در گفتگو با یک خبر فوری ، علی روکاگی اظهار داشت: افرادی که می خواهند در حوزه فرهنگی کار کنند باید کتابهای منتشر شده در مورد متون فارسی را بشناسند. تعداد کتابهای متون فارسی قابل توجه است و فقط حدود 50 اثر در آکادمی دارد.
یکی از اعضای آکادمی زبان و ادبیات فارسی اظهار داشت که کودک و نوجوان امروز به خواندن متون فارسی نمی روند. به عنوان مثال ، آنها به خواندن شهنوه نمی روند. از آنجا که آنها موقعیتی را ارائه نمی دهند و یا مدارس لازم را برای تعریف آنها ارائه نمی دهند تا فرزندان ما بتوانند با زبان و ادبیات فارسی آشنا شوند.
وی خاطرنشان کرد: حتی فارغ التحصیلان زبان و ادبیات فارسی نمی دانند چه کاری باید انجام دهند ، وی خاطرنشان کرد: در خود آکادمی تعدادی از منابع وجود دارد که هنگام فارغ التحصیلی در دانشگاه های برتر مانند تهران ، کلمات و متون را نمی دانستند. از آنها خواسته ایم که یک سری تحقیق و آموزش داشته باشند.
چهره ماندگار سال 2002 افزود: “مواردی مانند فرهنگ یا مطالعه متون فارسی بسیار تخصصی و نیاز به دقت و تمرین دارند و انجام آن بدون تخصص آسان نیست.”
وی به تأخیر سالها تدوین یک فرهنگ بزرگ تاریخی اشاره کرد و گفت: “این فرهنگ قرار بود در سال 72 آغاز شود و در 82 پایان یابد ، اما بسیار سنگین است.