خالکوبی روی پوست می تواند به دلایل مختلفی از جمله گرایش فرقه ای و مذهبی یا به دلیل پوشاندن عیوب پوستی یا به دلیل زیبایی و یا به دلیل شخصی انجام شود. حال ببینیم خالکوبی در دین مقدس اسلام و از دیدگاه مراجع مختلف چه حکمی دارد؟
نظر مراجع تقلید در مورد خالکوبی
- نظر حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب: اگر خالکوبی تک رنگ یا زیر پوست باشد و چیزی در سطح پوست نباشد که مانع از رسیدن آب به آن شود، وضو و غسل و نماز صحیح است.
- دفتر حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی): فی نفسه جایز است.
- دفتر حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی): در صورتی که ضرر خاصی برای بدن نداشته باشد، استفاده از عکس هایی که مفاسد اخلاقی نداشته باشد، جایز است و در هر صورت برای بدن مشکلی ایجاد نمی کند. وضو و غسل.
- پاسخ حضرت آیت الله هادوی تهرانی چنین است: اگر به بدن ضرری نرساند و شکل آن زشت نباشد و موجب تحقیر شخصیت انسان نشود، جایز است. اگر قسمتی که خالکوبی می شود دارای حرامی مانند تصویر زنان نامحرم نباشد و در عرف انسان را ذلیل نکند و برای مردان مشابه زن شمرده نشود، جایز است.
- دفتر حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی): امری پسندیده نیست و در مواردی حرام است، مانند حک کردن اسماء متبرکه مانند نام خدا و انبیا و ائمه علیهم السلام. .