به گزارش بازار، مهدی امیردار – سخنران و عضو هیئت اجرایی اتاق اصناف ایران در پنجمین جلسه کمیته تخصصی لاستیک و روغن خودرو اتاق اصناف ایران که با موضوع حل و فصل برگزار شد. چالش های حوزه لاستیک، رفع مشکلات سامانه جامع تجارت و حذف قیمت دستوری در بازار لاستیک. وی با اشاره به گلایه فعالان تولید و توزیع لاستیک در کشور گفت: یکی از چالش های اصلی تولیدکنندگان و توزیع کنندگان لاستیک در کشور، سامانه جامع تجارت و فعالیت در این سامانه است.
وی افزود: در دوره ای بازار کشور با کمبود لاستیک مواجه بود و سامانه جامع تجارت در جلوگیری از چالش در بازار بسیار موثر بود، اما در شرایط فعلی بازار لاستیک چه در بخش تولید و چه در بخش توزیع. ، مشکل خاصی دارد. مواجه نیست، سامانه جامع تجارت باعث ایجاد مشکل در فعالیت بازار لاستیک شده است.
وی ادامه داد: یکی از خواسته های اصلی اعضای کمیسیون تخصصی تایر و روغن و همچنین تولیدکنندگان و توزیع کنندگان لاستیک در کشور، ایجاد فرصت 10 روزه برای ثبت نام کالا در سامانه به جای ثبت فوری کالا است. خرید کالا در این راستا تلاش داریم تا با مکاتبه با وزارت حریم، مشکل پیش روی فعالان این حوزه را با سامانه جامع تجارت برطرف کنیم.
سخنگوی اتاق اصناف ایران صدور حواله 5 روزه برای خرید لاستیک را مشکل اصلی توزیع کنندگان عنوان کرد و توضیح داد: زمانی که متقاضیان خرید لاستیک درخواست خود را در سامانه ثبت می کنند، یک 5-5 حواله روزانه برای توزیع کننده صادر می شود که بر اساس آن فروشنده بدون دریافت وجه موظف است. از طرف خریدار و طبق حواله ارائه شده لاستیک مورد نظر را به مدت 5 روز در واحد صنفی خود نگهداری نمایید.
امید ادامه داد: حفظ لاستیک های حواله شده به معنای خواب سرمایه فعال اتحادیه است. به عبارت دیگر فروشنده باید سرمایه خود را به مدت 5 روز بدون دریافت وجه خرید در امانت نگه دارد، طبیعتا در این مدت نه تنها امکان انصراف خریدار از خرید لاستیک وجود دارد، بلکه امکان انصراف از خرید لاستیک نیز وجود دارد. تصادفات رخ می دهد تهدید می کند
وی تاکید کرد: اتاق اصناف ایران با جدیت پیگیر حل این مشکل فعالان صنفی است و در تلاش است مکاتبات لازم را با دستگاه های مربوطه داشته باشد تا از تضییع حقوق توزیع کنندگان جلوگیری شود.
تخصیص سهم لاستیک بر اساس شرایط هر استان
عضوهیئت رئیسه اتاق اصناف ایران در ادامه بر ضرورت تغییر شیوه تخصیص سهم لاستیک به استان ها تاکید کرد و افزود: با توجه به اینکه تعداد و نوع خودروهایی که در یک استان تردد می کنند متفاوت است. استان دیگری در نتیجه سهم لاستیک نیز باید متناسب با شرایط هر استان تعیین شود.
سخنگوی اتاق اصناف ایران قیمت گذاری دستوری را آفت نظام عرضه و تقاضا در همه بازارها دانست و تصریح کرد: قیمت هر کالا در بازار بر اساس نظام عرضه و تقاضا و ارائه دستوری تعیین می شود. قیمت ها توسط دولت نه تنها نظم و تعادل بازار را بر هم می زند. بلکه باعث رقابت ناسالم و بی عدالتی علیه مردم و فعالان صنفی می شود.
امیردار افزود: یکی از خواسته های اتاق اصناف ایران و به ویژه کمیسیون تخصصی لاستیک و روغن خودرو از دولت ایجاد بستر مناسب برای توسعه زیرساخت های تولید لاستیک در کشور و همچنین معرفی لاستیک های جدید است. فناوری ها در این زمینه در واقع در صورت نوسازی و به روز رسانی صنعت تولید لاستیک، علاوه بر تامین نیاز بازار داخلی، امکان صادرات و کسب درآمد ارزی نیز برای کشور وجود دارد.
وی در پایان گفت: در حال حاضر توزیع کنندگان لاستیک تا فروش 80 درصدی موجودی لاستیک خود امکان ثبت نام و خرید لاستیک نو را ندارند. این رویه تا زمانی که بازار با کمبود لاستیک مواجه بود منطقا توجیه داشت، در حالی که اکنون با توجه به فراوانی لاستیک در بازار و تولید قابل توجه این محصول، شرط فروش 80 درصدی برای دریافت لاستیک نو توجیهی ندارد.
لازم به ذکر است بهنام نیک منش معاون بازرسی و نظارت، مهرداد آرمان معاون حقوقی و امور مجلس اتاق اصناف ایران، اعضای کمیسیون تخصصی لاستیک و روغن خودرو و سایر فعالان صنفی و صنعتی در این جلسه در حوزه لاستیک و روغن خودرو حضور داشتند.