آخرین مطالب

همکاران

توسلی مهر موفق به تولید ۱۰ هزار دستگاه خودرو تجاری می شود؟| ظرفیت تولید خودروهای تجاری محدود شده است

بازار؛ گروه خودرو: چندی پیش سایپا دیزل اولین محصول دامپر جدید خود با نام KC 465 را به 10 مشتری این شرکت تحویل داد. در این مراسم جواد توسلی مهر، مدیرعامل گروه خودروسازی سایپا نیز حضور داشت و در حاشیه اعلام کرد; امسال جهش خوبی نسبت به سال گذشته در این شرکت ایجاد می شود و برای سال آینده تولید 10 هزار دستگاه خودرو تجاری در دستور کار سایپادیزل قرار دارد. به گفته کارشناسان، ادعای سایپا دیزل برای تولید 10 هزار دستگاه خودرو تجاری در سال آینده کمی دور از ذهن به نظر می رسد. از آنجایی که خودروسازان تجاری در کشور در حال حاضر از مشکل عرضه ارز و چالش های مالی رنج می برند، بنابراین شعار یا ابلاغ طرح تولید تجاری در تیراژ 10 هزار دستگاه برای سال آینده در صورت تداوم سیاست های فعلی قابل تعلیق است.

امسال صنعت خودرو در تامین و تخصیص ارز با چالش جدی مواجه است که بر اساس اظهارات این شرایط در سال آینده و همزمان با اعلام برنامه جدید تولید خودروهای تجاری توسط جواد توسعه مهر برای سایپا دیزل دشوارتر خواهد بود.

ادعاهای دیزل یا برنامه توسلی مهر

همانطور که قبلا اشاره شد جوادتسلی مهر مدعی تولید 10000 دستگاه خودروی تجاری در سال آینده شده است. اگر خودروهای تجاری مورد نظر مدیرعامل فعلی گروه خودروسازی سایپا را محصولات و کامیون های کشنده بدانیم، با توجه به آنچه گفته شد، سایپا دیزل قادر به تولید آنها در شرایط فعلی نیست. مگر اینکه مدیران ارشد دومین خودروساز بزرگ کشور موفق به رفع گلوگاه های تولید شوند. با فرض موفقیت سایپا دیزل در رفع موانع تولید، احتمالا در تامین ارز برای تولید این حجم از خودروهای تجاری با چالش مواجه خواهد شد.

از آنجایی که صنعت خودرو در سال جاری در تامین و تخصیص ارز با چالش جدی مواجه است، بر اساس اظهارات، این وضعیت در سال آینده و همزمان با اعلام برنامه جدید تولید خودروهای تجاری توسط جواد توسعه مهر برای سایپا دیزل دشوارتر خواهد شد. البته در اینجا لازم به ذکر است که سایپا دیزل در اواسط دهه 80 که در حال مونتاژ خودروهای تجاری برند ولوو در کشور بود، توانست رکورد حدود 15000 دستگاه خودروی کار و تجاری را به نام خود ثبت کند. اما با توجه به چالش های خطوط رنگ نهایی که احتمالا همچنان گلوگاه سایپا دیزل است، ممکن است این شرکت نتواند در سال آینده به تیراژ وعده داده شده دست پیدا کند.

قوانین و سیاست‌های جاری صنعتی در کشور موجب شده تا ظرفیت تجاری‌سازی با محدودیت‌هایی روبه‌رو شود و این موضوع صنعت و بازار خودروهای تجاری را به سمت واردات محصولات فرسوده سوق داده است.

قیمت CKD گران شده است

با توجه به اینکه سرمایه در گردش تولید خودروهای تجاری در کشور از طریق پیش فروش تامین می شود، دریافت تخصیص ارز و ثبت سفارش که هم اکنون فرآیندی 90 روزه دارد، زمان تامین قطعات خودروهای کاری و تجاری را به شدت افزایش می دهد. مونتاژ با توجه به قوانین و سیاست‌های جاری صنعتی در کشور، محدودیت‌هایی در ظرفیت تجاری‌سازی ایجاد شده است، این موضوع صنعت و بازار خودروهای تجاری را به سمت واردات محصولات فرسوده سوق داده است. در عین حال دستورالعمل فعلی تامین قطعات CKD باعث گرانی آن نسبت به گذشته شده و خودروسازان تجاری در کشور باید به ازای هر خودرو 3 دستگاه خودرو اسقاط کنند. حال باید منتظر ماند و دید که آیا سایپا دیزل در سال آینده موفق به ثبت رکورد 10 هزار دستگاه خودرو تجاری می شود یا مانند سایر سازندگان تجاری با چالش مالی و ارزی مواجه خواهد شد و افت تولید را تجربه خواهد کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *