آخرین مطالب

همکاران

اصلاح سازوکار اقدامات دولت برای ثبات نرخ ارز در بودجه ۱۴۰۴

در جلسه امروز یکشنبه 2 آذرماه در صحن علنی شورای اسلامی بررسی ایرادات شورای نگهبان به لایحه بودجه سال 1404 در دستور کار نمایندگان قرار گرفت و نمایندگان بند را به تبصره الحاق کردند. یکی از لایحه بودجه 1404 و بندهای (ک) و پیوست (1) و (2) تبصره (1) موافقت شد.

بر اساس این بند الحاقی، دولت موظف است برای تثبیت نرخ ارز اقدامات زیر را انجام دهد:

1- انعقاد پیمان‌های پولی دوجانبه با طرف‌های تجاری و حذف ارز واسطه بین ایران و کشورهای هدف، با اولویت کشورهایی که بیشترین سهم تجارت خارجی کشور را شامل می‌شوند.

2- ایجاد مشوق های صادراتی برای صادرات خرد اعم از محصولات کشاورزی، صنایع دستی و صنایع دانش بنیان بر اساس مقررات نظارتی که توسط بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران و وزارت صنعت، معدن و تجارت تهیه و به تصویب هیأت وزیران می رسد.

3- تنظیم و تدوین راهکارهای مناسب از جمله ایجاد حساب سپرده ارزی و انتشار اوراق بهادار ارزی به منظور جلب مشارکت مردم و استفاده از ارزهای موجود در جهت رشد و شکوفایی اقتصادی بر اساس دستورالعمل مصوب بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران. .

بر اساس بند ک، در راستای بند «پ» ماده (17) قانون برنامه هفتم پیشرفت، در صورتی که درآمدهای مالیاتی سازمان امور مالیاتی کشور در شش ماهه اول تا پایان سال جاری محقق شود. شهریور ماه و در شش ماهه دوم منتهی به 6 اسفندماه به بیش از صد درصد (100%) ارقام مصوب جدول شماره (5) این قانون، این ارقام به مجموع منابع مالیاتی نیز اضافه می شود. به عنوان هزینه و به طور کامل تخصیص داده می شود. این

درآمدهای مالیاتی وصولی مازاد بر صد درصد (100%) مذکور به عنوان پنجاه درصد (50%) طرح های تملک دارایی های سرمایه ای همان استان با اولویت مناطق محروم و پنجاه درصد (50%) دارایی سرمایه ای توزیع می شود. طرح های تملک در سایر استان ها با اولویت مناطق محروم. . رعايت ساير قوانين از جمله ماده (23) قانون الحاق چند ماده به قانون تنظيم بخشي از مقررات مالي دولت (2) در خصوص طرحهاي تملك داراييهاي سرمايه اي فوق الذكر الزامي است.

سازمان موظف است هر سه ماه یکبار گزارش تفصیلی توزیع درآمدهای مالیاتی مازاد بر صد درصد (100%) را به کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات شورای اسلامی ارسال کند.

در بند الحاقی 2 تبصره یک این لایحه، نمایندگان دولت را مکلف کردند علاوه بر عوارض دریافتی، حقوق ورودی کل کشور را نیز پرداخت کند. صددرصد (100%) وجوهی که در اختیار سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران برای تحقق اهداف کمی جدول شماره (16-1) بند «الف» ماده (77) ق.م. قانون برنامه هفتم پیشرفت، سازمان بسیج مصطفین، سازمان تبلیغات اسلامی، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و معاونت علمی، فناوری و ریاست جمهوری اقتصاد دانش بنیان به طور مساوی برای حمایت از تولید بازی های رایانه ای و تولید فیلم های انیمیشن قرار می گیرد.

بر این اساس دستگاه های مذکور موظفند هر 6 ماه یکبار گزارش عملکرد این بند شامل نحوه هزینه اعتبارات دریافتی، آمار بازی های رایانه ای، فیلم های انیمیشن حمایتی و سایر برنامه ها را به کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی ارسال کنند. .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *