آخرین مطالب

همکاران

سرکوب نرخ ارز توان رقابت را از شرکت‌های دانش‌بنیان می‌گیرد

«عبدالناصر همتی» روز دوشنبه 26 آذر 1403 طی سخنانی در حاشیه مراسم امضای تفاهم نامه بین این وزارتخانه و معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری در جمع خبرنگاران به امضای تفاهم نامه اشاره کرد. توافق با معاونت علمی ریاست جمهوری در راستای حمایت از محصولات دانش بنیان تولید نخبگان جوان کشور. و گفت: هدف ما تقویت و افزایش قدرت شرکت های دانش بنیان به حدی است که بتوانند محصولات خود را در سطح جهانی و حتی تولید فرامرزی به بازار عرضه و عرضه کنند. به دست آوردن

وی افزود: به نظر من این فرصت بسیار خوبی در شرایط تحریم است تا بتوانیم برخلاف توسعه صادرات این محصولات، محصولات و قطعات مورد نیاز خود را از طریق ترخیص در کشور وارد کنیم. “

همتی ادامه داد: خوشبختانه در مدت اخیر تلاش خوبی از سوی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری در این زمینه صورت گرفته است و امیدواریم بتوانیم صادرات محصولات دانش بنیان خود را گسترش دهیم. تا جایی که بتوانیم.»

وزیر اقتصاد تصریح کرد: این قرارداد در سطح محصولات کوچک شرکت های دانش بنیان کار می کند و می توانیم آن را در سطح کشورهای همسایه نیز توسعه دهیم.

همتی بیان کرد: در حال حاضر واردات کشورهای همسایه ما بالغ بر هزار میلیارد دلار و کل صادرات ما به این کشورها تنها 27 میلیارد دلار است، در حالی که با تکیه بر توانمندی می توانیم به میزان صادرات خود به مراتب فراتر از این رقم برسیم. شرکت های دانش بنیان .

وزیر اقتصاد با اشاره به بازدید از نمایشگاه «ایرانسخت» افزود: بر اساس آنچه امروز در نمایشگاه «ایرانسخت» دیدیم، پتانسیل بسیار بالایی برای این نوع صادرات در کشور وجود دارد.

همتی بیان کرد: یکی از مهم ترین دغدغه های شرکت های دانش بنیان حاضر در نمایشگاه، واردات کالاهای مشابه خارجی توسط برخی دستگاه ها برای محصولاتی است که تولید می کنند و تمام تلاش خود را برای جلوگیری از این امر به کار خواهیم بست.

وی یادآور شد: البته بخشی از دلیل این امر به دلیل سرکوب نرخ ارز است که واردات محصولات مشابه را ارزان می کند و توان رقابت را از شرکت های دانش بنیان ما می گیرد.

وزیر اقتصاد افزود: خوشبختانه با تصمیم دولت در مورد ارز توافقی این اتفاق تقریبا منتفی شده است و امیدواریم شاهد توقف واردات کالاهایی باشیم که توسط شرکت های دانش بنیان در داخل کشور تولید می شود.

وی یادآور شد: در این زمینه شرکت مادر سرمایه گذاری خارجی ایران (IFIC) در خدمت شرکت های دانش بنیان است و ما نیز از آن حمایت می کنیم تا در این راستا به وظایف خود با قوت بیشتری عمل کند.

وزیر اقتصاد در پاسخ به سوالی مبنی بر سرمایه گذاری های وزارت اقتصاد از طریق IFIC در کشورهای خارجی گفت: بحث سرمایه گذاری های انجام شده از طریق شرکت مادر تخصصی سرمایه گذاری خارجی ایران بیشتر یک بحث بین المللی است و به اشتراک گذاشته و شریک شده ایم. با دولت های خارجی از جمله بانک توسعه. ایران و مصر که 40 درصد سهام آنها متعلق به ایران است و در برخی کشورهای دیگر از جمله پاکستان نیز سرمایه داریم.

همتی در پاسخ به سوال دیگری شایعه توقف جلسات هیات اعزامی را تکذیب کرد و گفت: فقط جلسات هیات عالی این شورا مدتی برگزار نشد و از هفته آینده دوباره شروع به کار می کند.

همچنین وی در پاسخ به سوالی مبنی بر تکمیل قانون تامین مالی تولید، گفت: آیین نامه این قانون در حال تکمیل است که آیین نامه اعتبارسنجی که دیشب در هیات دولت ارائه و بررسی شد و برخی از بندهای آن. که قبلا انجام شده نیز عملیاتی شده است، از جمله تامین مالی زنجیره تولید بر اساس اسناد اعتباری که در حال اجراست.

وزیر اقتصاد با تایید خبر توقف کوتاه مدت صدور پروانه کسب، این موضوع را ناشی از برخی ابهامات ناشی از اعتراض برخی دستگاه ها دانست و گفت: دستور آغاز روند بررسی و صدور پروانه کسب را صادر کرد. سه هفته پیش./مهر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *