آخرین مطالب

همکاران

از بازگشت هنرمندانی که به خارج از کشور رفته‌اند، استقبال می‌کنیم/ حذف و محدویت های سلیقگی از فعالیت اهل فرهنگ و هنر و رسانه کنار بگذاریم

محمدرضا عارف عصر امروز – دوشنبه – در مراسم معارفه محمدمهدی اسماعیلی و سید عباس صالحی وزرای سابق و فعلی فرهنگ و ارشاد اسلامی در تالار وحدت با بیان اینکه حضور در جمع اهالی فرهنگ افتخار بزرگی است. و هنر، گفت: مزیت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی این است که مددجویان نخبه، هنرمند و اهل فرهنگ و قلم هستند که الگویی برای جامعه و جوانان هستند.

وی ادامه داد: انقلاب ما یک انقلاب فرهنگی بود و می توان ادعا کرد که کل جمعیت کشور یعنی بیش از 90 درصد پشت سر امام خمینی (ره) بودند.

معاون اول رئیس جمهور تصریح کرد: جهت گیری سند چشم انداز جایگاه اول منطقه در همه شاخص ها و الهام بخش جهان اسلام است و قرار است سال آینده به این جایگاه برسیم. 20 سال از سال 1982 و 1983 که این سند نوشته شد می گذرد. شاخص ها و آسیب های فرهنگی و اجتماعی می گوید که ما با بسیاری از این اهداف فاصله داریم. پاسخ این سوال را باید در بین نخبگان و اهل فرهنگ پرسید. ما به جای سیاست جذب، سیاست طرد را دنبال کردیم. ما با نگاه تنگ نظرانه و حزبی از آرمان ها فاصله گرفتیم. باید بررسی شود که چقدر با این مقادیر فاصله داریم؟ ببینیم اطرافیانمان، فرزندان و نوه هایمان، وفاداری و پایبندی آنها به آرمان های انقلاب در مقایسه با نسل اول در چه جایگاهی است؟ باید از خودمان شروع کنیم.

عارف افزود: نخبگان فرهنگی و هنری کشور باید از توان خود برای تحقق ارزش های انقلاب استفاده کنند. سلاح ما در سال 57 ارزش های فرهنگی بود، امروز چقدر با این ارزش ها فاصله داریم؟

عارف خاطرنشان کرد: بخش نرم افزاری برنامه هفتم توسعه قوانین بسیار خوبی دارد که نیاز به هزینه ندارد، بلکه اراده و تصمیم برای اصلاح و ارتقای شاخص های فرهنگی و اجتماعی است. قسمت سخت افزاری قوانین خوبی دارد اما منابع آن دیده نشده است. برای تامین این منابع که به طور متوسط ​​250 میلیارد یورو در سال است، بیش از کار اقتصادی باید اعتماد در جامعه و احترام به قانون ایجاد کرد. باید سازوکار فرهنگی و سپس سازوکار اقتصادی جذب سرمایه را فراهم کنیم. دستیابی به شاخص های کمی برنامه هفتم توسعه یک ضرورت است. امروز چقدر با رشد هشت درصدی فاصله داریم؟ باید به آن برسیم. بهره وری هرگز مورد توجه قرار نگرفته است. در برنامه هفتم 35 درصد به بخش بهره وری داده شده است. بهره وری یعنی فرهنگ یعنی نخبگان فرهنگی. وضعیت ما در این بخش نگران کننده است. باید با فرهنگ اسلامی و اخلاقی به دنبال افزایش بهره وری باشیم.

معاون اول رئیس جمهور در ادامه با بیان اینکه باید حاکمیت وزارت فرهنگ در حوزه فرهنگی را پذیرفت، گفت: دولت به دنبال همبستگی و وحدت ملی است. ما در این چند دهه به جای معرفی الگوهای پیشرو، با اندک اختلاف نظر، الگوسازی کردیم و گرفتار شدیم و اکنون جوانان و جوانان ما احساس بی هویتی می کنند یا هویت خود را در جای دیگری جستجو می کنند. این موضوع باید از سوی وزارت فرهنگ به صورت جدی پیگیری شود. تهاجم فرهنگی برای ما یک واقعیت جدی است. ما برای این کار چه کرده ایم؟ در این میان بحث فضای مجازی مطرح می شود. اینترنت یک جاده و بزرگراه است، کسی راه را نمی بندد، اما با ماشین متخلف برخورد می کند. شما باید با توجه به نیاز نسل جوان و فرهنگ غنی اسلامی محتوای خوب تولید کنید و با محتوای غلط برخورد کنیم. اولویت اول ما باید نجات جوانانمان باشد. مشکل این قشر بیشتر از میانسالان است، ما در این زمینه سرمایه گذاری کمی کرده ایم.

وی تاکید کرد: برخی از هنرمندان مشکلاتی دارند که باید مورد حمایت قرار گیرند. صندوق اعتباری هنر باید حمایت شود. نیازی به دخالت دولت در مراسم مذهبی نیست. امروزه دخالت هایی انجام می شود که نتیجه آن فاصله گرفتن افراد است، این موضوع باید اصلاح شود.

معاون اول رئیس جمهور گفت: مخفی نگه داشتن شاخص ها راه حل مشکلات نیست. باید شاخص ها بیان شود و به مردم کمک شود. از طرفی وضعیت مطالعه نگران کننده است. مشکلات نشر باید حل شود. فضای مجازی جای کتاب را نمی گیرد. این بحران در کشور باید حل شود. تیراژ برخی کتاب ها صد و دویست است.

وی گفت: باید به جریان آزاد اطلاعات اعتقاد داشته باشیم. ما نباید جلوی گردش آزاد اطلاعات را بگیریم زیرا این موضوع ما را مورد انتقاد قرار می دهد. مادامی که انسان مسئولیت دارد به او اصالت مقدس می دهیم و وقتی رفت سلام کردنش گناه می شود. ما در دولت کوچکترین حرفی را علیه دولت ها و وزرای گذشته ممنوع کرده ایم. ما عملکرد را نقد می کنیم، اما از شخص انتقاد نمی کنیم.

عارف با بیان اینکه در جهاد تبیین شکست خورده ایم، خاطرنشان کرد: با وجود همه انتقادات و کاستی ها کارهای زیادی انجام شده اما در بیان آن کم کاری کرده ایم اما شعارهای زیادی داده ایم. این شعارها باید آسیب شناسی شود. آیا شعارهای سال تعیین کننده رهبری در اولویت هستند؟ نقش مردم در اقتصاد چقدر افزایش یافته است؟ چقدر برچسب زدن به سرمایه گذار را رها کرده ایم؟

وی بیان کرد: آمایش سرزمینی راهبرد دولت و برنامه هفتم توسعه است. کشور فقط تهران یا 8 کلانشهر نیست، بلکه همه مناطق کشور و همه مردم حق رشد و توسعه دارند. این موضوع باید در حوزه فرهنگی مورد توجه قرار گیرد.

وی تاکید کرد: جوانگرایی شعاری نیست. ما باید جوانان را برای پذیرش مسئولیت آماده کنیم، زیرا جوانگرایی با جوان سوزی متفاوت است. ما باید جوانان را استخدام کنیم. وزیر فرهنگ باید به دنبال جوانگرایی و استفاده از زنان در پست های میانی و عالی باشد. تاکنون از ظرفیت بانوان تحصیلکرده استفاده نکرده ایم و با مشکل مواجه شده ایم. عملکرد وزیر راه که یک زن است در این مدت انصافاً فراتر از تصور بود. شعار ما شایسته سالاری است، اما باید تغییرات مثبتی ایجاد کنیم تا زنان بخشی از مسئولیت های مدیریتی را بر عهده بگیرند.

معاون اول رئیس جمهور ادامه داد: برای اهل قلم و هنر موانع و گره هایی ایجاد کرده ایم. هر یک از هنرمندان به دلایلی از کشور خارج شده اند، ما از حضور آنها در کشور استقبال می کنیم. این کشور آنهاست. حذف و محدودیت های سلیقه ای از فعالیت اهالی فرهنگ و هنر و رسانه را کنار بگذاریم.

وی گفت: ما به رسانه های جدی و تاثیرگذار نیاز داریم. رسانه ها باید به عنوان یک چالش عمل کنند، اما این با حاشیه سازی مسئولان متفاوت است. رسانه ها نباید مسئولان را به حاشیه برانند، بلکه باید در راستای رسالت خود گام بردارند و وزارت فرهنگ نیز برای حل مشکلات رسانه ها گام های بالاتری بردارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *