احمد توکلی که بود و درباره قیمت‌گذاری دستوری چه دیدگاهی داشت؟

احمد توکلی که بود و درباره قیمت‌گذاری دستوری چه دیدگاهی داشت؟

احمد تاواکولی ، یک اقتصاددان عدالت ، معتقد بود که قیمت گذاری دولت در بخش انحصاری اقتصاد ایران یک ضرورت برای اجاره و حمایت از منافع عمومی است.

به گفته مهر احمد طواکولی ، چهره ای مشهور در اقتصاد عدالت و رئیس هیئت شفافیت و دادگستری ، در شش سالگی به دنبال سکته قلبی و بستری ، از یک فانی خداحافظی کرد.

Tavakoli ، چهره برجسته اقتصاد سیاسی ایران ، سالها در زمینه دانشگاهی ، تحقیقات و سیاست های اقتصادی فعال بوده است.

او باید بیشتر به عنوان یک اقتصاددان ساختارگرایی و عدالت شناخته شود که به دنبال اصلاح سیستم اقتصادی کشور ، مبارزه با فساد و حمایت از منافع عمومی است.

در کنار این نقش ها ، برخی از مواضع وی در مورد قیمت گذاری دستوری و بازار سرمایه مورد انتقاد قرار گرفته است. اما یک بررسی دقیق تر نشان می دهد که این مواضع ریشه در درک عمیق اعتماد به واقعیت های اقتصاد ایران و ضرورت تنظیم انحصار دارد.

نگاه Tawakoli به قیمت گذاری ؛ ابزاری برای مقابله با انحصار و اجاره

در اقتصاد ایران ، بخش های مهم بازار در دسترس چندین موسسه یا شرکت هایی است که از قیمت ها برای بهره مندی استفاده می کنند. در چنین شرایطی ، قیمت گذاری نه تنها به مکانیسم بازار آزاد نه تنها اصلاح می شود ، بلکه اجاره را نیز عمیق تر می کند و حقوق مصرف کننده را تضعیف می کند.

تاوکولی معتقد بود که قیمت گذاری دستوری یک ضرورت در اقتصاد غیر نظامی ایران است.

وی معتقد بود که بازار در بسیاری از مناطق مانند انرژی ، پزشکی و خدمات اساسی منحصر به فرد و غیر شفاف است. در چنین شرایطی ، اجازه دادن به بازار برای تعیین قیمت ، به نفع انحصارگران و افزایش قیمت ها ناعادلانه خواهد بود. قیمت گذاری گرامر باید با نظارت دقیق ، شفافیت و عدالت اجتماعی همراه باشد تا به مردم آسیب نرساند و اجاره نکند.

بنابراین ، از دیدگاه Tavakoli ، اقتصاد گرامری در ایران پاسخی به یک وضعیت خاص از انحصار و رقابت است ، نه یک سیاست صرفاً ایدئولوژیک یا ضد مارکت.

نرخ خوراک پتروشیمی و انتقاد از فعالان بازار سرمایه

در سال 2 ، Tavakoli از افزایش پنج برابر نرخ خوراک پتروشیمی دفاع کرد. بسیاری می گویند ، یکی از عوامل مؤثر در تصحیح غیر واقعی قیمت ها و کاهش سودآوری شرکت های پتروشیمی و در نتیجه فروپاشی شاخص سهام. اما یک مطالعه عمیق تر نشان می دهد که تصمیم به مقابله با اجاره عظیم در بازار انرژی و تأمین عدالت اقتصادی گرفته شده است.

تاواكولی اظهار داشت كه فید پتروشیمی ارزان و بدون بازگشت منصفانه به منابع ملی ، سود زیادی را به دست آورده است.

وی معتقد بود كه نرخ ها باید بهبود یابد تا اقتصاد شفاف تر شود و توزیع منابع منصفانه باشد.

با این حال ، رفتار دوگانه برخی از شرکت کنندگان در بازار توجه را به خود جلب می کند. از یک طرف ، این گروه ها با مداخله دولت و قیمت گذاری گرامری مخالف هستند ، اما از طرف دیگر ، آنها به دنبال استفاده از اجاره مانند خوراک پتروشیمی ارزان یا یارانه های انرژی برای سود هستند. این تناقض انتقاد جدی از طواکولی و سایر فعالان عدالت اقتصادی را برانگیخته است.

Tavakoli ؛ از اقتصاددان دانشگاهی گرفته تا دیده بان عدالت

ریشه های مواضع Tavakoli باید در تخصص علمی و پژوهشی وی جستجو شود: دکترای اقتصاد با تمرکز بر تورم و موضوعات کلان اقتصادی ، رئیس مرکز تحقیقات Majlis و تکیه بر تجزیه و تحلیل دقیق سیاست و ایجاد سازمان های غیر دولتی “شفافیت و ساعت عدالت” برای پیگیری فساد.

همه اینها نشان می دهد که تاواکولی یک سیاستمدار صرف نبود ، بلکه یک اقتصاددان به دنبال عدالت بود که با نگاهی ساختاری به دنبال اصلاح سیستم اقتصادی کشور بود.

احمد تاواکولی نمادی از یک اقتصاددان متعهد و عدالت است که قیمت های گرامری را در شرایط انحصاری و غیر رقابتی ، ابزارهای لازم برای حمایت از حقوق مردم در نظر می گرفت. از اصلاح نرخ خوراک پتروشیمی به عنوان گامی در جهت مقابله با اجاره و بازگرداندن عدالت اقتصادی حمایت کرد. و سرانجام ، با انتقاد از رفتار دوگانه شرکت کنندگان در بازار سرمایه ، وی خواستار شفافیت ، عدالت و اصلاحات ساختاری شد.

مواضع اقتصادی Tavakoli باید در زمینه شرایط خاص اقتصاد ایران و ضرورت مقررات هوشمند و عادلانه دیده شود ، نه صرفاً رضایت کور یا کورکورانه به بازار آزاد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *