یک آناکوندای بزرگ به طول 7.9 متر و وزن 199.5 کیلوگرم که به اندازه سر انسان است در جنگل های آمازون کشف شد. آناکوندای سبز شمالی توسط پروفسور فریک ونک مجری تلویزیون حیات وحش پیدا شد. ضخامت بدن بزرگترین مار جهان به ضخامت لاستیک خودرو است و این پروفسور 40 ساله از نزدیک شدن و لمس آن ترسی ندارد.
به گزارش روزیاتو، تصاویر شگفت انگیز زیست شناس هلندی را در حال شنا در کنار این آناکوندای عظیم نشان می دهد.
تا به امروز، تنها یک گونه از مار سبز آمازونی، آناکوندای غول پیکر، شناخته شده بود. اما در مطالعه جدیدی که این ماه در مجله Diversity منتشر شد، گونه جدیدی از مار سبز شمال آمازون به عنوان یک گونه متمایز تایید شده است.
پروفسور فانک می گوید: “به همراه 14 دانشمند دیگر از 9 کشور، ما کشف کردیم که بزرگترین گونه مار جهان، مار سبز آمازون که از فیلم ها و داستان های مربوط به مارهای غول پیکر می شناسیم، در واقع یک گونه متفاوت است.”
اولین گونه ای به نام آناکوندای سبز جنوبی “Eunectes murinus” است که در پرو، بولیوی، گویان فرانسه و برزیل زندگی می کند.
دومین گونه تازه کشف شده، آناکوندای سبز شمالی، Eunectes akaima است و در اکوادور، کلمبیا، ونزوئلا، ترینیداد، گویان و سورینام زندگی می کند.
بر اساس تحقیقات جدید، دو گونه آناکوندا حدود 5.5 درصد تفاوت ژنتیکی دارند که نشان می دهد حداقل 10 میلیون سال پیش از هم جدا شده اند. برای مقایسه، انسان و شامپانزه تنها حدود 2 درصد از نظر ژنتیکی با یکدیگر تفاوت دارند.
محققان می گویند این گونه تازه کشف شده در معرض تهدید است.
پروفسور فانک توضیح داد: منطقه آمازون تحت فشار شدید تغییرات آب و هوایی و جنگل زدایی مداوم است. بیش از یک پنجم آمازون از بین رفته است که 30 برابر مساحت هلند است. بقای این مارهای غول پیکر و نمادهای طبیعت ارتباط تنگاتنگی با حفاظت از زیستگاه طبیعی آنها دارد.