عجیب است؛ در روز و ماه و قرنی که بسیاری از کشورهای توسعه یافته و توسعه نیافته به دنبال حل مشکلات اقتصادی و رفاه بیشتر شهروندان هستند، در ایران موضوع ورود زنان به ورزشگاه به محل دعوا تبدیل شده است. بدتر از آن، ظاهرا این مقوله محلی جدید راهی برای نشان دادن قدرت تعدادی از مسئولان شهری در استان های مختلف ایران شده است. ورود بانوان به استادیوم ها که در یکی دو سال اخیر مربوط به استادیوم های فوتبال بوده، کم کم حل شده و اکثر شهرهایی که در لیگ برتر ایران تیم دارند با این پدیده کنار آمده اند که وجود دارد. نیازی به سخت گیری و ممنوعیت ورود زنان به ورزشگاه نیست.
البته این به معنای انجام دقیق و کامل کار نیست. چون تعداد بلیت های رزرو شده برای بانوان همچنان بسیار کم است و در برخی از استادیوم ها مکان رزرو شده برای بانوان بسیار بد است. اما از آنجایی که ماجرای حضور زنان در ورزشگاه موضوعی تقریبا جدید در ورزش و فوتبال ایران است، همین تعداد یا شاید هم شروع بدی نیست. حداقل می توان امیدوار بود که در آینده تعداد بانوانی که به ورزشگاه می آیند بیشتر شود و جایگاه بهتری به آنها داده شود. مهمتر از همه، مانند بسیاری از فعالیت های سیاسی، اجتماعی و فرهنگی، زنان می توانند با خانواده خود در ورزشگاه حضور یابند. اگرچه نزدیک به دو سال است که این موضوع در بسیاری از شهرهای ایران جا افتاده است و زنان دیگر مانند گذشته با تابلوی ممنوعیت ورود به ورزشگاه مواجه نیستند، اما همچنان شهرهایی هستند که این مجوز را صادر نمی کنند.
مجوزی که البته ربطی به مسئولان ورزش و فوتبال ندارد و سایر نهادها در این زمینه نظر دارند.
عجیب ترین شهر در این زمینه اصفهان است. یکی از شهرهای بزرگی که با وجود داشتن دو تیم سپاهان و ذوب آهن در لیگ برتر اجازه حضور بانوان برای تماشای بازی های لیگ برتر را به ورزشگاه نمی دهد. پس از تصمیم کمیته انضباطی برای انجام بازی سپاهان – پرسپولیس با حضور تماشاگران زن، این شهر چنین تابویی را شکست و با استقبال بی نظیر بانوان از یک بازی فوتبال همراه شد. به طوری که مسئولان این شهر از رکوردشکنی دختران خود در یک بازی غافلگیر شدند. اما نکته عجیب اینجاست که بلافاصله پس از آن بازی که تنها با حضور تماشاگران زن برگزار شد، مسئولان شهری اصفهان بار دیگر درهای ورزشگاه را به روی بانوان بستند و اعلام کردند که ورود آنها به ورزشگاه برای تماشای لیگ برتر ممنوع است. بازی ها
اهواز در این زمینه دست به اقدام عجیبی زده است. این شهر یکی دیگر از شهرهای ایران است که حتی با وجود تاکید فیفا و کنفدراسیون فوتبال آسیا، پس از صدور مجوز ورود زنان به ورزشگاه از سوی مسئولان ورزشی و نظارتی، اجازه ورود زنان به ورزشگاه را نمی دهد.
اهوازی ها حتی با اجرای تصمیم کمیته انضباطی برای انجام بازی فولاد و ملوان تنها با حضور تماشاگران زن موافقت نکردند تا مشخص شود این اتفاق فراتر از یک رویداد ورزشی است و سایر نهادها نیز نظر خود را دارند. در این رابطه به غیر از این دو شهر، دختران تبریزی نیز در این شهر با اتفاقات عجیبی دست و پنجه نرم می کنند. از آنجایی که خیلی ها خبر داده بودند که خانم ها هم می توانند برای تماشای بازی های تراکتور که تیم بسیار پرطرفداری است به ورزشگاه بروند، انتظار می رفت زودتر درهای ورزشگاه به روی بانوان باز شود، اما تبریز جزو شهرهایی است که اخیرا ممنوع شده است. برای ورود بانوان به ورزشگاه اما با یک سری محدودیت های خاص اعمال می کند. عجیب است که مسئولان این شهر اخیرا در اقدامی خبرساز دیگر بدون اشاره به محدودیت های فوتبالی اعلام کرده اند که تنها چهار روز پس از صدور مجوز حضور بانوان در سالن های ورزشی تبریز ممنوع شده است. این خبری است که ایسنا چندی پیش به تفصیل به آن پرداخته و در بخشی از گزارش خود نوشت: روز یکشنبه 25 آذرماه، اداره ورزش و جوانان شهرستان تبریز اعلام کرد که حضور تماشاگران زن در مسابقات لیگ دسته یک کشور در تبریز خواهد بود. اما روز سه شنبه 27 دی ماه، نیروهای انتظامی از ورود تماشاگران و اصحاب رسانه به سالن شهید اقدمی تبریز برای دیدار تیم های بسکتبال مقاومت جلوگیری کردند. شهرداری تبریز و آقاب تهران.
این در حالی بود که باشگاه مقاومت شهرداری تبریز در پوستر این بازی حضور بانوان در سالن را بلامانع اعلام کرده بود. پویا قنبری، سرمربی تیم بسکتبال مقاومت شهرداری تبریز نیز به این موضوع واکنش نشان داد و گفت: متأسفانه بر خلاف صدور مجوز برای حضور بانوان تماشاگر در سالن، مسئول حراست گفت که اگر بانوان وارد سالن شوید، امنیت سالن را به عهده نمی گیرد.» احساس لجبازی میکنم این رفتار شایسته مادران و خواهران بازیکنان ما نبود که در نهایت باعث از بین رفتن تمرکز آنها شد. من نمی دانم چه کسی جرات دارد از دستور شورای امنیت و استاندار سرپیچی کند و امیدوارم دیگر شاهد این حوادث نباشیم.»
لازم به ذکر است روز یکشنبه 25 آذرماه مهدی نوایی رئیس اداره ورزش و جوانان شهرستان تبریز پس از جلسه هماهنگی جهت حضور بانوان در لیگ های فوتسال، والیبال و بسکتبال کشور در اماکن ورزشی شهر تبریز صادر کرد. مجوز حضور هواداران و تماشاگران زن در لیگ های کشوری. استاندار اعلام کرد. اما یداله جهان آرا فرمانده انتظامی شهرستان تبریز روز پنجشنبه کل ماجرا را زیر سوال برد. وی بیان کرد: حضور بانوان در اماکن ورزشی مستلزم ایجاد زیرساخت است و این زیرساخت فقط صندلی و جایگاه نیست، مشکلی با حضور بانوان هوادار در بازی های تراکتورسازی نداشتیم بلکه برای سالن های ورزشی سرمایه گذاری شد. و زیرساخت ها باید حفظ شود نظر فرماندهی استان بر این است که در فصل جاری امکان ورود بانوان تماشاگر به سالن های ورزشی وجود ندارد و تلاش می کنیم مشکل را حل کنیم. برای فصل بعد