براساس گزارش بازار ، هزینه تعمیر و قطعات یدکی همیشه یکی از چالش های صاحبان خودرو بوده است و سوال اصلی این است که آیا ما شاهد افزایش قیمت قطعات یدکی خودرو در سال 6 خواهیم بود.
گزارش بازار با توجه به شرایط و تحریم های سیاسی و اقتصادی کشور در سالهای اخیر ، ما شاهد نوسانات زیادی در بازار قطعات یدکی خودرو بوده ایم و عوامل مختلفی وجود دارد که این هزینه ها را افزایش می دهد ، که ما همچنان به کشف آن خواهیم پرداخت:
عصر ماشین
افزایش سن ماشین و سایش و پارگی قطعات آنها باعث افزایش مصرف قطعات می شود. از طرف دیگر ، تهیه برخی از قسمت های ماشین قدیمی ممکن است دشوار باشد. با توجه به اینکه بسیاری از اتومبیل های فرسوده در ایران وجود دارد ، تقاضا برای قطعات یدکی بسیار زیاد است و در صورت کمبود عرضه یا تولید ، شاهد افزایش قیمت ها در سال 6 خواهیم بود.
نوسانات قیمت ارز
بسیاری از قطعات یدکی و مواد اولیه آنها وارد شده و افزایش قیمت ارز و نوسانات آن به طور مستقیم قیمت قطعات یدکی ماشین تأثیر می گذارد به خصوص اگر خودروهای وارداتی دارید ، باید در نظر داشته باشید که بیشتر کالاهای مصرفی خودرو شما وارد می شوند و با قیمت ارز داخلی ما رابطه مستقیمی دارند و با افزایش دلار ، قطعاً قیمت ها افزایش می یابد.
عرضه و تقاضا
افزایش سن خودرو و فرسوده از اتومبیل و قطعات و تولید اتومبیل های مختلف با قطعات خاص و همچنین عرضه نامناسب قطعات ، که منجر به عدم کفایت عرضه و تقاضا می شود ، می تواند قیمت قطعات یدکی را افزایش دهد.
رقابت در بازار
قطعات یدکی می توانند بر اساس تعداد و نوع رقبا در بازار قیمت های مختلفی داشته باشند.
برند و کیفیت
قطعات یدکی مارک های معتبر و با کیفیت به طور طبیعی از مارک ها بالاتر هستند.
سیاست و قوانین
ممنوعیت یا محدودیت در واردات ، افزایش تعرفه گمرک از جمله عواملی است که می تواند قیمت قطعات یدکی خودرو را افزایش دهد.
افزایش هزینه های تولید
افزایش قیمت انرژی ، دستمزد و غیره باعث افزایش هزینه نهایی قطعات یدکی می شود. به خاطر داشته باشید که هر سال در کشور ما ، با توجه به دستمزد کارگران در ابتدای سال ، حدود 2 تا 5 درصد از افزایش قیمت کالاهای داخلی را در ابتدای سال تجربه می کنیم. این افزایش قیمت فقط مربوط به قطعات یدکی اتومبیل نیست و در صنایع دیگر موجود است.
نوسانات جهانی
افزایش قیمت نفت جهانی و مواد اولیه آنها و همچنین افزایش هزینه های حمل و نقل به طور مستقیم بر هزینه قطعات یدکی تأثیر می گذارد.
فناوری در ساخت و ساز
با پیشرفت فناوری و فناوری در تولید خودروها و قطعات آنها ، همچنین می تواند قیمت قطعات یدکی را افزایش دهد. در کشور ما ، همانطور که ما از بیشتر فن آوری های قدیمی در تولید به دلیل تحریم ها و غیره استفاده می کنیم ، بیشتر هزینه های محصول بالاتر است و در نهایت باعث می شود هزینه محصول بسیار بیشتر از نمونه های تولید شده ، به ویژه در فن آوری های مدرن مانند چین باشد.
چالش های خرید قطعات یدکی ماشین در سال 6
اصالت کالا
یکی از بزرگترین چالش های خرید قطعات یدکی خودرو ، قطعات تقلبی آنها و کیفیت پایین آنها است که می تواند باعث آسیب و هزینه های اضافی تعمیر و تصادفات شود.
عدم رعایت مدل ماشین
فقدان دانش فنی می تواند باعث ایجاد قطعات یدکی بر خلاف خودرو شود ، که باعث می شود ماشین به درستی یا خرابی آن کار کند. همچنین قابل توجه است که در برخی از اتومبیل ها می توان از مدل های مختلف قطعات استفاده کرد و قبل از خرید و تعویض آنها باید مدل مشخص شود.
کمیاب برخی از قسمت ها
عدم دسترسی به برخی از قسمت ها می تواند تعمیر و افزایش خرابی خودرو را به تأخیر بیندازد و در نتیجه افزایش هزینه های تعمیر ایجاد می شود.
پیش بینی افزایش قیمت قطعات یدکی خودرو در سال 2
طبق موارد فوق ، و همچنین رکود شدید و تورم بالاتر از 5 ٪ ، مطمئناً شاهد افزایش قیمت خواهیم بود. مگر اینکه اصلاحاتی در سیاست های کلان کشور انجام شود و واردات و واردات تجهیزات UP -to -date را به کشور تسهیل کند.
قیمت قطعات یدکی چقدر افزایش می یابد؟
به گفته برخی از کارشناسان ، به دلیل کمبود برق و گاز و افزایش قیمت ارز ، افزایش قطعات یدکی حدود 2 تا 5 درصد خواهد بود.
قطعات یدکی ماشین
این خودرو از قسمت های مختلفی تشکیل شده است که هر کدام وظایف مختلفی در ماشین دارند. لوازم جانبی خودرو معمولاً به مواد مصرفی و غیر قابل تحمل طبقه بندی می شوند.
مواد مخدر
مواد مصرفی وسیله نقلیه مقدار مشخصی از کار دارند و به مرور زمان پوشیده شده اند و باید به صورت دوره ای مانند شمع ، سیم ، روغن موتور ، روغن گیربکس ، تسمه های زمان بندی ، تسمه های متناوب ، دیسک و بشقاب یا کیت ، سیم پیچ ، درایو چرخ و لنت ترمز جایگزین شوند.
زمان تقریبی تعویض مواد مصرفی وسیله نقلیه
با توجه به توصیه سازنده در دفترچه ، بهترین زمان را برای جایگزینی قطعات مصرفی خودرو خود انجام دهید ، اما زمان به شرح زیر است:
شمع ماشین: بسته به نوع الکترود شمع ، می تواند از 4000 کیلومتر تا 6000 کیلومتر باشد.
سیم شمع ها: 1 تا 2 هزار کیلومتر
روغن موتور: بسته به نوع روغن بین 1 تا 2 هزار کیلومتر
کمربند زمان: 6000 کیلومتر
پد ترمز: 1 تا 2 هزار کیلومتر
روغن گیربکس: 1 تا 2 هزار کیلومتر
فیلتر (فیلترهای هوا ، کابین ، روغن): 6000 کیلومتر
فیلتر بنزین: 1 تا 2 هزار کیلومتر
باتری: 1 تا 2 سال
چراغ ها: تا زمانی که آنها در معرض قرار بگیرند
لوازم غیرقانونی
لوازم جانبی غیر کانسیلر مؤلفه هایی هستند که می توانند به طور دائم در ماشین استفاده شوند و در صورت بروز حادثه به ندرت جایگزین می شوند ، مانند موتورها ، بدن و شاسی ، گیربکس و …