آیا روز و عدد نحس وجود دارد؟

حجت الاسلام ایمان ضرابی پژوهشگر دینی با بیان داستانی از امام هادی (علیه السلام) اظهار کرد: در کتاب تحف العقول صفحه 482 داستانی وجود دارد که امام هادی (ع) شخصی را دید که دچار بیماری شده بود. مشکلات و از روزهای بد و بیراهه رفتن صحبت می کرد. . پیامبر فرمود ما گناهان روزگاریم که اگر به اعمالت در آنها عادل شوی از آنها شرمنده می شوی؟ گناه روزهایی چیست که وقتی به کیفر اعمالت رسیدی، روزها را نحس می‌دانی و لعنت می‌کنی؟!

وی افزود: بر اساس آنچه در اعتقادات اسلامی وجود دارد، ما روزهای بخت و اقبال و عدد نحس و اقبال نداریم. بلکه این مسئله حاصل توهمات خود ماست; مفاهیمی که متاسفانه دهان به دهان منتقل می کنیم و برای برخی افراد نوعی تلقین ایجاد می کنیم و بر اساس همین تلقین، کمبودها و کاستی های خود را به شانس، روز سرنوشت و تعداد سرنوشت نسبت می دهند، در حالی که چنین مسائلی دلیلی ندارد. . در مشرب فکری قرآن و اهل بیت علیهم السلام منطقی و عملی نیست.

این کارشناس مذهبی افزود: اصولاً ذهن ما انسان اینگونه است که در برابر تلخی ها به دنبال پاسخی برای قانع شدن خود می گردد و وقتی پاسخی نمی یابد آن را به چیزی نسبت می دهد تا بتواند ذهن خود را قانع کند. و بنابراین این روش ساده ترین و سریع ترین راه برای ساکت کردن ذهن پرسشگر است. این مشکل در واقع همان پاک کردن صورت مشکل است. زیرا اگر به جای پاک کردن صورت مشکل، ریشه واقعی مشکل را در وجود خود جستجو کنیم و آن را برطرف کنیم تا دیگر تکرار نشود، خود را درگیر پاسخ های بی اساس و تفکر اشتباه می کنیم.

وی تاکید کرد: اگر در این دنیا اتفاق بدی برای ما بیفتد، ممکن است نتیجه اعمال خودمان در زندگی باشد. زیرا در واقع این عالم، عالم اسباب است. در آیه 41 سوره روم آمده است که اگر در دنیا فساد و تباهی رخ می دهد، به خاطر اعمال شماست و بازتاب عمل خود ماست. بنابراین هر جا که با مشکل مواجه می شویم نباید روزگار بد را مقصر بدانیم، بلکه باید به کارهایی که انجام داده ایم که باعث دردسر شده است توجه کنیم.

ضرابی افزود: گاهی مردم می گویند چه روز بدی، چه شب بدی، چه آفتاب عجیبی، چه هفته ای تلف شده یا چه بارانی نابهنگام، در حالی که روز و شب بد نیست. اگر انسان بدی کند بد می بیند و اگر نیکی کند خیر می بیند و آیه هفتم سوره اسراء می فرماید: اگر نیکی کنی به خود نیکی کرده ای و اگر بدی کنی. به خودت بد کرده

وی ادامه داد: اگر به فردی ظلم کنیم شاهد ظلم خواهیم بود و اگر نیکی کنیم نتیجه آن را قطعا در زندگی خواهیم دید. اگر به حق مردم ظلم کنیم طبیعی است که دیگران هم حق ما را ضایع کنند و به قول معروف هر کاری می کنی با خودت می کنی اگر به همه خوبی و بدی کنی.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *