آخرین مطالب

همکاران

اثر تاریخی «ربع رشیدی» در معرض تخریب

اثر تاریخی «ربع رشیدی» در معرض تخریب

خاخام رشیدی تبریز ، بزرگترین دانشگاه باستانی جهان ، بیش از 5 سال پیش ساخته شد و دانشجویانی از چین ، هند و خلیج فارس داشت ، معروف به بزرگترین دانشگاه جهان و شهرک چند زبانه پس از دوره ساسانید. سیل و سیل و زمین لرزه و البته برداشت مواد آن برای ساخت خانه ، آسیب های زیادی به بنای ملی ملی ایران وارد کرده است.

در اوایل ریاست جمهوری ، مسعود پزشکی میراث فرهنگی را به عنوان بزرگترین ظرفیت دیپلماسی ایران در اوایل مراسم ریاست جمهوری معرفی کرد.

او تنها یک اثر از همه بناها و بناهای تاریخی ایرانی را انتخاب کرد و مجموعه منحصر به فرد راشیدی را نامگذاری کرد. این مجموعه علمی عظیم ، که پنج سال پیش توسط رشید الدین فاضلله حمدانی در تبریز ساخته شده است ، و همانطور که به نقل از مسعود میانه ، دانشجویان را در آن زمان در جهان آموزش می داد.

با این حال ، اکنون ، این بنای تاریخی با بی اعتنایی در حال نابودی کامل است ، و مقامات میراث فرهنگی می گویند که فقط رهایی خاخام ها علاوه بر رهایی از حریم خصوصی طبقه اول خود ، نیاز به اعتبار و بودجه 2 میلیارد تومانس دارد. بودجه ای که میراث فرهنگی به دلیل اعتبارات کافی از پرداخت آن ناتوان است.

فعالان و کارشناسان میراث فرهنگی معتقدند که مجموعه های ارزشمند تاریخی مانند فصلنامه نه شناخته شده و نه به درستی معرفی شده اند.

مهداد آزیمی ، مدیر انجمن ترمیم شرق آزربایجان و فعال میراث فرهنگی در استان ، می گوید: “بخشی از روند محافظت از بناهای تاریخی به مطالعات و ترمیم باز می گردد ، اما شناسایی و معرفی صحیح یکی از اقداماتی است که باید در دستور کار قرار گیرد.”

او می گوید که فقط یک زمان خاص و فرایند دوره ای مورد مطالعه قرار می گیرد و نوسازی می شود و پس از آن منتشر می شود حتی به محافظت از یک کار نیز کمک نمی کند.

به گفته وی ، کارهای خوبی در مجتمع Tabriz Raba Rashidi انجام شده است ، اما لازم است یک سرعت و برنامه خاص تحقیق و تحقیق را برای معرفی ارزش های این مجموعه قرار دهیم.

وی افزود: خاخام رشیدی یکی از با ارزش ترین بناهای تاریخی تبریز است. این سایت تاریخی در واقع یک شهر دانشگاهی بود که حدود پنج سال پیش توسط رشید الدین فاضلله حمدانی در تبریز ساخته شده بود. با این حال ، چیزی از این بنای تاریخی منحصر به فرد باقی نمانده است.

بدون شک 2 ساله

وهید نواداد ، معاون مدیر میراث فرهنگی آذربایجان شرقی ، همچنین در مورد مطالعات و ترمیم در رشیدی تبریز گفت: طبق یک تفاهم نامه بین مدیر کل میراث فرهنگی و دانشگاه تبریز هنر ، مجموعه ای از مطالعات باستان شناسی با یک سری از مطالعات باستانی باستان شناسی آغاز شد. شد

وی گفت: “پس از پیوند کرونا ، ما با تحقیقات توقف و مطالعات باستان شناسی تا سال 3 روبرو شدیم و با توجه به پایان توافق ، سال گذشته توافق نامه جدیدی با دانشگاه هنری اسلامی خوش خیم بسته شد و همکاری مجتمع بین المللی فرهنگی ، علمی ، تاریخی قوس بندی شده ، ادامه یافت و بخش چهارم بسته شد. مطالعات و حفاظت و ترمیم کار.

نواداد ادامه داد: فصل 4 مارس سال گذشته به پایان رسید زیرا ما در حال حاضر قصد داریم مطالعات را در فصل 5 ادامه دهیم و اگر مجوزهای لازم به مطالعه ادامه یابد.

رهایی مناظر چهارم در اولویت

وی در پاسخ به این سؤال كه چرا خاخام رشیدی ، علی رغم داشتن جایگاه ارزشمندی در تاریخ ایران ، از مقدمه مناسب و اساسی محروم شده است ، وی گفت: “اقدامات انجام شده در خاخام رشیدی در حقیقت مجموعه ای از اقدامات است كه بخشی از حفاری های باستان شناسی و باستان شناسی است.” اما جدا از مطالعات و تحقیقات ، ما در محافظت از حریم خصوصی فصلنامه مسائل و مشکلات دیگری داریم.

وی افزود: مشکلات مربوط به حریم خصوصی کلاس و مناظر سه ماهه باید برطرف شود. ما جلسات بی شماری را با فرماندار فعلی و سابق آذربایجان شرقی برگزار کرده ایم و مطابق با فعالیت های خود ، یک گروه کاری ویژه برای پیگیری موضوع Raba Rashidi ایجاد شده است که نیاز به حمایت و همکاری سایر دستگاه ها دارد. یکی از این موارد ، منظره Raba Rashidi است زیرا این بنای تاریخی درست در منطقه شهری Tabriz ، جایی که ساخت و سازهای گسترده ای ساخته شده است ، حتی در زمینه آن است. در حقیقت ، این یک سایت شهری است که علی رغم اقدامات مؤثر در طی چند سال گذشته ، کافی نیست و امیدواریم که بتوانیم زمینه را تکمیل کنیم.

نواداد تأکید کرد که در بخش هایی از میدان خاخام رشیدی ما هنوز مالکیت را به طور کامل اجرا نکرده ایم ، وی ادامه داد: برای تکمیل پیش بینی ، 2 میلیارد تومان اعتبار لازم است. در حقیقت ، پس از این اقدامات مهم است که می توانیم با موضوع مقدمه سه ماهه مقابله کنیم ، که می تواند در قالب تحقیقات علمی ، سمینارها ، کنفرانس های ملی و بین المللی در دستور کار قرار گیرد.

“اگر بتوانیم همکاری های ملی و بین المللی را با سایر دانشگاه های داخلی و خارجی ادامه دهیم و مطالعات دانشجویان ارشد و دکترا به مجموعه تاریخی Raba Rashidi منجر شود ، این می تواند نقش مهمی در معرفی این بنای تاریخی در مجامع علمی داشته باشد.”

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *