنند و سازهای عشق را می سوزانند و… نمونه های دیگر تجلی. از این احساسات می توان دید. این نوع هواداری در بین ایرانیان از قبل از انقلاب نیز از طبقه متوسط ​​و بالا شروع شد، آنها در سال های اولیه انقلاب با این پدیده مواجه شدند و تا زمانی که چهره ها از اواسط دهه هفتاد به دست آمد، توسط انقلابیون سرکوب شد. اما جوانان دهه هشتاد و نود همان شیفتگی را برای افراد مشهور مورد علاقه خود دارند که جوانان اروپا، آمریکا و آسیای شرقی برای چهره خود فکر می کنند. بهره برداری از سلبریتی ها برای مقاصد سیاسی از اواسط دهه هشتاد آغاز شد و حتی تئوریزه شد، پروژه ای که به دلیل گرایش چهره ها بر خلاف میل سیاستمداران و دولتمردان به چالشی بزرگ تبدیل شد.

اکنون مرکز پژوهش‌های مجلس که یکی از دقیق‌ترین مراکز نظرسنجی در ایران است، گزارشی را بر اساس تحقیقات و جمع‌آوری داده‌ها ارائه کرده است که می‌تواند با جامعه‌شناسان و تحلیل‌گران در میان بگذارد تا ارتباط مردم با چهره‌ها را بهتر بشناسد. و شخصیت ها

احساس مثبت برای کلمه سلبریتی

در مقدمه این تحقیق آمده است: «نظرسنجی ملت در مرداد ماه 1403 نظرسنجی فعلی را انجام داد و جامعه آماری این نظرسنجی کلیه افراد 15 سال به بالا در کل کشور بود که در این نظرسنجی تعداد 1200 پرسشنامه جمع آوری شد. از طریق تلفن از این جامعه آماری، هدف از انجام این نظرسنجی، سنجش دیدگاه مردم نسبت به فرهنگ سلبریتی و هواداری بود جامعه ایرانی

در این تحقیق آمده است که «پس از ارائه یک تعریف ساده از کلمه سلبریتی به همه پاسخ دهندگان، 53.5 درصد از آنها اظهار داشتند که نسبت به کلمه سلبریتی احساس مثبت یا کاملاً مثبت دارند، در حالی که 18.1 درصد اظهار داشتند که احساس منفی دارند. یا احساس کاملا منفی.» آنها نسبت به این کلمه منفی هستند. همچنین 26 درصد اظهار داشته اند که هیچ احساس مثبت یا منفی نسبت به کلمه سلبریتی ندارند.

43.3 درصد از مردم گفتند که حداقل یک سلبریتی مورد علاقه دارند، در حالی که 57 درصد گفتند که هیچ سلبریتی مورد علاقه ای ندارند. میانگین شاخص هواداران در میان افرادی که گفته اند حداقل یک سلبریتی محبوب دارند 3.9 از 10 است.

سلبریتی؛ مرد و زن / سینماتیک یا ورزشکاران محبوب ترند

در بخشی دیگر از این نظرسنجی آمده است: در فرهنگ شهرت، سلبریتی و هواداری دو روی یک سکه هستند، اساساً بدون وجود جامعه هواداران، پدیده ای به نام سلبریتی نمی تواند در خارج ظاهر شود. طرفدارانی که یک سلبریتی را تا سر حد عبادت دوست دارند و برای حمایت از او به فعالیت های هواداری می پردازند در این بخش برای اولین بار در ایران سعی شده است شاخصی برای سنجش شدت آن طراحی شود لازم به ذکر است که این شاخص بر اساس ترجمه و سپس بومی سازی یک مطالعه جهانی طراحی شده است.

در بخش دوم پرسشنامه از پاسخ دهندگان خواسته شد تا نام محبوب ترین سلبریتی های ایرانی و غیرایرانی خود را اعلام کنند، اما به دلیل تعداد زیاد نام های ذکر شده، نام این سلبریتی ها و فراوانی آنها در این مورد لحاظ نشده است. گزارش دهید. پس از دسته بندی اسامی این افراد، اطلاعات جنسیت، زمینه فعالیت و محل فعالیت این سلبریتی ها در زیر آورده شده است.

نتایج این بخش دارای یک نکته قابل توجه است که مردان سلبریتی های مرد را دوست دارند و زنان بیشتر سلبریتی های زن را. اگرچه طرفداری از یک سلبریتی مرد در هر دو گروه جنسیت بیشتر است، نتایج آماری نشان می‌دهد که مردان به احتمال بیشتری نسبت به زنان یک سلبریتی مرد هستند (96.9 در مقابل 79.3 درصد) و زنان بیشتر از مردان یک سلبریتی زن هستند (20). 7 در مقابل 3.1 درصد).

همچنین حدود دو سوم پاسخگویان (65.3 درصد) کلمه سلبریتی را شنیده اند و در مقابل 34.4 درصد از این جامعه آماری، این کلمه حتی به گوش آنها هم نرسیده است. 40.5 درصد از مردم گفتند که اگر یک سلبریتی در زمان بحرانی مانند سیل یا زلزله از مردم پول جمع کند، به اقدامات آن سلبریتی اعتماد نخواهند کرد. همچنین در نتایج این تحقیق آمده است که 46.6 درصد از مردم فقط سلبریتی زندگی می کنند. ایران را دنبال می کنند و 26.4 درصد اصلا سلبریتی ها را دنبال نمی کنند. بر این اساس، 4.3 درصد تنها سلبریتی های ایرانی مقیم خارج از کشور را دنبال می کنند و 20.1 درصد گفته اند که «هر دو گروه را به یک اندازه دنبال می کنند».

40.7 درصد از سلبریتی های مطرح نامبرده در حوزه «سینما و تلویزیون»، 24.8 درصد در حوزه «ورزش» و 12.4 درصد در حوزه «موسیقی» فعالیت می کنند. ضمن اینکه حوزه فعالیت 6.5 درصد از این سلبریتی ها «مذهب» است. همچنین 5.3 درصد از سلبریتی های نام برده در حوزه «سیاست» فعال هستند.

بر اساس نتایج، زنان بیشتر از مردان طرفدار افراد مشهور در حوزه «سینما و تلویزیون» هستند، در حالی که مردان در حوزه «ورزش» محبوبیت بیشتری دارند.

با افزایش سطح تحصیلات، درصد بیشتری از یک سلبریتی در حوزه «سیاست» و درصد کمتری از سلبریتی ها در حوزه «مذهبی» حمایت می کنند.

جوانان بیشتر از افراد بالای 35 سال طرفدار یک سلبریتی در حوزه «سینما و تلویزیون» و «موسیقی» هستند، در حالی که افراد بالای 35 سال بیشتر از یک سلبریتی در حوزه «مذهب» نام برده اند. یا «سیاست».

دوست دارم اما اعتماد ندارم

سلبریتی ها به عنوان چهره های شناخته شده در عرصه های مختلف مانند سینما و تلویزیون، موسیقی، ورزش و حتی تجارت اغلب نقش مهمی در شکل گیری نگرش و رفتار عمومی ایفا می کنند. مردم به طور طبیعی به افرادی که به نظر می رسد در زندگی خود موفق هستند اعتماد دارند و تحت تأثیر توصیه ها و نظرات آنها در زمینه های مختلف مانند مد، سبک زندگی، خرید محصولات مصرفی و مسائل سیاسی و اجتماعی این موضوع در واقع مبنای نظریه ای به نام «اعتبار منبع» است که در آن بر تأثیرگذاری تأکید می کند اعتبار منبع پیام بر پذیرش آن، به عبارت دیگر، هر چه مردم منبعی را بیشتر بدانند و برایشان معتبر باشد، اکنون در این بخش، با بررسی سطح آن، بیشتر به آن اعتماد می کنند از اعتماد مردم به سلبریتی ها در چهار موضوع تبلیغ کالا، اقدامات در مواقع بحران، حمایت از نامزدهای انتخاباتی و انتشار اخبار، تلاش شده است تصویری از میزان اعتماد جامعه به سلبریتی ها ارائه شود.

به کیفیت محصول تبلیغ شده توسط افراد مشهور اعتماد کنید

در پاسخ به این سوال که «اگر یک سلبریتی محصولی را تبلیغ می کند، چگونه به کیفیت آن محصول اعتماد می کنید؟»، 62.1 درصد از پاسخ دهندگان اعتراف کردند که تبلیغات آن سلبریتی تأثیری بر میزان اعتماد آنها ندارد. همچنین 20.5 درصد در صورتی که آن سلبریتی در جامعه مشهور باشد و 15.3 درصد در صورتی که آن سلبریتی نزد فرد محبوب باشد به کیفیت آن محصول اعتماد خواهند کرد.

62.1 درصد از مردم اعتراف کرده اند که اگر یک سلبریتی محصولی را تبلیغ کند، تبلیغ او بر میزان اعتماد آنها تأثیری ندارد. همچنین 20.5 درصد گفته اند که اگر آن سلبریتی در جامعه معروف باشد و 15.3 درصد اگر آن سلبریتی برای فرد محبوب باشد، به کیفیت آن محصول اعتماد دارند.

62.1 درصد از مردم گفتند که اگر یک سلبریتی در انتخابات از شخصی حمایت کند، حمایت آن سلبریتی برای آنها مهم نیست. همچنین 19.3 درصد به حمایت سلبریتی در صورت معروف بودن در جامعه و 15.9 درصد در صورت محبوبیت سلبریتی نزد فرد اعتماد دارند.

40.5 درصد از مردم گفتند که اگر یک سلبریتی در زمان بحرانی مانند سیل یا زلزله از مردم پول جمع کند، به اقدامات آن سلبریتی اعتماد نخواهند کرد. همچنین 34.8 درصد در صورت معروف بودن در جامعه و 22.8 درصد در صورت محبوبیت افراد مشهور به اعمال افراد مشهور اعتماد دارند.

59.7 درصد مردم اعتراف کرده اند که اگر یک سلبریتی در جامعه خبری اعلام کند به اخبار منتشر شده توسط او اعتماد نمی کنند. همچنین 24 درصد به آن خبر اعتماد خواهند کرد که آن سلبریتی در جامعه مشهور باشد و 14.1 درصد اگر آن سلبریتی برای فرد محبوب باشد.

اکثر مردم (83.7 درصد) گفته اند که افراد مشهور باید حتما مالیات بپردازند، در حالی که 11.6 درصد معتقدند که باید از پرداخت مالیات معاف شوند.

همچنین در نتایج این تحقیق آمده است که 46.6 درصد افراد تنها سلبریتی های مقیم ایران را دنبال می کنند و 26.4 درصد به هیچ عنوان سلبریتی ها را دنبال نمی کنند. بر این اساس، 4.3 درصد تنها سلبریتی های ایرانی مقیم خارج از کشور را دنبال می کنند و 20.1 درصد گفته اند که «هر دو گروه را به یک اندازه دنبال می کنند».

این پژوهش توسط «دکتر وحید کشفی نیا» و «محمد جواد بادین فکر» در مرکز افکارسنجی ملت تهیه و تنظیم شده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *