آخرین مطالب

همکاران

تامین و خرید قطعات خودروهای خارجی بهتر از چینی| خودرو صفر مونتاژی بخریم یا وارداتی؟

امید محمدی; بازار: خرید خودرو در شرایط کنونی که خودرو به عنوان کالای سرمایه ای محسوب می شود، نسبت به گذشته بسیار دشوارتر شده است. با توجه به تسلط چشمگیر خودروسازان چینی در بازار محصولات مونتاژی و وارداتی، انتخاب خودرویی با کیفیت به یکی از چالش های اصلی مشتریان تبدیل شده است. اگرچه در سال های اخیر توجه زیادی به قابلیت های فنی و آپشن های مختلف به ویژه در خودروهای چینی یا محصولات مونتاژی این کشور شده است، اما نباید از اولویت های اساسی مانند تامین قطعات، استهلاک پایین و ایمنی غافل شد. این پارامترها در دراز مدت تاثیر قابل توجهی بر هزینه های تعمیر و نگهداری خواهند داشت. در همین راستا برای بررسی دقیق تر موضوع انتخاب خودروهای چینی صفر کیلومتر و یا خودروهای وارداتی فرسوده، گفت وگویی را با «رضا برن آبادی» کارشناس صنعت خودرو انجام داده ایم.

در بین خودروهای وارداتی به کشور، محصولات مونتاژی غیر از چین نیز وجود دارد که بر اساس قدرت خرید مشتریان، انتخاب محصولات آلمانی، ژاپنی و کره ای به مراتب بهتر از خرید محصولات چینی است.

* با توجه به واردات خودروهایی با برندهای اروپایی و ژاپنی از چین، آیا این محصولات گزینه ایده آلی برای خرید هستند یا بهتر است خودروهای چینی مونتاژی را انتخاب کنیم؟

در بین خودروهای وارداتی به کشور، محصولات مونتاژی غیر از چین نیز وجود دارد که بر اساس قدرت خرید مشتریان، انتخاب محصولات آلمانی، ژاپنی و کره ای به مراتب بهتر از خرید محصولات چینی است. با توجه به اینکه اکثر خودروهای وارداتی چینی از نظر طراحی و آپشن گزینه بهتری برای خرید نسبت به برخی محصولات مونتاژی هستند. این موضوع مشروط به این است که امکانات رفاهی و طراحی جدید مالک اصلی خرید خودرو باشد.

که اگر برندهای آلمانی مانند مرسدس بنز و بی ام و با مدل های 2011 و 2017 مشکل فنی در گیربکس داشته باشند که باید با مدل “استوک” تعویض شود، بین 50 تا 100 میلیون تومان قیمت دارد، اما این تعمیر برندها ” جیلی 140 میلیون تومان و برای برندهای «چری» و «جک» 200 میلیون تومان.

* این روزها تامین قطعات یکی از دغدغه های اصلی مشتریان و مالکان در بازار است، بنابراین آیا خرید ارزان و تامین قطعات خودروهای وارداتی راحت تر از خودروهای چینی است یا برعکس؟

قطعات خودروهای وارداتی با برندهای غیر چینی با توجه به مسیر عرضه از کشورهای حوزه خلیج فارس آسانتر است. با توجه به اینکه خودروهای چینی در کشورهای مذکور تردد کمتری دارند، به دو دلیل امکان تامین قطعات این محصولات از این مقصد وجود ندارد. اولاً، محصولات چینی که در بازار خلیج فارس عرضه شد، از نظر فنی با تولیدات داخلی متفاوت است. دوم اینکه ضریب نفوذ خودروهای چینی در بازار مذکور بسیار کمتر از بازار داخلی است. بنابراین تامین قطعات این محصولات به شرکت های تامین کننده یا چین بستگی دارد.

نکته قابل توجه در اینجا این است که اگر برندهای آلمانی مانند مرسدس بنز و بی ام و با مدل های 2011 و 2017 در گیربکس مشکل فنی داشته باشند که نیاز به تعویض آن با مدل «استوک» داشته باشد، قیمتی بین 50 تا 100 میلیون تومان دارد. این هزینه در خودروهای کره ای و ژاپنی 30 تا 70 میلیون تومان است. در حال حاضر این نوع تعمیر در خودروهای چینی با برند «جیلی» 140 میلیون تومان و برای برندهای «چری» و «جک» 200 میلیون تومان قیمت دارد. هزینه تعمیر موتور برندهای چینی مذکور در بازه قیمتی 50 تا 200 میلیون تومان است اما در خودروهای کیا و هیوندای 70 تا 110 میلیون تومان هزینه دارد. نکته قابل توجه اینجاست که قیمت تعمیر موتور محصولات مرسدس بنز با کد اتاق W211 و W212 50 تا 150 میلیون تومان است.

* با توجه به نفوذ خودروهای چینی در بازار کشور، خرید محصولات وارداتی یا خرید خودروهای مونتاژی منطقی است؟

خودروهای وارداتی چینی به بازار کشور از نظر کیفیت شرایط به مراتب بهتری نسبت به محصولات مونتاژی دارند. اگرچه نباید از این خودروها انتظار ماندگاری کیفیت داشت، اما با توجه به برخی چالش ها در روند مونتاژ خودرو در کشور، انتخاب برندهای وارداتی چینی گزینه منطقی تری است.

* یکی از چالش های اصلی خودروهای چینی افت قیمت بسیار زیاد آنهاست، با توجه به اینکه خودرو یک کالای سرمایه ای است، خرید خودروهای صفر کیلومتر از نظر حفظ ارزش سرمایه پس از مدتی گزینه معقولی است و یا خرید محصولات وارداتی کارکرده. معقول تر است

افت قیمت خودروهای چینی در محدوده 50 تا 100 هزار کیلومتر بسیار زیاد است اما خودروهای وارداتی چه صفر کیلومتر و چه کارکرده چنین افت قیمتی را تجربه نمی کنند.

قیمت قطعات وارداتی خودروهای آلمانی بسیار ارزانتر از سایر محصولات خارجی است

* اگر بین برندهای وارداتی و چینی مقایسه کنیم، قیمت کدام برند ارزانتر است؟

قیمت قطعات وارداتی خودروهای آلمانی بسیار ارزانتر از سایر محصولات خارجی است. بعد از خودروهای تولید شده در این کشور، برندهای کیا و هیوندای قیمت اقتصادی دارند، بالاخره محصولات ژاپنی قیمت تمام شده بهتری نسبت به برندهای چینی دارند. خودروهای ژاپنی به دلیل کیفیت و دوام بالای قطعات و استهلاک کم، از هزینه تامین بالاتری نسبت به سایر خودروهای خارجی کشورهای مذکور برخوردار هستند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *