آخرین مطالب

همکاران

رفتار توهین‌آمیز و غیرفرهنگی با بانوان تئاتر ایران

مازیار رضاخانی درباره روند شکل گیری و برگزاری این رویداد هنری گفت: برنامه ریزی برای جشنواره «خوشه پروین» از تابستان امسال آغاز شد که البته این جشنواره ربطی به پروین اعتصامی ندارد. «خوشه پروین» در صورت فلکی معروف به «هفت خواهر» است. این جشنواره برای بانوان تئاتر ایجاد شده و اولین کارگردانان این عرصه را معرفی می کند.

وی ادامه داد: تلاش می کنیم در راستای توانمندسازی بانوان هنرمند تئاتر حرکت کنیم تا بانوان هنرمند جدای از بازیگری در عرصه های مختلف از جمله کارگردانی، تهیه کنندگی و… تجربیات جدیدی داشته باشند.

رضاخانی درباره زمان و مکان جشنواره تئاتر “خوشه پرورین” گفت: این جشنواره از 15 تا 21 آذرماه همزمان در تماشاخانه و برج آزادی برگزار می شود. آثار صحنه ای جشنواره در تئاتر دا و بخش های پرفورمنس، ویدئوآرت و اینستالیشن نیز در برج آزادی اجرا می شود.

دبیر جشنواره «خوشه پروین» با اشاره به اینکه پیش از این قرار بود موسسه فرهنگی اکو که در حال حاضر ریاست آن را پاکستان بر عهده دارد، حامی این جشنواره باشد. اکو چند روز قبل از جشنواره خلف به ما قول داده بود که جوایز بدهیم و همچنین سالن موسسه جشنواره را میزبانی کنیم. سعدخان به ما گفت که هنرمندان حاضر در جشنواره را نمی شناسم و باید آثار را ببینم و در نهایت به بدترین شکل ممکن به ما گفت که درهای موسسه فرهنگی اکو را به روی ما باز نمی کند. او با لحنی بد گفت جمهوری اسلامی سهم خود را به اکو نداده است.

وی یادآور شد: موضوع را با معاونت رئیس جمهور و یونسکو در میان گذاشتیم و شکایت خود را به معاونت رئیس جمهور ارائه کردیم. امیدوارم رهبران جمهوری اسلامی با این نوع رفتارهای غیر فرهنگی برخورد کنند و اجازه ندهند که با زنان هنرمند کشور این گونه برخوردهای غیر فرهنگی صورت گیرد.

رضاخانی با بیان اینکه دفتر بانوان ریاست جمهوری و یونسکو مشکلات مالی جشنواره را حل کردند، تاکید کرد: خانم آتوسا مومنی، رئیس مرکز میراث ناملموس یونسکو در ایران، بخش عمده ای از مسائل مالی جشنواره را بر عهده گرفت.

پس از مشکل ایجاد شده توسط موسسه فرهنگی اکو، دفتر بانوان ریاست جمهوری دستور حمایت مالی از جشنواره را صادر کرد. با وعده اکو به برج آزادی رفتیم و برج آزادی با آغوش باز برنامه های خود را لغو کرد و میزبان این جشنواره شد که یک رویداد فرهنگی با حضور بانوان هنرمند تئاتر کشور است.

دبیر جشنواره تئاتر «خوشه پروین» درباره نحوه حمایت از آثار برگزیده جشنواره گفت: مرکز میراث ناملموس یونسکو سفارش داد 10 اثر با مضامین میراث ملموس توسط بانوان هنرمند در تئاتر تولید شود. همچنین تماشاخانه DA یک ماه اجرای عمومی را به اثر انتخابی هیئت مدیره اختصاص می دهد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *